Kişiden kişiye değişir. Benim annemde ve bende de vardı . Annem adet dönemini çok ağrılı geçirirdi hastanelik olurdu, benim hiç ağrımazdı anlamazdım geldiğini . Benim kistim 10/12cm civarıydı anneminki benimkinden daha büyüktü, ikimizde ameliyat olduk kurtulduk çok şükür.
Benim belirtilerim şöyleydi ; kabızlık ile başladı , sürekli geçmeyen bir kabızlık oldu ve sinirim bozuluyordu . Neler neler yapmadım , kayısılar , bitki çayları , bol su ama önüne geçemedim. Daha sonra ağrı ile kabızlık sürmeye devam etti ama o ağrıya dayanamıyordum ter içinde kalıyordum , yaptıktan snra sanki üstümden kamyon geçmiş gibi yorgun düşüyordum ve ağrı çekmekten kusmaya başlardım. Otobüste gaz sancım olurdu allahım dişimi sıkardım bazen iş yerine varamadan inerdim duraklarda kıvranırdım , anneme derdim hep doğum yapmadan doğum sancıısı çekmiş kadar oldum derdim. Annemde şiddetli adet ağrısı ve sürekli midesi şişer gaz sorunu yaşardı , fazla yese sindirimini etkilerdi ( kist bağırsağa yapışık olduğundan dolayı )
Senin kaç cm öğrenebildin mi ?