• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti yardım

Ktgba0602

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2022
507
98
33
24
Kızlar merhaba. Ben çikolata kisti ile savaşıyorum. 6 aydır çocuk deniyoruz fakat olmuyor Mayıs ayında kimyasal gebelik geçirdim 🥺 3.5 cm civarında çikolata kisti var. Doktorum bugün visanne verdi. Bu ilaçla kisti bitirip hamile kalan var mı ? Çok yoruldum artık bebek sahibi olmak istiyorum. Fikir ve önerilerinize ihtiyacim var 💜💜

Çikolata kisti öyle hapla kaybolabilen bir kist değil ne yazık ki. Eğer hamile kalırsanız hormonların etkisiyle baskılanıp küçülüyorlar doğumdan sonra tekrardan var oluyorlar malesef. Kimi doktor hamile kalmayı zorlaştırdığını kimisi de bir etkisinin olmadığını savunuyor. Kimyasal da olsa bir kez hamilelik yaşamanızın umut vaadedici olduğunu söyleyebilirim. Size önerim ovulasyon testiyle yumurta takibinizi yapmaniz yönünde olacaktır. Eğer yaşınız 30 üzeri ise ve daha fazla vakit kaybetmek istemiyorsanız aşılama veya tüp brbeğe yönelebilirsiniz. Eğer doğal yollarla olmasinı istiyorum diyorsanız ki herksesin temennisi bu yöndedir; 1 yıl daha doğal yollardan deneyip olmazsa doktorun önerilrrini değerlendirebilirsiniz.

Çikolata kisti öyle hapla kaybolabilen bir kist değil ne yazık ki. Eğer hamile kalırsanız hormonların etkisiyle baskılanıp küçülüyorlar doğumdan sonra tekrardan var oluyorlar malesef. Kimi doktor hamile kalmayı zorlaştırdığını kimisi de bir etkisinin olmadığını savunuyor. Kimyasal da olsa bir kez hamilelik yaşamanızın umut vaadedici olduğunu söyleyebilirim. Size önerim ovulasyon testiyle yumurta takibinizi yapmaniz yönünde olacaktır. Eğer yaşınız 30 üzeri ise ve daha fazla vakit kaybetmek istemiyorsanız aşılama veya tüp brbeğe yönelebilirsiniz. Eğer doğal yollarla olmasinı istiyorum diyorsanız ki herksesin temennisi bu yöndedir; 1 yıl daha doğal yollardan deneyip olmazsa doktorun önerilrrini değerlendirebilirsiniz.
22 yaşındayım. Hemen tüp bebeğe yönelmek istemiyorum. Doktorum doğal yolla hamile kalabilirsin dedi. Peki bu ilaç ne için bugün regl 2. Günü hemen başla dedi asla aksatma dedi. Sadece sağ yumurtalık çevresinde 1 adet var

Doktorunuz hiç bilgi vermedi mi ilaç hakkında peki? Ben ilacı bilmiyorum, internette şoyle bir bilgi buldum:

Rahim iç tabakası, adet döngüsünün seyri içinde her ay kalınlaşır ve daha sonra adet kanaması mekanizmasıyla vücut dışına atılır.

Rahim dışı bölgelerde bulunan endometriyum dokusu da aynı şekilde kalınlaşır, ancak kanama dönemlerinde vücut dışına atılamaz ve bulunduğu bölgede iltihap ve ağrıya yol açar.

VISANNE bu dokunun gelişmesini engeller ve endometriyozis hastalığında görülen, karnın alt tarafında leğen (kalça) bölgesindeki ağrıları ve ağrılı adet kanaması şikayetlerini azaltır.

Endometriyozis tedavisi uzun süreli bir tedavidir. VISANNE adet kanamasının başladığı

dönem ile sona erdiği dönem (menopoz) arasında kullanılabilir.

Kisti yok etmek için değilde baskılamak, daha fazla buyumesini engellemek ve boylece etkisini azaltmak için vermiş sanırım.

Kisti yok etmek için değilde baskılamak, daha fazla buyumesini engellemek ve boylece etkisini azaltmak için vermiş sanırım.
Kistin duruyor dedi. Bu ilaca hemen başla dedi. Aylardır 3.5 cm büyüme küçülme yok. Gelecek ay da regl olursun kontrole gel bakalım dedi. Bu ilaç kucultebilir dedi.

Back