Merhaba,
Bir ay önce karın ağrısı mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetler ile birkaç kez acile gittim. Acilde ultrasonda iki yumurtalıkta kist ve karın boşluğunda sıvı çıktı. Muayenede ya ameliyat olacaksın ya da dayanacaksın denildi. O zaman çok ağrım olmuyordu, dayanırım dedim. Doktor yılda bir kez kontrole gel dedi. Fakat son iki haftadır her gün şiddetli karın ağrısı, büyük tuvalete çıkamama yaşadım. Ağrı o kadar basınçlı ve şiddetli ki ayak tabanımdan sırtıma kadar yayılıyor. Her gün üç adet majezik içerek durabiliyorum. İlacın etkisi geçtiği an ağrı başlıyor. Başka bir doktora kontrole gittim. Yumurtalıkta 7,5mm çikolota kisti olduğunu, ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ultrasona bakarken sen kanlı adet görüyor musun dedi. Evet dedim. Şimdiye kadar şikayetin olmadı mı dedi. Hayır dedim son bir aydır bu şekilde. Kan tahlili, hormon testleri yapıldı. Yarın sonucu öğrenmeye gideceğim. Fakat ca-125 değerim 121, ca19-9 değerim 38 çıkmış. İkisi de olması gerekenden yüksek, internette ca125 yumurtalık kanserine, ca19-9 ise pankreas kanserine işaret ediyor kesin olmamakla birlikte. Sanırım önce kapalı ameliyatla doku alınıp ameliyat sırasında patolojiye gönderilecek ve duruma göre açık ameliyata geçilip gerekli organlar alınacak. Kesin durumu yarın öğreneceğim fakat daha önce yumurtalık kanseri vs teşhisi alan, kist ameliyatı olan varsa süreci onlardan dinlemek isterim.