Çikolata Kisti

Manolyanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
840
213
33
kızlar çikolata kistinde ağrılar adet dönemi çok şiddetli oluyormuş. Ağrı kesici içince ağrı devam ediyorsa çikolata kistinden şüphelenebilir miyim :( bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ve ne belirtiler yaşadınız

Bende 4.5 cm lik çikolata kisti var. Bugüne kadar hiç ağrım olmadı. hamile kalmayı düşündüğüm dönemde öğrendim kisti. Ablam ise yıllardır pko hastası. onun regl dönemleri ise çok ağrılı gecerdi. yani kişiden kişiye değişir. doktora görünmeniz gerekir diye düşünüyorum

Bende 4.5 cm lik çikolata kisti var. Bugüne kadar hiç ağrım olmadı. hamile kalmayı düşündüğüm dönemde öğrendim kisti. Ablam ise yıllardır pko hastası. onun regl dönemleri ise çok ağrılı gecerdi. yani kişiden kişiye değişir. doktora görünmeniz gerekir diye düşünüyorum
Nasıl öğrendiniz yani ultrasonda görülebilecek biseymi.hic belirti vermedimi bide ailenizde birinde varmi

kızlar çikolata kistinde ağrılar adet dönemi çok şiddetli oluyormuş. Ağrı kesici içince ağrı devam ediyorsa çikolata kistinden şüphelenebilir miyim :KK43: bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ve ne belirtiler yaşadınız
Şüphelenebilirsin benim ilk ağrı ile belirti verdi, 6 ay sonra kist ortaya çıktı
anlamadık önce neden olduğunu
ama ağrılarım çok şiddetliydi

Kişiden kişiye değişir. Benim annemde ve bende de vardı . Annem adet dönemini çok ağrılı geçirirdi hastanelik olurdu, benim hiç ağrımazdı anlamazdım geldiğini . Benim kistim 10/12cm civarıydı anneminki benimkinden daha büyüktü, ikimizde ameliyat olduk kurtulduk çok şükür.

Benim belirtilerim şöyleydi ; kabızlık ile başladı , sürekli geçmeyen bir kabızlık oldu ve sinirim bozuluyordu . Neler neler yapmadım , kayısılar , bitki çayları , bol su ama önüne geçemedim. Daha sonra ağrı ile kabızlık sürmeye devam etti ama o ağrıya dayanamıyordum ter içinde kalıyordum , yaptıktan snra sanki üstümden kamyon geçmiş gibi yorgun düşüyordum ve ağrı çekmekten kusmaya başlardım. Otobüste gaz sancım olurdu allahım dişimi sıkardım bazen iş yerine varamadan inerdim duraklarda kıvranırdım , anneme derdim hep doğum yapmadan doğum sancıısı çekmiş kadar oldum derdim. Annemde şiddetli adet ağrısı ve sürekli midesi şişer gaz sorunu yaşardı , fazla yese sindirimini etkilerdi ( kist bağırsağa yapışık olduğundan dolayı )

Senin kaç cm öğrenebildin mi ?

Nasıl öğrendiniz yani ultrasonda görülebilecek biseymi.hic belirti vermedimi bide ailenizde birinde varmi
Kadın doğuma gebelik öncesi genel muayene için gittim. Vajinal ultrasonla anlaşıldı. Ailemde polikistik over var ama çikolata kisti yok. Bu kistte herkeste belirtiler farklı oluyor sanırım. Büyüklüğüne ve kistin yerine göre değişiyor.

selam çikolata kistim olabilir mi?
2 aya yakın süredir yumurtlama dönemlerimde aşırı bir kabızlık çekiyorum.3 gün kadar sürüyor tuvalete çıktığımda ise tuvalet kağıdında hafif bir kan oluyor.reglim bitip tuvalet alışkanlığım normale döndüğünde böyle bir problem yaşamamaktayım.bunun dışında yine yumurtlama dönemlerimde gaz sıkışmaları yaşıyorum.netten bakarken bu şekilde kişilere denk geldim.tabi ki bir jinekoloğa gideceğim.ama bu şekilde benzer şikayetler yaşayan var mı merak ettim.

selam çikolata kistim olabilir mi?
2 aya yakın süredir yumurtlama dönemlerimde aşırı bir kabızlık çekiyorum.3 gün kadar sürüyor tuvalete çıktığımda ise tuvalet kağıdında hafif bir kan oluyor.reglim bitip tuvalet alışkanlığım normale döndüğünde böyle bir problem yaşamamaktayım.bunun dışında yine yumurtlama dönemlerimde gaz sıkışmaları yaşıyorum.netten bakarken bu şekilde kişilere denk geldim.tabi ki bir jinekoloğa gideceğim.ama bu şekilde benzer şikayetler yaşayan var mı merak ettim.
Gaz problemim çok oluyor. Gidince sonucu yazarmısın canım

ben buğün doktora gittim geçen ay 13mm çikolata kistim vardı. bu ay gittim çok şükür geçmiş.

Back