çikolata kistinden açık amelyat olanlar...

1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
47
1
86
Ankara
arkadaşlar 3 yıldır endometriozis hastasıyım.2 ay önce sol tüpüm iltihaplandı.tedavi oldum.dün sancıyla dra gittim,tüpümde yine birşeyler vardı.test falan yaptırdım,iltihap değilmiş,dış gebelikte değil.dr anlayamadı.solda 2 tane 1,5cm civarında,sağda 1tane 3cm civarında kistim var.haftaya gel açık amelyat yapıcam,çok yapışıklık var onları açıcam dedi.oysaki kistlerim marttan beri hiç büyümedi.ne yapıcam bilmiyorum.ankarada cerrahi konusunda başarılı bir dr önerir ve amelyat tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim

Selam canım bence lakaroskopi ol..Boyutları küçük çünkü..Yine de Araştır..Bir kaç doktora daha git..Lakaroskopi yeni bir sistem her doktor yapamıyor bilgin olsun..Ben antalya da idim 2 doktora gittim..ıstanbul a geldim 2 doktora daha gittim ondan sonra tamam dedim ki benim koşmam yasaktı patlayacak die.. Çok kısa zamanda baya sıkı araştırma yaptım yani =))

Bende 2009 ekim de amelyat oldum..Sol overde 15cm sağ over de 5cm doktorum şok oldu çünkü çikolata kisti normelde en fazla 10 cm ulaşan bir kist..

açık amelyat mı oldun?kime oldun?nasıl iyileştin?şimdi nasılsın?gebelik var mı????çok sordum ama benim ne durumda olduğumu sen anlarsıbilmiyorumkismile

açık amelyat mı oldun?kime oldun?nasıl iyileştin?şimdi nasılsın?gebelik var mı????çok sordum ama benim ne durumda olduğumu sen anlarsıbilmiyorumkismile

anlıyorum canım :) herşeyi sorabilirsin :) evet açık oldum çok büyük olduğu için.. fsm hastanesinde oldum kendini çok koruman gerekiyor..yazz die doğum kontrol hapı verdi 5 ay kadar kullandım..Ayaklarına dikkat edersen daha iyi olur tatlım..ağır kaldıramıyorum ilk 6 ay 2 kilo bile almadım ama benim amelyat yerim de geniş kist büyük olduğu için..Senin ki çok daha iyi olur eminim..bebek henüz yok ama bende şimdi istemiyorum zaten sol yumurtalığım alındı kist içine almıştı çünkü..

canım bende 2 sene önce açık ameliyat oldum çikolata kistinden 6 tane kist çıkarıldı ve bende çok yapışıklık vardı.4.evre endometriozisti benimki.kistlerin en büyüğü 6 cmdi.aradan iki yıl geçtikten sonra (hala çocuğum olmayınca) tekrar bi doktora gittim.bana laparoskopi önerdi aynı zamanda pko olmuştum ve endometriozis tekrarlamıştı.yani kist olmamıştı ama siyah noktalar ve yapışıklıklar halinde vardı yine.ama sana açık ameliyatı asla önermem.çok zordu ve ağrılı bir dönemdi.1 ayda anca ayağa kalkabildim.bu son gittiğim doktorda biz açık ameliyatı en son çare olarak yapıyoruz dedi keşke laparoskopi olsaydın dedi.bende 6 tane kist vardı mecburen açık oldum deyince bana 11 tane kisti olanlar bile geldi ben laparoskopi yaptım dedi.laparoskopi daha az ağrılı ve 3 günde normal hayatına dönebileceğin bişey.ve kocaman bire ameliyat izin olmuyo.bir sürü dezavantajları var aynı sezeryan gibi mesela bidaha normal doğum yapma şansın olmuyo.bide biliyosun sezeryanda 3 doğuma kadar izin veriyolar genelde.şimdi benim zaten 2 şansım kaldı.3 çocuk istesen yapamıyorsun ne kötü.eğer istanbulda olacaksan sana doktor öneririm.biraz pahalı ama çok ii ve işinde uzman bir doktorum var.

çocuğunuz oldu mu bana da olmaz dediler ben daha 5 aylık evliyim

hayır malesef hala olmadı zaten doktor banada çok zor demişti.her ne kadar herşeyin normal olsada normal kadınlardan %10 şansın herzaman daha azdır dedi.bidahaki ay aşılama deniycez işte.

Anladım hayırlısı olur inş. canım inş. Rabbim gönlüne göre nasip eder..Önceleri çok ağladım ( nişanlı iken amelyat oldum ) ama şimdi 5 aylık evliyim ve çocuk için zaten erken diyorum doktorum tüplerin kapanabilir dedi ilk 3 ay çok önemli dedi ama bişey yok artık olmaz ise olsa da Rabbimin taktiri..

bugün dr la yine görüştüm,başka bir meslektaşına danıştı.o laparoskopi yap dedi.esas sorun yaratan şey sol tüpümdeki hidrosalpenksmiş.çikolata kistlerinin içini boşaltıp yakıcaz,tüpüne bakıcaz,çok kötüyse alıcaz dedi.diğer dr da amelyata bende gelirim beraber yaparız dedi.şimdi de yanlış birşey yapmalarından korkuyorum.benim dr um 45 yaşlarında ama lap.konusunda kendine pek güvenmiyor gibi geldi.birde adetime 1 hafta kala yapacaklar ameliyatı,bugün soracaktım stresten unuttum.of arkadaşlarım....

canım bence öyle emin olmadığın doktorlara bırakma kendini bak sonra çok pişman olursun benim gibi.laparoskopi konusunda uzman birini bulman lazım öyle herkes yapamaz onu.benim bildiğimde adet bittikten hemen sonra yapıyorlar.yumurtlamadan önce yani.bence sen bi başka doktora daha danış nolur.bir doktorla kalma.eğer istanbulda sana yakınca beşiktaşta jinemed var teksen çamlıbel ben orda oldum ve çok memnun kaldım.işinde uzman bir doktor.eğer maddi sorunun yoksa mutlaka ona git derim ben biraz pahalı ama işinde 1 numara adam.muayenesi 230 tl idi bari en azından muyane ol bi.bakalım o ne diycek.laparoskopide 5000-6000 tl civarında.ama sağlık bu bence hafife alınmaz.

merhaba;
ben yaklasik 1 ay once kapali ameliyat oldum 2 tane kist vardi ve birsuru kucuk, kucukleri yaktilar ve yapisiklari duzeltiler. ben 1-2 hafta icinde iyilestim. suan menopoz tedavisndeyim sonra tup bebek tekrar cikma riski var endometrioslarin. yani kapali ameliyat olma sansi varsa onu ol bence!

Bak canım laparoskopi yeni bir uygulama olduğunu söyledim daha önce ve her doktorun yapamayacağını da söyledim..Özel e gitmen şart değil bunun için ama maddi anlamda rahatsan neden olmasın..ıst a gelsen doktor çok ama ankara için bir bilgim yok..

Benim doktorum da devlet hastanesinde çalışıyor..Özel muaynanesine gittim hastası oldum amelyatta kolay oldu sonra kontrol e bir kez özel e sonra da dev. ten devam ettim..Benim doktorumun çok araştırdık amelyatları almanya da ders olarak gösteriliyor..

kızlar çok teşekkür ederim,cuma günü ameliyat oldum.kistleri alıp tüp ve dier yapışıklıkları açmışlar.birtane göbeğimde 3 tanede kasığımda 1cm lik dikişli bölgeler var.bazen çok yanma ve acıma yapıyor.amelyatın 2.günü adet oldum.amelyata rağmen sadece 3 majezik içtim.ama tedirginim.ameliyattan kaç gün sonra normal hayata döndünüz.bana yürü ama çok oturma 1 ay sık sık yat dinlen dediler.3.hafta kontrol var.dikişlerim yavaş yavaş atmaya başlıyor. o da çok korkutuyor. yatıp kalkarken acıyınca endişeleniyorum.kıslar tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

canım benim ki çok büyükdü ve açıkdı..Senin ki ile kıyaslanamaz bile ben zorladım kendimi yürüyüşler yaprım ama merdiven çıkarken ağlıyordum..2 ay da ancak düz yürüdüm ama senin ki mümkün değil o kadar sürmez..Ayaklarına ve beline çok dikkat et sıcak tut çekersin sonra Allah Korusun..Çok geçmiş OlsuNN..

canım merak etme 1 hafta sonra normal hayatına devam ediyorsun hiçbirşeyin kalmıyo.3 gün sonra zaten dikiş acılarıda geçiyo.sadece idrarımı yaparken çok yanmıştı benim 3 gün falan.ama ben laparoskopiden 2 hafta falan sonra adet oldum.bendede 4 tane delik vardı.1 ay falan değil canım 1 hafta sonra herşey normale dönecek.

arkadaşlar amelyattan 1 gün sonra adet oldum sandığım 4günlük kanamam oldu.bel ağrısı oldu ama sorun değildi.kanama durdu,1 gün sonra rahmimde elektriklenme ağrı ve sol yumurtalığımda ağrı başladı.kahve rengi akıntım var.acaba şimdi mi adet oluyorum?dr u arasam mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…