Çikolata Kistinde Açık Ameliyat mı Yoksa Laparoskopi mi ???

sevgice00

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
15
0
16
Kütahya
1 ay önce 10 haftalık düşük yaptım. 4,5 cm kistim vardı.
doktor beni eskişehir tıp a yönlendirdi ve laparaskopi önerdi.

bu ay farklı bir doktora gittik kist 5,5-6 cm olmuş.

kütahya kent hastanesindeki volkan bey kendisi açık ameliyat yapabileceğini söyledi.

ayrıca geç kalmayın bu kistler yapışıklık yapabiliyor felan dedi.

ne yapacağımızı şaşırdık.

ameliyat olsam mı. olacak sam hangi ameliyat türünü seçeyim.

hamile kalmayı mı denesem....

(bu arada 1 aylık evli ilen hamile kaldım. 32 yaşındayım. kistimin çikolata kisti olma ihtimali yüksekmiş)

canım ben laporoskopi kapalı ameliyat oldum 1 ay önce. 4,5 cm kistim vardı . 6 ,7 doktora gittim hep kapalı dediler. en sonunda oldum ama güzel geçti sanıyorum öle dendi çok fazla ağrım olmadı hemende ayağa kalktım..

canım öncelikle geçmiş olsun. ameliyatı geciktirmemen doğru olanıdır. öncelikle laporoskopik olanı tercih etmelisin. zaten eğer bu yöntemle halledilemzse açık ameliyata dönülür.

bence eger cocuk yapmana engel degilse dogumda dusuyor diye biliyorum o yuzden aldirma ameliyatta yumurta rezervlerini azaltiyor cunki

Benim kuzenimde de cikolata kisti var 13 yillik evli 12 yasinda bir cocugu var dogumunda bazi sorunlari olmus apandisti patlamis ve sezeryanla hem bebegi hemde apandistini almislar 5-6yil once hapi birakip tekrar cocuk istedi ama once adet duzensizligi yasadi Hormon tedavisi gordu ama bir turlu olmadi tup bebek denediler ikikez ikiz bebek dusurdu cikolata kisti oldugunu soylemis dr. Ameliyat olmasini soylemis ameliyat oldu bir kez daha tup bebek denediler ama bu sefer tutmadi artik o da ümidini kesti yani bebek icin bir cabalari yok akisina birakti durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…