Çikolata kisti ve hamilelik

Sea Hope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
3
7
39
Merhaba,
Buraya sadece kendi hikayemi paylaşmak için üye oldum. Belki birileri okur ve umut olur diye. Çünkü herkes kendi sorunlarını anlatıyor çözüm arıyor ve mutlu sonla biten öyküler okuyup umutlanmak istiyor. Ben de zamanında burda çok vakit geçirdim o kadar çok okudum ki sonunda psikolojim bozuldu.
2012 yılında endometriozis teşhisi konuldu tamamen tesadüfen üstelik hiç belirtim ağrım yoktu iki yumurtalığımda da 7cm den büyük kistler vardı. Ankarada iki devlet hastanesinde ameliyat olmam önerildi evli değildim ciddi olduğum bi erkek arkadaşım bile yoktu ve ben anne olamayacağımı düşünerek depresyona girdim öyle laf olsun diye söylenen değil gerçek anlamda tedavi gerektiren bir depresyon. Daha sonra ben ameliyat düşüncesine alışmaya çalışırken hiç araştırmadığım halde bir tanıdık sayesinde özel bi doktora daha gittim ve işte orda umut başladı kendisi meğer özellikle bu konuda yurt dışında ihtisas yapmış ve kesinlikle ameliyat olmamam gerektiğini söyledi ve hemen amh testi istedi test sonucu 1.6 geldi ve hamilelik için ortada aday adayı bile yoktu ki kistlerle hamile kalma şansımda araştırmalara göre düşüktü. Ben yine depresyondayım tabi o zaman zarfında uzaktan tanıdığım biriyle bu konular ve babamın vefatı ile birlikte psikolojik desteği sayesinde yakınlaştık. Durumuma ve bütün sürece hakim olduğu ve beni desteklediği için biraz daha rahatlamıştım. Böyle böyle 4 sene geçti ve ben amh değerim daha fazla düşmeden en azından tüp bebek şansımı da kaybetmemek için evlilik çalışmalarına hız verdik ve 2016 da evlendik. Bu arada eşim başka şehirde çalışıyordu ayda bir kaç kez görüşebiliyorduk ve tabiki korunmuyorduk zaten olacağını o günlere denk geleceğini bile düşünmedik sadece tüp bebek masraflarını ve kaç kez deneyebileceğimizi bütçemizin ne kadar yetebileceğini düşünüyorduk. Ve bir gün yine bunları düşünüp hesaplarken meğer karnımda bir mucize taşıyormuşum :) Ve şu an 3 yaşına girmek üzere.. Size bunları anlatmak istedim çünkü o kadar üzücü zamanlar geçirdim ki bir umut ışığı benim durumumdaki birini aradım hep ama mutlu sona ulaşanlar geriye dönüp de anlatmıyor genelde bunu da bilin istedim her şey buradaki istatistiklerden ibaret değil o kadar çok kişi var ki bu durumda olan Bi arkadaşım daha benle aynı durumda nasıl olsa hamile kalmam diye düşünürken korunmadığı için hamile kaldı. Umudunuzu yitirmeyin ve hep söyledikleri gibi kafanıza takmadığızda strese girmediğinizde vücut ve beyin rahatladığında herşey yolunda gidiyor ki bunu başarmak çok zor biliyorum. Ama hayatta ne kolay ki bu da bizim tekamül yolculuğumuz :)

Duyguna yüreğine sağlık bendede çikolata kisti çıktı tup bebeğe başlamaya karar verdiğimde yeni çıkan bisey şuan yumurta gelistirici iyne vurguluyorum ama aklımda hep deli sorular korkular var

Duyguna yüreğine sağlık bendede çikolata kisti çıktı tup bebeğe başlamaya karar verdiğimde yeni çıkan bisey şuan yumurta gelistirici iyne vurguluyorum ama aklımda hep deli sorular korkular var
İnşallah en kısa zamanda güzel haberler alırsınız

Merhaba öncelikle eski konuları araştıranlar tam 1 sene önce forumlarda yazdığım yazıları görebilirler. Bende 1sene önce koru hastanesinde çiğdem Güler hanıma muayene oldum ve 6.9civarı bir kistimin olduğunu öğrendim. Bana hemen ameliyat olmam gerektiğini kistin patlayabileceğini vb anlattı ve ben çok korktum çoçuğun olur ama zor olabilir tüp bebek denersin aşılama denersin gibi konuştu. Tabiki odasından ağlayarak çıktım. Sürekli ağlıyordum ve netten araştırmalar yapıyordum kadınlar klübü benim en büyük destekçim olduğu gibi depresyona girmem dede etkili oldu Çünkü olumsuz yazanLarda çoktu. Ve ben sürekli doktor doktor gezmeye tüm tahlillerimi yaptırmaya başladım istanbula dahi gittim. Rahim filmi için ecomar şişli de cevat beye gittim. Amh baktırdım gerekli tüm tahliller yapıldı. Ancak her doktorun tedavisiye bakış açısı farklıydı 6ay bekle diyen hemen tüp bebek diyen hemen ameliyat diyende vardı. Ben beklemeye olmazsa tüp bebek yaptırmaya karar verdim.Ancak ben gerçekten depresyona girmiştim ve 4ay boyunca ağladım ve 4ayın sonunda Allahım mucize verdi hamile olduğumu öğrendim. Eğer sadece çikolata kistiniz varsa Allahın izniyle olur inş. İsteyen herkesin hayırlısıyla çoçuğunun olması dileklerimle. Sevgiler

Ne kadar çok aynı yollardan geçen insan varmış. Yine bir hikaye daha mutlu sonla bitmiş dilerim bizimle aynı kaygıları yaşayan insanlara umut olur bu anlattıklarınız.

Ben de sizin gibi bekar ve çikolata kisti olan bir bayanım. Eşinizle ilk tanıştığınızda bu durumu ona nasıl anlattınız. Açıkçası benim gözümde büyüyor bu süreci çocuk olması için gerekebilecek tedavi sürecini karşıma çıkan evlenmeyi düşündüğüm insana anlatmak ve bu yüxden evlilikten kaçıyorum. Lütfen destek olur musunuz bana

Canım çikolata kisti bebeğe engel değil ki neden böyle düşünüp kendi hayatını zorlaştırıyosun çikolata kisti şu durumlarda engel olabiliyo kistin patlarsa yumurtalıkta rahimde tüplerde yapışıklık yaparsa ki bu çokta olağan herkesin başına gelen şeyler değil ihtimal sadece ki bu bile çaresiz değil tedavi yöntemleri var sadece kistin varsa yumurta geliştirici doğal takviye alır yumurta takibini yaptırır bebek sahibi olursun inşallah dert etme yani bu kistle doğal yolla hamile kalan çok çok insan var

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için. İnşallah hayırlısıyla bana da nasip olur evlat sahibi olmak

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için. İnşallah hayırlısıyla bana da nasip olur evlat sahibi olmak
İnşallah benim de kistim var daha önce bi hamilelik yaşadım ama düşükle sonuçlandı maalesef şimdi tekrar uğraşıyorum ama umutsuz değilim vardır Allah’ın bir bildiği en azından hamile kalabiliyorum demek ki bu da teselli onlarca insan biliyorum burada kistle doğal yolla hamile kalmış benim kuzenim de bu kistle hamile kalanlardan en son ihtimal tüp bebek var yani Allah verirse imkansız diye bişey yoktur sen içini ferah tut bu konu yüzünden de hayatını zorlaştırma lütfen belki ilk ayda bile hamile kalırsın ben korunmayı bıraktığım ay hamile kalmıştım

İnşallah. Allah sizinde benim de gönlüme göre versin

Benimde çikolata kistim var ve bikaç ayrı doktora gittim ameliyat dediler en son gittiğim hsg çektirelim tüplere bakıp oyle karar veririz dedi evliyim bebeğim yok genelde çocugu olmayana ameliyat önerilmez diye yazıyor arastırdıgım kadarıyla ama direk test felan bişey de yapmadan ameliyat diyorlar panik atagımda var 7 ay önce tesadufen rutin kontrole gidince öğrendim ve şuan ne yapacagımı da bilmiyorum korunmuyoruz belki bir umut bebek olurmu diyorum ozaman kistler yok oluyor diyorlar ama ne olucak bilmiyorum psikolojim bozuldu benimde sürekli hastalıgı ne yaptın diye soranlardan da bıktım inşallah biran evvel bir hayırlı haber alırım

Benimde hem sağ hem sol yumurtalığımda beşer cmlik çikolata kistleri vardı. Bulunduğum ildeki prof bile boşuna uğraşmayın ameliyat yapalım dedi. Öyle ki neredeyse çocuk fikrinden vazgeçmiştik bu süreci yaşamaktansa diye. Daha sonra başka bi doktor visanne diye bi ilaç verdi bana üç ay kullandım adet olmadım ilacı kullandığım sürede sonra ilaç bitip adet olunca gel rahim filmine bakalım dedi doktor. Ben rahim filmi çekilmeye gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Adet sandığım şey yerleşme kanamasıymış meğer. Şuan 38 haftalığız doğumu bekliyoruz. Asıl merak ettiğim konu doğumla birlikte kistlerim tamamen yok olacak mı bunu araştırırken burada yazılanları gördüm bende hikayemi paylaşmak istedim. Herşey nasip kısmet çok düşünmeden akışına bırakın

Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah bende yaşadıklarımı yazmıştım burda birkaç doktora gittim hep ameliyat dediler ve sonra bir anda hamile oldugumu öğrendim valla herşey nasip 17haftalık oldu şuanda yani tavsiyem böyle durum yaşayan insanlar için hiç umudunuzu kesmeyin Allah nasip ettikten sonra bana iki kist miyomla verdi inşallah sıkıntısı olan her insana Allah nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…