• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti

wiselight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
59
2
36
Ankara
Arkadaşlar merhaba, benim sol yumurtalıkta 6 cm çapında çikolata kistim var. Tüp bebek denemesi geçirdim 1 kere, sonuç pozitif olsaydı doğum esnasında alacaktı doktorlar. Ama malesef sonuç negatifti ve sanırım tedavide aldığım ilaçlardan dolayı bu kist aşırı derece ağrımaya başladı. Dayanılmaz bir hal alınca doktorum ameliyat dedi son çare. Herhangi bir patlama, akıntı yada sızıntı yok kistte ama çapı büyük olduğu için baskı yapıyor olabilir diyorlar. Sonuç olarak ameliyata karar verdim. Ben bir kaç gün içinde ameliyat olacağım...Sizlerden bu ameliyatı geçiren var mı? Benimle yaşadıklarınızı ve sonucu paylaşır mısınız?

Merhaba,

Ben oldum. Bir sene once, 5.5 cm sol tarafta idi. Icerilere de yayilmis, temizleyebildikleri kadar temizlemisler. Ameliyat sonrasi 5 ay gecici menopoza soktular beni, aslinda o bayagi bir toparladi beni ama simdi sol tarafta hissediyorum tekrar. Eger cok buyukse ameliyat gerekiyor evet. Ama tekrar da ediyor. zor bir durum. Gecmis olsun.

Merhaba,

Ben oldum. Bir sene once, 5.5 cm sol tarafta idi. Icerilere de yayilmis, temizleyebildikleri kadar temizlemisler. Ameliyat sonrasi 5 ay gecici menopoza soktular beni, aslinda o bayagi bir toparladi beni ama simdi sol tarafta hissediyorum tekrar. Eger cok buyukse ameliyat gerekiyor evet. Ama tekrar da ediyor. zor bir durum. Gecmis olsun.

ama biz ameliyat nasıl oldu açık mı kapalı mı? baygın mıydın yoksa lokal mı oldu ne kadar sürdü bunları merak ediyoduk:25:

ama biz ameliyat nasıl oldu açık mı kapalı mı? baygın mıydın yoksa lokal mı oldu ne kadar sürdü bunları merak ediyoduk:25:

Ben çarşamba günü olacagım bu ameliyatı. korkuyorum. tekrar ettiğini öğrenmem kötü oldu. agrım var ama acaba olmasam mı diye düşünüyorum. ama ilerde gebelikte bir sıkıntı olmasın diye olacagım sanırım :( ameliyat genel anestezi ile oluyormuş. lapraskopik diyorlar, yani bir kaç delik açarak yapacaklarmış. ama bir bayanın lapraskopik oldugu yeri gördüm, 3-4 tane 3-4 cm büyüklüğünde kesikler vardı, yani düşündüğümüz gibi ufak delikler şeklinde olmuyor sanırım. ama anlamadıgım şey şu; neden menopoza soktular? ben tüp bebek tedavisindeyim, ve doktorum ameliyattan 1 ay sonra tedaviye devam ederiz diyor. bu menopoz olayı canımı sıktı.

Ben çarşamba günü olacagım bu ameliyatı. korkuyorum. tekrar ettiğini öğrenmem kötü oldu. agrım var ama acaba olmasam mı diye düşünüyorum. ama ilerde gebelikte bir sıkıntı olmasın diye olacagım sanırım :( ameliyat genel anestezi ile oluyormuş. lapraskopik diyorlar, yani bir kaç delik açarak yapacaklarmış. ama bir bayanın lapraskopik oldugu yeri gördüm, 3-4 tane 3-4 cm büyüklüğünde kesikler vardı, yani düşündüğümüz gibi ufak delikler şeklinde olmuyor sanırım. ama anlamadıgım şey şu; neden menopoza soktular? ben tüp bebek tedavisindeyim, ve doktorum ameliyattan 1 ay sonra tedaviye devam ederiz diyor. bu menopoz olayı canımı sıktı.

kist/kistlerin büyüklükleri nasıl? bizimle sürecini paylaşırsan çok iyi olur. Allah yardımcın olsun. Sonucunda hayırlısıyla gelir bebeğin inşallah.

kızlar, dün çikolata kistim için doktora gittim. eski ve geleneksel bir doktor. muayene ilginçti. tiroid bezlerimden kalbime, göğüslerden, böbreklere kadar baktı. işe tansiyonumu ölçmekle başladı :) neyse benim paylaşmak istediğim şey, yumurtlamanı takip et dedi ve bunun için şu yöntemi söyledi. sabah kalktığında avucuna tükür, iki parmağınla da tut çek, eğer 10 cm kadar kopmadan uzuyorsa yumurtlama dönemindesindir, dedi :) ilk kez duydum.

Merhaba,
39 yaşında 15 yıllık bir endoluyum.Dişisi olduğu için ve ilk ameliyatımda kistle birlikte kese alınmadığı için sürekli üredi.5 laparoskopi 4 kez açık ameliyat oldum.Her ameliyat sonrası bağırsaklarım biraz daha yapıştı tuvalete gidemez hale geldim.Tüplerim tıkandı.İlk kez 2008 yılında Ankara da bir hastanede doktorlarımın olmaz deneme demesine karşın tüp bebek yaptırdım ve ikiz gebeliğim oluştu.Maalesef 26. haftada kaybettik.Sonra kistim yeniden oluştu ne olursa olsun hormon ilaçları kullanmayacağım dedim bitkisel tedavi uyguladım kendime.Kistim kayboldu ve çok şükür yeniden oluşmadı.Şimdi adetlerim düzenli menapoza girmedim ve yumurtluyorum ve tüp bebek yaptıracağım.Adı güzel ama kendi berbat bu illetten dilerim herkes kurtulur....

merhaba,
39 yaşında 15 yıllık bir endoluyum.dişisi olduğu için ve ilk ameliyatımda kistle birlikte kese alınmadığı için sürekli üredi.5 laparoskopi 4 kez açık ameliyat oldum.her ameliyat sonrası bağırsaklarım biraz daha yapıştı tuvalete gidemez hale geldim.tüplerim tıkandı.ilk kez 2008 yılında ankara da bir hastanede doktorlarımın olmaz deneme demesine karşın tüp bebek yaptırdım ve ikiz gebeliğim oluştu.maalesef 26. Haftada kaybettik.sonra kistim yeniden oluştu ne olursa olsun hormon ilaçları kullanmayacağım dedim bitkisel tedavi uyguladım kendime.kistim kayboldu ve çok şükür yeniden oluşmadı.şimdi adetlerim düzenli menapoza girmedim ve yumurtluyorum ve tüp bebek yaptıracağım.adı güzel ama kendi berbat bu illetten dilerim herkes kurtulur....

merhaba nasıl bir bitkisl tedavi uyğuladınız bende de endo var tüp bebek yaptırdım tedavim iptal oldu yumurta gelişmedi bilgileri paylaşırsanız sevinirim

Back