Çikolata kisti yüzünden kariyerim bitti lütfen yardım ?

cabinokey

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2021
5
0
26
Merhaba, Havacılık sektöründeyim. Türk Havayollarının kabin memurluğu için tüm aşamalarını tamamladım fakat e nabızımda yer alan kadın doğum ziyaretlerimin incelenmesi sonucu yumurtalık kistim yüzünden uçuşa elverişsizdir raporu verildi. Karara itiraz ettim. Şimdi bana ek tetkik için tekrar süre verdiler fakat 7 yıldır takip yapıyorum hiçbir doktorun bana çikolata kistin var dediğini duymamıştım. Son gittiğim doktor sadece çikolata kistine benziyor demişti. 6 ay doğum kontrol hapı kullan gel dedi. Tanı olarak korpus luteum tanısı girmiş. Ca 125 değerlerim yüksek çıkıyor 150 lerde. Mrda ise (Endometrioma ? ) ibaresi var. 6 cmlik bir kist. Ek tetkik için ca 125 değerini en hızlı nasıl düşürebilirim, bu kist kesin çikolata kisti midir? Ultrasonla bakan kadın Yumurtalık kisti demişti ikisi farklı şeyler mi?

Kesin teshis ancak patoloji ile belli olur bu sekilde kesin teshis konulamaz mr sonucundaki endometrioma zaten cikolata kisti suphesi oldugu anlamina geliyor. Ca 125 yuksek olmasi da bu bulguyu destekliyor. Ama dedigim gibi kesin tani sadece patoloji ile konur. Yumurtalık kisti ile ucaga binememek ne alakaymis onuda anlayamadim açıkçası, baska bi doktora gidip kistin turunun basit kist olduğuna dair bir rapor alabilirsiniz tahminimce eger basit kist ise. Agriniz siziniz var mi 6 cm büyük bir kist regl dönemi agrilar yasiyor musunuz. Çikolata kisti agri yapar çünkü ve bu boyutta bir kistin de patlama ihtimali olabilir. Doktorunuz 6 ay takip önermiş sonrasında ameliyatta önerebilir laparoskopik olarak

Merhaba, Havacılık sektöründeyim. Türk Havayollarının kabin memurluğu için tüm aşamalarını tamamladım fakat e nabızımda yer alan kadın doğum ziyaretlerimin incelenmesi sonucu yumurtalık kistim yüzünden uçuşa elverişsizdir raporu verildi. Karara itiraz ettim. Şimdi bana ek tetkik için tekrar süre verdiler fakat 7 yıldır takip yapıyorum hiçbir doktorun bana çikolata kistin var dediğini duymamıştım. Son gittiğim doktor sadece çikolata kistine benziyor demişti. 6 ay doğum kontrol hapı kullan gel dedi. Tanı olarak korpus luteum tanısı girmiş. Ca 125 değerlerim yüksek çıkıyor 150 lerde. Mrda ise (Endometrioma ? ) ibaresi var. 6 cmlik bir kist. Ek tetkik için ca 125 değerini en hızlı nasıl düşürebilirim, bu kist kesin çikolata kisti midir? Ultrasonla bakan kadın Yumurtalık kisti demişti ikisi farklı şeyler mi?
Ay çok üzüldüm bu olaya. Çikolata kisti işe girmeyi neden engelliyor anlamadım. Bu arada bende de çikolata kisti var. Ca125 değerinizin yüksek olması çikolata kistini destekliyor. Kesin kanı patoloji ile konur ama tecrübeli bir dr bu kistin çikolata kisti olduğunu hemen anlar. Çikolata kisti tekrarlayan bir kist. Ben ameliyat oldum, tekrarladı mesela. Ama ben yinede kabin memuru olmanızı etkilemesine anlam veremiyorum. Sonuçta ağrınız olsa bile ağrı kesici alıp yine uçarsınız. Doğum kontrol hapı tedavisi uygularsa dr bu daha rahat olur. Ağrılarınız da kesilir

X