Amin Allah razı olsun, benim eşim de spermle ilgili Bi sorun yoktu ki siz özel doktora gitmişsiniz genellikle devlette olur bu tarz kurallar yani para verip yaptıracaksınız doktorunuz kabul etmesi lazım şahsi fikrim yanlış Bi görüş tabi o doktor daha iyi bilir ama aşılama neden sadece sperm de sorun olunca yapılır ki saçma mesela benim yumurtam yavaştı çatlamıyor Du iğneler ile büyüttük çatlattık yani aşılama işe yaradı, kist konusun da ise Bi tedavisi yok ameliyat dışında, doktorum da şuan çocuğun yok senin için tehlikeli demişti ameliyat, genellikle önermiyorlar doktorlar ameliyatı, çocuk yok ise daha da zarar verebiliyor çünkü ameliyat, kimisin de doğum sürecinde gidiyormuş kimisi de sezeryan olunca onu da alıyorlarmış öyle geçiyormuş kist ( tabi benim ki bana zarar vermemişti) bazı insanların büyük oluyor yumurtayı kaplıyor o durum da heralde ameliyat yapıyorlar doktor size ne dedi yumurtanıza zarar vermemiş ise rahim filmi çekmişsinizdir mutlaka tüpler açık ise madem özele gidiyorsunuz durumunuz var doktor değiştirin yapın aşılamayı derim gerçi sizin Bi tane olumsuz aşılama durumunuz var yine de birşey diyemem ama bende çok şükür dualar ile namaz ile tuttu rabbim verdi bana