Merhabalar. Özellikle son aylarda, adetimin ilk gününde çok ağrı çektiğim için jinekoloğa göründüm ve bir tane 4.0 cm boyutunda çikolata kisti olduğunu öğrendim. Tahlillerimde her şey normal çıktı. Doğum kontrol hapı verdi tabi ki ama ben kullanmadım. Saracoğlu’nun soğan kürünü uyguladım. Adet bitiminden 5 gün sonra ve 15 gün boyunca. Bu süreçte herhangi bir akıntı yaşamadım. Ama sivilce sorunum oldu, özellikle çene ve ağız çevremde. Ama kürün bitimine yakın bunlar da duruldu. Zaten Saracoğlu’nun sitesinde canlı destek bölümüne bağlanıp bu durumu sorduğumda, iltihap atmaya yönelik bir kür olduğundan böyle bir durum yaşamamın normal olduğunu söylediler. Adet olmama çok az kaldı, önümüzdeki birkaç gün içerisinde olacağım. Çok merak ediyorum, acaba geçen aylara göre bir farklılık yaşayacak mıyım? Kürü uygulayıp da peşine adet olanlar, kist öncesi dönemlerindeki adet dönemleriyle bir fark görebildiler mi acaba? Ağrıda azalma ve/veya kanamada artış ya da azalma gibi? Kürün işe yarayıp yaramadığını çok merak ediyorum ama tabi şu an doktora da acil bir şey olmadığı sürece gitmemek daha iyi koronadan dolayı. Kendim anlayabilir miyim acaba diye merak ediyorum, tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Bazılarının kisti attığını okumuştum adet dönemlerinde. Bir diğer sorum da şu... Hiçbir hormonal düşüklük/yükselik yaşamadığım için hormonlar üzerine etki eden bir kür uygulamak istemiyorum açıkçası ama kist lafı geçtiğinde de en çok anılan bitkiler; aslanpençesi, civanperçemi vb. Ama bunların da hormonlarla ilişkili olduğunu biliyorum. Yarar etsin derken hep de zarar vermek istemiyorum açıkçası. Bu bitkiler ve etki alanlarıyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan var mıdır?