• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kistim var ve hamileyim..

cerennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
77
0
86
İstanbul
arkadaşlar ben 15 haftalık hamileyim. yumurtalıklarımda yaklaşık 4 cm büyüklüğünde çikolata kisti var. buna rağmen hamile kalmayı başardım. ancak ben normal doğum yapmak istiyorum doktorum büyük ihtimalle sezeryan diyo. doğum esnasında kistide almak için. ama ben sonra ameliyat olamak istiyorum yani normal doğum olsun istiyorum bu mümkün mü bana net bir cevap yazarmısınız.. çok kafam karışık mirmirmirmir

sevgili ayer ben iki yıllık evliyim. yaklasık 1 yıldırda tedavi oluyordum. ama ben adet sancılarım geçmediği için gitmiştim doktora ve bu hastalığı öğrendim. insallah sende bir an önce bebişine kavuşursun allah yardımcımız olsun hepimizin. cevap yazdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar

cnm öncelikle gözün aydın Rabbim isteyince kistle bile hamile kalınabiliyomuş .dr.unun bi bildiği var demekki. ben sezeryan oldum inan bi haftada tamamen eski halimi aldım bu arada normal doğum belki riskli olduğu için öyle demiştir dr.unu dinle sen canım:teselli:

cnm bende bir ay önce amelıyat oldum sekız cm lık bır kıst aldırdım ne güzel hamıle kalmayı basarmışsın ama anlamadım nıye ısrarla normal doğum istıyorsun sezeryan olkı bu kisttende kurtul ayrı bir sıkıntı ve acı cekme derım doktorunda bunu onerır sanırım tabi herşeyın hayırlısıa.s.

arkadaşlar ben 15 haftalık hamileyim. yumurtalıklarımda yaklaşık 4 cm büyüklüğünde çikolata kisti var. buna rağmen hamile kalmayı başardım. ancak ben normal doğum yapmak istiyorum doktorum büyük ihtimalle sezeryan diyo. doğum esnasında kistide almak için. ama ben sonra ameliyat olamak istiyorum yani normal doğum olsun istiyorum bu mümkün mü bana net bir cevap yazarmısınız.. çok kafam karışık mirmirmirmir

merhaba arkadaşım 2 yumurtalığındada varmıydı çikolata kisti.yoksa sedece tek yumurtalığındamı vardı?hamile kalmana çok sevindim.

Çok güzel ve umut verici bir haber..
Allah tamamına erdirsin inşallah...
Benimde çikolata kistim var..Henüz bekarım ama bende çocuk konusunda ya olmazsa diye çok korkuyorum..
Doktorun çok haklı...hazır hamile kalmışsın...Zaten doğum çok önemli ve basit olmayan bir olay...
Normal açık kist ameliyatınında doğumdan aşağı kalır yanı yok..
Doğum u sezeryanla yapıp aynı anda kisti aldırmak kadar mantıklısı yok..
! taşla 2 kuş..hemde ne kuş...
Hem doktorunda bunu önerdikten sonra...
Tekrar tebrikler..gözünüz aydın..Allah tamamına erdirsin...

arkadaşım istanbulda hangi dr a gidiyorsun.hastanesi veya muayenehanesini de belirterek yazarsan sevinirim

bende de vardı 7 cm lik çikoılata kisti
dr normal olsun diye çok uğraştı ama olmadı
kisti sezeryende almadı riskli olur dedi
hem"

bende de vardı 7 cm lik çikoılata kisti
dr normal olsun diye çok uğraştı ama olmadı
kisti sezeryende almadı riskli olur dedi
2.çocuk düşünürsen aldırmanı tavsiye etmem dedi
çünkü kist alınırsa 2. gebe kalmam çok zor olurmuş
2.doğumunu yap ondan sonra laparoskopi ile alırız dedi
şimdi oğlum 2 yaşında 4,5 ay sonra düşünüyorum 2 bebeğide
allah nasip kısmet ederse

arkadaşım istanbulda hangi dr a gidiyorsun.hastanesi veya muayenehanesini de belirterek yazarsan sevinirim

segiliboncuk ben istanbul anadolu yakasında oturuyorum. sultanbeylide Özel Saygı hastanesi var oraya gidiyorum doktorumunadı nihan çetin.. çok memnunum. hem motive ediyor hemde çok fazla ilgileniyor..

konuma cevap yazan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.. önerileriniz benim için çok önemliydi arkadaşlar sağolun. çok ii geldi..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3hihoyyyt

segiliboncuk ben istanbul anadolu yakasında oturuyorum. sultanbeylide Özel Saygı hastanesi var oraya gidiyorum doktorumunadı nihan çetin.. çok memnunum. hem motive ediyor hemde çok fazla ilgileniyor..

konuma cevap yazan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.. önerileriniz benim için çok önemliydi arkadaşlar sağolun. çok ii geldi..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3hihoyyyt

cevapladığın için teşekkürler arkadaşım

sevgili zeynep nihal sorunun cevabını kısaca yazdım. umarım faydası olur..

ÇİKOLTA KİSTİ ( Endometriosis) uterus (rahim) boşluğu dışında, rahim içini döşeyen ve adetle dökülen endometrial dokuların varlığı olarak tanımlanır. Sıklıkla rahim arkası boşluk, rektovaginal aralıkta (vagina ile barsağın son kısmı arası boşluk), barsağın son kısmının üzerinde tüpler, yumurtalıklar, rahimi tutan arka bağlar, mesane ve karın içi yan duvarlarda bulunur. Endometriosis'in tıbbi ve cerahi tedavisi uygulandıktan sonra hastalara hamile kalmaları için telkinlerde bulunuluyor. Çünkü endometriosisin tekrarlama riski çok büyüktür. Endometriosisin cerrahi ve tıbbi tedavisinden sonra kadınların hamile kalması için yumurtlama olması için destek tedavisi gerekebilir. Bu nedenle endometriosisin tekrarlanmasını önlemek için kısa sürede gebelik planlanırsa başarılı olunur. Çünkü 'çikolata kisti', kısırlık yapan bir hastalıktır.

bu hastalığın tedavisi mümkün arkadaşım. ama bazen insanı çok fazla ve gereksiz yere sitrese sokabiliyor..

merhaba arkadaşlar çikolata kisti olanlar ve bu sebepten çocuğu olamayan arkadaşlar facebookta arama butonuna 'çikolata kisti (ENDOMETRİOMA)çözüm grubu' yazıp gruba katılın duvardaki yazıları okuyun bnde de 5cm kist vardı ama suanda 2cm kaldı bu sitede görmüştüm birkaç ay önce bi arkadaş yine bnm gibi bu gruptan mahsediyordu çok sanslıymışım ALLAHın sevdiği kulmuşum yaa

canım senin bu yazın inan bana umut ışığı oldu.. bende de çikolata kisti var ama 16 aydır hamile kalamıyorum.. eğer bu ayda hamile kalamazsam aşılama yapılacak.. o da olmazsa ameliyat olmadan tüp bebek yaptıracağız... ama senin mesajını okuyunca içime bir umut ışığı doğdu. rabbim isteyen herkese bebek versin.. sende sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah.

canım senin bu yazın inan bana umut ışığı oldu.. bende de çikolata kisti var ama 16 aydır hamile kalamıyorum.. eğer bu ayda hamile kalamazsam aşılama yapılacak.. o da olmazsa ameliyat olmadan tüp bebek yaptıracağız... ama senin mesajını okuyunca içime bir umut ışığı doğdu. rabbim isteyen herkese bebek versin.. sende sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah.

aminnn

4 cm ne ki :)))))))) benimki 20 cm 8 aylik hamileyim. Dr normal dogum diyor bilmiyorum sezeryan olsam daha iyi degil mi acaba

Canim allah bilir orasini diyorum ya benim 20 cm lik cikolata kistim var su an dogum yapmak uzereyim allah olmayan herkese nasip etsin insaalaah sizede nasip eder

Back