• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti

pinarrturhal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2011
7
0
36
İstanbul
merhabalar ben 18 yaşında bekarım..sol kasıgımın agrıması nedenı ıle doktora gittim..ultrasona gırdım kıst var ama emın degılım dedı
benı mr(emar) sevk ettı..özel hastanede mr çektırdım 6 cm boyunda sol yumurtalıgımda çıkolata kıstı varmıs..ama ıyı huylumu
kötü huylumu emın degıller..bana dans etme kşma zıplama agır kaldırma denıldı..kistin patlama riski varmış..
ilaç felan vermedıler..adet olduktan 3 gün sonra tekrardan ultrasona gırıcekmışım o doktor karar verıcekmış amelıyat olup olmcagıma..
yardım ıstıyorum sızden..kızlıgımı bozarlarmı..bu amelıyata ne dıyosunuz..evlı degılım ve bu benm ıcın cok daha büyük bi sorun..eger timör varsa yumurtalıgında almak zorunda kalabılırız dedıler..sızzce ne yapmalıyım :(

Tam emin olamamakla beraber benimde bir tanidigim bu rahatsizliktan sikayetciydi amilyatta kizlik bozulmuyor ve ona bebegin olamaz demisti bir doktor baska bir doktora gitti sonra amilyat oldu simdi evli ve bir cocugu var bence tek bir doktorla kalma tekrar gecmis olsun

bir doktora baglı kalmadımm..ilk saglık ocagına gıtmıştım aıle hekımıne o benı çamlıca özel betemar hastanesıne gönderdi ultrason için..orada ultrasonu çektırdım..kesın bı cvp alamayınca mr gönderdi..bende gene özel 1.levent radyomara gittim.. mrcıda kesın bırşey söylemeyınce..cocuklugumdan beri gittigim özel çagdaş tıp polıkınlıgıne gıttım..orda bana bu dedıgınız testlerden yaptırmamı söyledı..henüz daha yaptırmadım..adet olmayı beklıyorum olduktan 3 gün sonra içerenköydeki avicenna hastanesıne gıdıp ultrasona gırıcem o doktorda amelıyat derse ne yapcagımı bılmıyorum.. :( erkek arkadaşım var ve bu durumdan o kadar rahatsızımkı cocugum olmayabılırmış.. :S yada yumurtalıgımı alıcaklarmış :( soğan kürünü deniyecegm..
ama en cok merak etttıgım amelıyathanede alttan mudahale etmemız gerek yoksa alamıyoruz gıbı bı sorunla karşılaşıcam die ödüm kopuyor :(

canım benim eşimin erkadaşının hanımıda senin dediğin rahatsızlığı yaşadı.medikal parkta sanırım tedavi gördü.
kız gayet evlendi yani.arada bi kontrole gidiyor ilaç kullanıyor.zarınada operasyonda bişi yapmamışlar.bekar kızlara daha hassas davranıyorlar merak etme hiç.doktorun iyimi.keşke büyük yerlerdeki doktorların bi fikrini alsaydın.tıp polikiliği diyince küçük bi yer gibi geldi.büyük yerlerde herşey son sistem çünkü.
Kalbini bozma hayırlısıyla bişi olmaz biiznillah.sen dua et gelişmelerdende bizi haberdar et.
heeee yemin ederim bak benim ablamada çocuğun olmaz demişlerdi.ablam bu yüzden evlenmek istemedi.sonra evlendi.hiç korunmadı çocuk için vesveseli olduğu için olmazmı acaba diye .çok şükür iki tane dünya tatlısı çocuğu var.

anladm bakalım içerenköydeki yerede gidiyim o zaman bellı olcak..buraya yazıp sızlere danışacagım zaten :) bırde hanı dıyorlarmış doktorlar amelıyattan sonra hamıle kalmaya bakın diye..bana öle bişi dermı yada benm hemen evlenmemmı lazm artk gülüyorum halime yaa..braktm herşeyı oluruna ama iyiki bu sıteye üye olmuşum aile ortamı cok hoşş.. :) inş benmde nurtopu gıbı cocuklarım olur..allah kimsede daha kötü dertler vermesin ..

Öncelikle çok geçmiş olsun, hiç korkma. Ümraniye Eğitim Araştırma hastanesinde Prof.Dr.Ahmet Göçmen var. Ona gitmeni tavsiye ederim. Kuzenim de yumurtalığından 8 cm kist aldırdı. Da Vinci denen robotla yapıldı ameliyatı. Ve gayet başarılı geçmiş. Şu anda tedavi süresi bitti çocuk çalışmalarına başladılar. Soğan suyu bildiğim kadarıyla küçük kistleri yoka ediyor. Büyük kistlere faydası yok. Yine kuzenim soğan suyu ile yumurtalığında olan küçük kistlerden kurtulmuştu. Hiç korkma tıp çok gelişti. Kızlığına da birşey olacağını hiç sanmıyorum. Allah şifa versin. Bir tavsiye daha, sakın özel hastanelere güvenme

canım oncelıkle geçmiş olsun.Ben de senın gıbı bekarım var hsg cekılıp bıopsı yapıldım.Ve bakırelıgıme hıcırsey olmadı.Ancak bunu herkes yapamaz ve her yaparım dıyene de guven olmaz.Ben yaptırmıs bırı olarak kendı drmu tavsıye edrım.Bız tam 3 kuzen aynı dr ye gıdıyoruz ve muhtesem bırı.Prof.dr Ates KARATEKE.ınternete yazarsan hemen cıkıyor.Daha once zeynep kamıl egıtım arastırmadaydı sımdı ayrıldı.Bagdat caddesınde muayhanesı var,mutlaka ona gorunmelsın,sakın ıhmal etme.ve asla yumurtalıklarını aldırma gııbı bı hata yapma.rABBIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.Bu arada unutma rabbım ısterse cocugumuz olur,dert etme...

bende bu şikayetten dolayı ultrasona biçok kez girdim.aslında geçmişi lazer epilasyon için gittiğim merkezde hormon testi yaptırmamı istediler yaptırdıktan sonra birde ultrasona girmem gerekti.her iki yumurtalığımda da kist olduğu belirlendi.bunun için diane 35 ilacını kullaandım.doğum kontrol hapı.bu konuda doktorumla konuştum ilerde benim bebek sahibi olmamı engelleyen bi durumla karşılaşır mıyım diyerek.oda içimi rahatlattı ve gönül rahatlığıyla bu ilacı 1,5 yıl boyunca bilinçli bi şekilde kullandım.etkisinide gördüm.kistlerim artık yok benimde çok ağrım olurdu kasıklarımda.ama artık rahatım.tekrarlama olasılığı elbette olabilir ama hormonal değişikliklere bağlı birazda.

sen içini ferah tut ve kesinlikle tek bir doktorla sınırlı kalma.gerekirse ikinci bir doktora daha başvur,kızlık konusuyla da hiç alakası yok.gönül rahatlığıyla tedavini olabilirsin.Çok geçmiş olsun,gelişmelerden bizleri bilgilendir lütfen.

merhabalar ben 18 yaşında bekarım..sol kasıgımın agrıması nedenı ıle doktora gittim..ultrasona gırdım kıst var ama emın degılım dedı
benı mr(emar) sevk ettı..özel hastanede mr çektırdım 6 cm boyunda sol yumurtalıgımda çıkolata kıstı varmıs..ama ıyı huylumu
kötü huylumu emın degıller..bana dans etme kşma zıplama agır kaldırma denıldı..kistin patlama riski varmış..
ilaç felan vermedıler..adet olduktan 3 gün sonra tekrardan ultrasona gırıcekmışım o doktor karar verıcekmış amelıyat olup olmcagıma..
yardım ıstıyorum sızden..kızlıgımı bozarlarmı..bu amelıyata ne dıyosunuz..evlı degılım ve bu benm ıcın cok daha büyük bi sorun..eger timör varsa yumurtalıgında almak zorunda kalabılırız dedıler..sızzce ne yapmalıyım :(

canım geçmiş olsun içini ferah tutmaya çalış

Hepinize cok teşekkur ederımm gerçekten ılgınız benı mutlu ettı daha pozıtıf bakıyorum hastalıgıma..Yarın içerenköyde yedıtepe üniv.var onun karşısında özel avıcenna hastanesınde ultrasyona gırıcem Sibel hanım için bi kaç doktor öneri yaptı güzel kadın dogumcuymuş..adet olduktan 3 gün sonra ultrasyona gırmem gerektıgını soyledıler amaçç kist adetten sonra küçülmüşmü.yoksa hala 6 cm boyunda duruyormu diye bakıcak..eger küçülmüsse amelıyat olama gerek yokmuş ılaçla kurutabileceklerını söylediler..Tek dilegim inş o kist küçülmüştür benı amelıyat olmakdan kurtarır :)

cnm bende 7 ay önce agrı ile gittim acile 8cm lik kistim vardı ertesi sabah hemen ameliyata aldılar laparoskopi ile ameliyat oldum daha sonra kistim kötü huyluydu yumurtalığımıda aldılar kızlık zarı konusunsunda hiç korkma çünkü bakire oldugun için kesinlikle alttan muayene yapmıyolar hersey ultrasonla yapılıyo umarım seninki ilaçla küçültülebilir ama diğer türlüde olsa korkma bende yasadım bende ewli değilim umarım cocuk sahibi olabilirim herzmn senden daha kötülerini düşün:(:(:

Merhabalar arkadaşlar..benimde sol kasığımda ağrı oluyor..apış arası dediğimiz hizada bilyeye benzer bişey hissediyorum..sizce bu kist midir yani siz elle hissedebilmiş miydiniz?? Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Merhabalar arkadaşlar..benimde sol kasığımda ağrı oluyor..apış arası dediğimiz hizada bilyeye benzer bişey hissediyorum..sizce bu kist midir yani siz elle hissedebilmiş miydiniz?? Allah hepimizin yardımcısı olsun..

tam o kısımda yani kasık kemiğinin altına denk gelen bölgede yumurtlalıkların var evet hissedilir..kist değildir inşş

umarım değildir yaaa ama sizin yazdıklarınızı okuyunca kesin benimde öyledir diye düşünüyorum mutlaka doktora gitmem lazım :(( hepimize geçmişler olsun :(( moralim nasıl bozuldu anlatamam..

kızlar benimde çikilota kistim var fakat bende hiçbir belirti yok ne ağrı ne başka bişey kisti olupta hiçbir şikayeti olmayan varmı aranızda yani ağrı falan olmayınca insan inanamıyor doktorlara bildiğim kadarıyla bu kist özellikle adet olunca çok ağrı yapıyormuş

arkadaslar bende en son gittigimde 2,5 3cm arasi kistim vardi artik buyuyormu bilmem ama her ay adetimin son gunlerinde baslayipta en az iki hafta suren agrilarim oluyor yan bosluguma kadar dizlerime kadar bu normalmi acaba bilemiyorum yani sira miyomda var tabii ama o okdr agrivermiyor miyom solda kista sagda agri hep sagda ...

birde umraniye egitim ve arastirma hastensinde prof gocmenden bahseden arkadas bende cok gitmek isterim ona aslinda ama da vinci pek mantikli gelmiyor benim gibi buyuk miyomu olan biiri icin senin arkadasinin kisti kac cm di birde ozeldede ameliyat ediyor ozele yonlendirmesin beni

ates karateke gercekten zeynep kamilden ayrildimi

arkadaşlar merhaba
bana yardımcı olursanız size çok minnettar olurum. lütfen beni aydınlatın.
geçtiğimiz mart ayında dış gebelik geçirmiştim. ve iğne ile sonlandırıldıktan sonra 5 ay korumdum. 3 aydır da korunmuyordum.
adetim 9 gün gecikince bu hafta doktora gittim. tüplerde tıkanıklık olup olmadığını görmek için rahim filmi çektirmemi söyledi. önümüzdeki ay çektireceğim.
fakat birde 5 cm büyüklüğünde kistim olduğunu ve adetimin gecikme sebebinin bu olduğunu söyledi.

fakat adetim bitmesinin üzerinden 7 gün geçmesine rağmen dünden beri koyu renkte kuru kıvamlı lekeler yoğun bir şekilde gelmeye başladı. rast gele okurken çikolata kistini okudum. benim karın bölgem sağ ve sol kasıklarım çok ağrıyor adet sancısı var sanki, şişkinliğim var ve gax çıkmıyor sanki. sizce benim bu sorunum da çikolata kistimidir. doktor ilk muayenesinde teşhisi koyamamış olabilirmi, eğer öyleyse bu çikolata kistinin zararı ne,nasıl kurtulunur 1 yıldır bebek istiyorum olmuyor, engelmi.

arkadaşlar merhaba
bana yardımcı olursanız size çok minnettar olurum. lütfen beni aydınlatın.
geçtiğimiz mart ayında dış gebelik geçirmiştim. ve iğne ile sonlandırıldıktan sonra 5 ay korumdum. 3 aydır da korunmuyordum.
adetim 9 gün gecikince bu hafta doktora gittim. tüplerde tıkanıklık olup olmadığını görmek için rahim filmi çektirmemi söyledi. önümüzdeki ay çektireceğim.
fakat birde 5 cm büyüklüğünde kistim olduğunu ve adetimin gecikme sebebinin bu olduğunu söyledi.

fakat adetim bitmesinin üzerinden 7 gün geçmesine rağmen dünden beri koyu renkte kuru kıvamlı lekeler yoğun bir şekilde gelmeye başladı. rast gele okurken çikolata kistini okudum. benim karın bölgem sağ ve sol kasıklarım çok ağrıyor adet sancısı var sanki, şişkinliğim var ve gax çıkmıyor sanki. sizce benim bu sorunum da çikolata kistimidir. doktor ilk muayenesinde teşhisi koyamamış olabilirmi, eğer öyleyse bu çikolata kistinin zararı ne,nasıl kurtulunur 1 yıldır bebek istiyorum olmuyor, engelmi.

valla arkadasim ben doktor degilim tabiki ama sanki cikolata kisti gibi duruyor anlatiklarin o agrilar bendede var ve benim tek tarafli kist oldugu icin o dedigin agrilari bi tarafimdan cekiyorum hatta bosluguma kadar cikiyor bazen dizime kadar iniyor benim normalde adetim 5 gun bilemedim 6 gun surerdi artik 12 gunu buluyor akintilarla o dedigin koyu renk akintilar hatta adet gibi akintilarim bile oluyor..
bu arada kucuk olan kistelere pek birsey yapmiyorlar tabii gebelige engel degilse buyuk ve engelse ameliyat ile alniyor

mrb arkadaslar benimde böyle bir sorunum var sağ tarafımda şiddetli ağrıyla ümr eğitim ve araştrma hastanesine gittim ultrasonda çıkmadı ama bilgisayarlı tomografi de sağ yumurtalıkta kist çıktı.henüz detaylarını bilmiyorum kadın hastalıklarına gönderdiler, bende en kısa zamanda muayeneye gideceğim. geçmiş olsun sizlerede, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back