çikolata kisti ve soğan kürü

ikitavsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
654
334
35
Merhaba kizlar ☺ yumurtaliklarimda 5 cm cikolata kist olduğunu söyledi doktor. Bu haberden sonra hiç doğum kontrol hapı kullanmadım. Şiddetli ağrılı ve kanamalı adetim oldu. Şu an adetin in bitiminden 2 gun sonra soğan kurune başladım. VAR MI BU KURU KULLANIP Allah in izni ile faydasini gören? guzel tecrübeleri paylaşalım ☺

Merhaba cnm ben geçen ay kullandım adet olunca doktora gittim kistin yok dedi bende inananadım acaba göremedi mi die düşündüm ama kadın doktoru heralde bilir yani:) çikolata kistim 2,5cmdi

Bo hafta oldu ben başlayalı bugün tekrar gittim başka bi doktora büyümüş ama inatla ve inançla soğan kurune devam edeceğim bakalım mevla neyle r...

adet bitiminen 1 hafta sonra başlıyor doğru uygularsanız evvelallah faydasını görürsunuz

Adet gününden 2 gun sonra başladım 15 gün içip 3 gün arpa verip 5 gun daha içeceğiM. O küçülmeye başlayan a kadar icecegim☺☺

Eylülde 8 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim. Adet ve sonrasında çok şiddetli ağrı ve acı hissediyordum. Birkaç ay doğum kontrol hapı kullandım. Doktorlar ameliyat dedi ama 27 yaşında olduğum için cesaret edemedim. Ekimde adet bitiminden sonra 3. gün soğan kürüne başladım ve günde 2 kere 10 gün boyunca içtim. Sonuç olarak 4 ay boyunca art arda adet bitiminden sonraki 3. gün başlayıp günde 2 kere 10 gün uyguladım. Doktora gidince kistimin 3 cm'e düştüğünü gördüm. Doktorum da şaşırdı, genelde doğum kontrol hapının çikolata kistini küçültmediğini söyledi. 4 ay kürden sonra bir ay ara vermek gerekiyormuş. Yeniden küre başladım, 4 ay daha yapmak istiyorum. Soğan küründe 2 kür boyunca hiç etkisini hissetmedim ama 3. kürden sonra ağrım kalmamıştı. İlk 2 kürü boş yere yapıyorum diye düşünmüştüm. Benim tavsiyem 4 ay boyunca her ay 10 gün yapıp sonucuna bakmaları. Allah'ın izniyle faydası olacağına inanıyorum.

Benimde hem sağ hem sol yumurtalıkta 4,5 ar cm çikolata kisti çıktı ca125 te 63 çıktı renkli ultrason mr derken 1 ay bekleyip küçülme olmaz ise ameliyat dedi hiç bir ilaç kullanmadan adetten sonra gittim ve küçülme olmayınca ameliyat dedi doktor ameliyatı 1 ay erteledim ve şuan soğankürü yapıyorum inşallah Allahın izniyle amleyata gerek kalmaz. Daha önce kullanıp kurtulan yada ameliyat olanlar tecrübelerinizi yazarmısnız lütfen...

Benim de 5 cm di bi ay kullandım sonra 7 cm olduğunu öğrendim şu an 3 ay doğal yollardan gebelik deniyoruz soğanı birakyim

bende bu ay soğan kürü deniyorum doktorum içebilirsin dedi ama doktor bana kesin çözüm ameliyat diyor sanırım her iki tarafta olması sebebiyle.

Bende sağ tarafta bana da ameliyat dedi ama 3 ay bi deneyecegim allah tan ümit kesilmez

benimde sağ tarafta 1.5 senedir 6 cm çikolata kistim var.birçok doktora gittim ilaç vermediler çünkü doğum kontrol haplarının çikolata kistine fayda etmeyecegini söylediler.en son ameliyat olmak istediğimi söylediğimde bunun riskli olacağını ve yumurtalığımı alabileceklerini söyledi.soğan kürüde denedim ilk 21 gün içtim 10 gün ara verip tekrardan 21 gün içtim ama bir faydası olmadı.şuan akışına bıraktım.yani demem o ki ben soğan suyunun bir faydasını göremedim

Ayenn ben de aynı durum. Şu an akışına bıraktım

bende bu ay soğan kürü deniyorum doktorum içebilirsin dedi ama doktor bana kesin çözüm ameliyat diyor sanırım her iki tarafta olması sebebiyle.

benim de her iki tarafta çikolata kistim var.doktorum da bana laparoskopiyle alınması gerektiğini söyledi.
Soğan suyunu bir ay denedim.Denemeden önce Saraçoğlunun sitesindeki telefondan danışmanlarına ulaştım.Soğan kürü yapmak istediğimi söyledim.Kistimin ne kadar olduğunu sordular ben de 3.5 ve 4.5 cm dedim,bu kür 3 cm ve aşağısındakilerde etkili dedi yine de denemek istiyorum dedim bir zararı yok ama küçülme olasılığı çok az dediler.Yine de denedim olmadı sonra devam etmedim belki de devam edilmeliydim ondan küçülmedi bilmiyorum.

Çikolata kisti yumurta sayisini azalttigi için hamile kalmayi engelliyormus diye duymuştum.acaba bu doğruysa yumurta sayisini artırmak için hayit otu yada buna benzer bitki caylari vs icsek bi faydasi olurmu acaba

Benim de sol yumurtalığımda 7 cm çikolata kisti vardı. Soğan kürü denemedim . Ama birçok doktora göründüm ve çikolata kistinin ilaçla tedavisi olmadığını söyledi hepsi. Ameliyat şart dediler ve oldum. Doktorum çok iyi bir doktordu saolsun kızım olsan ancak bu kadar hassas olabilirdim ameliyatında dedi. Laporoskopi istemedi çünkü kist büyüktü. Açık ameliyat oldum yumurtalığımı almadan temizlemeyi başardı çok şükür. O ağrılarımdan eser kalmadı. Ameliyat olacaksanız işinde uzman bir doktor olmasına dikkat edin..

Bebeğinizin oldu mu acaba tek çözüm gebelik ya da ameliyat mis

Bebeğinizin oldu mu acaba tek çözüm gebelik ya da ameliyat mis

8 yıllık evliliğimde maalesef ki çocuk sahibi olamadım. Evlilğimin 1. senesi tanı konuldu bana. Doktorum o zaman gebeliğe engel olmaz kistin dedi. Hamile kalırsın dedi. Doğum yaparken hem kistini hem de bebeği alırız demişti iki kez ameliyat olma diye. 1 Yıl bekledik ancak gebe kalamayınca ve kist büyüyünce doktorum ameliyat önerdi. Ve oldum.Ameliyattan hemen sonra doktorum 3 ay içerisinde hamile kalırsın dedi çünkü hiç bir sorun bulamamışlardı. Ama daha sonrasında bir aşılama ve bir tüp bebek tedavisi ikisi de negatif sonuçlandı.. Kiste bağlı değilmiş anlaşılan.. Zaten sonra da ( hamile kalamamla bir ilgisi yok ) boşandık... Hayırlısı buymuş diyorum.

soğan küründe 1 haftamı bitirdim 15 güne tamamlayıp adetin 3. günü yine gidicem sonucu yazarım arkadaşlar şuan ameliyat günüm belli ama son bir kez daha kontrol olmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…