- 6 Ocak 2020
- 360
- 355
- Konu Sahibi Guuunisigi
Merhaba agrili gecen adetlerim sonucunda hastaneye gittim evlenmeme bir sene vardı ozel hastanede bir doktora gittim hemen evlen çocuk yap çikolata kisti kısırlık olur ameliyat şart demişti ve yasmin doğum kontrol hapı kullandım bir kaç ay ve soğan soğan suyu içtim çok üzüldüm daha evli bile değildim ağlaya ağlaya çıktım hastaneden benim çocuğum olmayacak diye. Şimdi bebek istiyoruz 17 aylık evliyim. Ilk ultrasonum da ekim ayinda sag 45x28mm sol 39x29mm cikolata kistim vardi. Doktorla gorustum cikolata kisti hastalarinin bilmesi gereken seylerden bahsedip mr istedi ve tup bebek dedi hatta arastirma hastanesinde bir doktor önereceğini söyledi. Neyse bu aşamada bir kaç kur de denedim doktora söylemedim küçülmüş kistimin biri digeri azcik olsada. Makinadan çeken kişiden kaynaklıdır dedi ama çeken aynı kişi ilk üstten bakilmisti bu alttan muayene biraz uzun oldu ama aşağıdaki ultrasondan anlayan birileri varmi? Yardimci olursaniz cok sevinirim.
TRANSVAJİNAL USG İNCELEMESI ' nde ; Uterus boyutları normaldir . Myometrium homojendir . Endometrium çift duvar kalınlığı olağandır . Sag overde 25x24 mm boyutlu ince septali kistik oluşum izlendi . Sol overde 19 mm ve 15 mm boyutlu kalin duvarlı 2 adet kistik oluşum izlendi . Ayrıca sol overde yaklaşık 32x27 mm boyutlu lobule konturlu semisolid karakterde hipoekoik oluşum dikkati çekmektedir . ( Endometrioma ? , semisolid karakterde over lezyonu ? ) Olgunun MRG ile ileri tetkiki önerilir . Douglasta sivama tarzında sivi izlendi .
SAT - 25 . 01 . 2020
BAT - 19. 02. 2020
25 gunde bir adet oluyorum genelde bazen cok ağrılı bazen hafif ağrılarla geçiriyorum. Bu ayda ovulasyon takibi yapıyorum daha önce takvime göre gidiyordum. Her zaman bir umut vardır. Üzülmekle sevinmek arası duygudayım.
TRANSVAJİNAL USG İNCELEMESI ' nde ; Uterus boyutları normaldir . Myometrium homojendir . Endometrium çift duvar kalınlığı olağandır . Sag overde 25x24 mm boyutlu ince septali kistik oluşum izlendi . Sol overde 19 mm ve 15 mm boyutlu kalin duvarlı 2 adet kistik oluşum izlendi . Ayrıca sol overde yaklaşık 32x27 mm boyutlu lobule konturlu semisolid karakterde hipoekoik oluşum dikkati çekmektedir . ( Endometrioma ? , semisolid karakterde over lezyonu ? ) Olgunun MRG ile ileri tetkiki önerilir . Douglasta sivama tarzında sivi izlendi .
SAT - 25 . 01 . 2020
BAT - 19. 02. 2020
25 gunde bir adet oluyorum genelde bazen cok ağrılı bazen hafif ağrılarla geçiriyorum. Bu ayda ovulasyon takibi yapıyorum daha önce takvime göre gidiyordum. Her zaman bir umut vardır. Üzülmekle sevinmek arası duygudayım.