• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti

elifcaglar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
1
0
36
Ankara
merhaba
aranıza yeni katıldım.çok ciddi kaygılarım var ve sizinle paylaşmak yardım almak istiyorum.regl ağrısı dışında herhangi bir şikayetim yoktu. bir gün 9 gün süren(regl tarihim değildi)bir kanamam oldu ve doktora gittim ilk gittiğim doktor 5 tane polikistik overim olduğunu söyledi ve doğum kontrol hapı verdi fakat 1 ay sonra kontrole gittiğimde yine aynı doktor 3 adet çikolata kistim olduğunu söyledi. tabii doktor bende güven bırakmadığı için bu işte uzman başka bir doktora gittim.ilk muayenede teşhisi koydu.2 adet sağ ve solda olmak üzere birbirine yapışmış 6,5cm ve 5,5 cm'lik çikolata kistlerim olduğunu söyledi.o zaman henüz evli olmadığım için ameliyatı bekletmek istediğini söyledi. 2 ay bekledik ve kistlerim 1er cm daha büyüyünce ya ameliyet olacağımı ama riskli olduğunu yada bu şekilde duracağını ama bununda aynı şekilde veya daha fazla üreme organlarıma zarar vereceğini söyledi.ben ameliyatı seçtim ve çok başarılı bir ameliyat geçirdim.ameliyattan sonra lucrin tedavisine başlandı daha sonrada d.kontrol hapı. yaklaşık 7-8 aydır eşimle uğraşıyoruz. ama henüz başaramadık doktorum yumurtalıklarımın iyi durumda olduğu için hsg testi istedi yaptırdım tüplerim temiz çıktı(ki bu doktoruma göre bir mucize)doktorum yumurtalıklarımı baskılandığı için tembelleştiğini düşündü.şimdi kolomen kullandım yumurtalıklarım 20 cm olunca çatlatma iğnesi yapıldı yine olmadı ikinci turu yapacağız umarım bu sefer olur. Sitede bir sürü şey okuyorum. süt buharı işe yarar mı,soğan kürü veya adaçayı? sürekli dua ediyorum Allah kimseye bu derdi vermesin diye çok zormuş. çünkü çok yoruldum yardımınızı rica ediyorum.

Merhaba Elif,

Ben de senin gectigin yollardan (kismen) gectim. Ameliyat ve sonrasinda 5 ay lucrin tedavisi. Sanirim yasin genc. Genelde, eger yasin 35 civarlariysa, tup bebek de oneriyorlar. Degilse, bir sure bu tip senin gecmekte oldugun tedavileri oneriyorlar. Endo karmasik bir hastalik. Maalesef tedavi kesin degil ve gebelige ne tur bir olumsuzluk kattigi sadece spekulasyon. Ben hicbir kur yapmadim, yarari olacagina inanmiyorum, yoksa kimsede kalmazdi endo.

Eger 35 civarlarindaysan tupe gecin, en azindan sorun. Yoksa asilama iyi bir baslangic. Benim bir tup denemem var, 36 yasindayim, olmadi. Kader kismet biraz da sanirim, ama denemeye devam edecegim. Zor isler bunlar, Allah hepimize kolaylik versin.

sevgiler

Merhaba Elif,

Ben de senin gectigin yollardan (kismen) gectim. Ameliyat ve sonrasinda 5 ay lucrin tedavisi. Sanirim yasin genc. Genelde, eger yasin 35 civarlariysa, tup bebek de oneriyorlar. Degilse, bir sure bu tip senin gecmekte oldugun tedavileri oneriyorlar. Endo karmasik bir hastalik. Maalesef tedavi kesin degil ve gebelige ne tur bir olumsuzluk kattigi sadece spekulasyon. Ben hicbir kur yapmadim, yarari olacagina inanmiyorum, yoksa kimsede kalmazdi endo.

Eger 35 civarlarindaysan tupe gecin, en azindan sorun. Yoksa asilama iyi bir baslangic. Benim bir tup denemem var, 36 yasindayim, olmadi. Kader kismet biraz da sanirim, ama denemeye devam edecegim. Zor isler bunlar, Allah hepimize kolaylik versin.

sevgiler

slm.facebk da çikilota kisti ugur bey diye girin vanda oturuyor bu şahıs.Bu konuda çok iddialı bitkisel karışım yapıyor ben falikül kisti için yaptırdım en azından bi görüşün tlfla ulaşmak mümkün.Ben aradım durumumu anlattım yumurta rezervi az,olan çatlamıyor kiste dönüşüyor dedim bana yaptı gönderdi asıl çikilota kistlerin mühim oldugunu onlarıda tedavi ettigini sölemişti bana aklımda kalmış.

mrb. elif; kısmen ben de aynı şeyleri yaşadım. bu ay 8.ayımız ve halen hamile değilim kalamıyorum 1 kez çatlatma iğnesi vuruldum kist yaptı bıraktık şimdi adetimi bekliyorum benim de yumurtalıklarım 6 ay baskılanmıştı ve netten bir doktora sorduğumda aslında gerek yok hemen gebelik için uğraşsaydın şimdi hamile olabilirdin çünkü ameliyat sonrası hamile kalmak çok kolaylaşıyor demişti.. allah yardımcımız olsun...........

Back