Çikolata kisti varken hamile kalanlar buraya.

Carmens

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
43
10
36
34
İstanbul
Hadi deneyimlerinizi paylaşın. Bu mümkün. Hamile kalamazsınız diyen çok ama buna rağmen ya doğal yolla ya da tüp bebekle hamile kalmak mümkün. Hadi bunu kanıtlayın.

Ben de de çikolata kisti var ve hamile kalacağıma inanıyorum. Pes etmiyorum. Her ay bir ümitle bekliyorum. Bir gün sizlere güzel haberi vereceğime inancım sonsuz.

Ben tüp bebek de denedim, 2 defa ameliyat da oldum ama olmadı :) olsun varsın olmasın. Yola devam :)

Çikolata kisti olan bilir. Kahverengi akıntılar çok sinir bozucudur. Yumurtlama döneminden sonra kendini gösterir. Sosyal yaşantınıza negatif bşr etkisi oluyor. Bu ay hamilelik için çok ümitliydim fakat yine bu akıntılar oldu bende fakat adet olmam gerekirken daha olmadım. Daha test yapmadım yarın yapıcam. Hafif regli ağrısı gibi bişiler de hissetmiştim birkaç gün önce ama şimdi geçti. Acaba? Diye sormadan edemiyorum. Acaba akıntısı geldiği halde hamile kalan oldu mu?

Arkadaşlar lütfen herkesle paylaşın. Şu an hamile olan çikolata kistli güzel anneler, size sesleniyorum. Başınızdan neler geçti? Gebe kalmadan önce ve gebe kaldıktan sonraki döneminizden bahsedin.

Hamilelik belirtileninizden bahsedin. Nasıl hamile kaldığınızı ve çabalarınızı yazın. Bu çikolata kisti gerçekten bir dert ve bununla başa çıkma hikayelerinizi yazın.

Aklınıza ne gelirse paylaşın. Belki birilerine umut olursunuz.

Ama önce hamile kaldığınız ay, şu kahverengi akıntının olup olmadığını ve ne belirtiler oldundan bahsedin.

Hadi canlar cevaplarınızı bekliyor Türkiye. Hoşçakalın.

Merhaba arkadasim cok guzel bir sayfa acmissin tesekkurler.Benimde sag yumurtaligimda cikolata kisti var 3 aydir cocuk deniyoruz henuz bisey yok.ben netten cok arastirdim ve prof.dr.saracoglunun yazilarini ve programlarini takip ediyorum.sogan kurunun bu kistleri yok ettigini ve hamile kalindigini okudum.denemelerle birlikte bitkisel kurler deniyorum.mesela bu ay sogan 2.sogan kurumu bitirdim.bu iki kurun arasinda testere disli aslanpencesi kuru yaptim.adetime 3 gun var bakalum bekliyorum.adet olursam bittikten sonra hayit otu kurune baslicam hem hormonlari dengeliyor hemde cikolata kistine de faydasi varmis.bu arada benimde eskiden kahverengi lekelenmem olurdu ama sogan kuru yapmaya basladigimdan beri artik hic olmuyo belkide faydasi oldu bilemiyorum 2 kur daha kullandiktan sonra tekrar kontrole gidicem kistim kuculmus mu ne durumda diye.ama sunu soyleyim Rabbim o kadar buyuk ki mucizesi dogada var bence sogan kurunu bi arastir derim insallah faydasi olur.

Allah şifa versin sana inşallah. Ve tabiki bana ve bizim gibi bebek isteyen fakat çeşitli sağlık sorunları sebebiyle hamile kalamayan herkese. Soğan kürünü ben çok yaptım ama ne yazık ki hiç bir faydasını görmedim. Bünyeden bünyeye fark olabilir. Geçen gün buradan yazıştığım çok tatlı bir arkadaşın çikolata kisti olup, hiçbir kür yapmadan doğal yolla hamile kaldığını öğrendim. Çok sevindim tabiki. Şu an sanırım 4 aylık hamile. Bu demek oluyor ki çikolata kisti hamile kalmaya %100 engel bir rahatsızlık değil. Ama dedi ki kafadan bu hamilelik düşüncesini atmak gerekiyor. Onu nasıl becermiş biliyormusun? Doktor artık tüp bebekten başka şansın yok demiş. O da doğal yolla demek olmayacak diye düşündüğü için bu bebek düşüncesini sonlandırmış kafasında. İşte o ay kendiliğinden bebek tutmuşşşşş.

Öyle işte. Birde bol bol dua. Başka bişi yapmaya gerek yok. Ama sen kürlerden fayda görmüşsün ne güzel. Devam et bence. Ama gelişmelerden haberdar et.

Bu arada ben de hala adet görmedim. Yarın test yapıcam. Istermiştin tutmuş olsun? inşallah. Ama kendimi fazla umutlandırmak isteniyorum. Görüşürüz.

Allah şifa versin sana inşallah. Ve tabiki bana ve bizim gibi bebek isteyen fakat çeşitli sağlık sorunları sebebiyle hamile kalamayan herkese. Soğan kürünü ben çok yaptım ama ne yazık ki hiç bir faydasını görmedim. Bünyeden bünyeye fark olabilir. Geçen gün buradan yazıştığım çok tatlı bir arkadaşın çikolata kisti olup, hiçbir kür yapmadan doğal yolla hamile kaldığını öğrendim. Çok sevindim tabiki. Şu an sanırım 4 aylık hamile. Bu demek oluyor ki çikolata kisti hamile kalmaya %100 engel bir rahatsızlık değil. Ama dedi ki kafadan bu hamilelik düşüncesini atmak gerekiyor. Onu nasıl becermiş biliyormusun? Doktor artık tüp bebekten başka şansın yok demiş. O da doğal yolla demek olmayacak diye düşündüğü için bu bebek düşüncesini sonlandırmış kafasında. İşte o ay kendiliğinden bebek tutmuşşşşş.

Öyle işte. Birde bol bol dua. Başka bişi yapmaya gerek yok. Ama sen kürlerden fayda görmüşsün ne güzel. Devam et bence. Ama gelişmelerden haberdar et.

Bu arada ben de hala adet görmedim. Yarın test yapıcam. Istermiştin tutmuş olsun? inşallah. Ama kendimi fazla umutlandırmak isteniyorum. Görüşürüz.

Çok üzgünüm. Bu sabah idrar testi yaptım nedense bir hata oldu sanırım ikinci çizgi silikti ama görünüyordu. Sevindim Bayram tapmıştım ve gidip kan tahlili yaptırdım ama 2 saat sonra sonucu alınca dünyam başıma yıkıldı. Meerse ben hamile falan değilmişim. Şimdi çaresizce ağlıyorum. Ne yapıcam artık ben? Peki neden adet görmerim halka? Aklım karışık ve bütün ümitlerim yok oldu. Kimse de umut olacak yazılar yazmıyor. Hiç mi hamile kalan yok? Orda kimse yok mu???

ne güzel yazmışsın valla duygularımızı .bende maalesef bu kistten çok çektim halada çekmeye devam ediyorum .1,5 yıllık evliyim ve bu kist yüzünden hamile kalamıyorum.Çikolata ksiti olupta doğal yollarla hamile kalanların hikayelerini okudukça mutlu olup umutlanıyorum.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

son yazdığını yeni gördüm canım nasıl bir ruh hali içinde olduğunu çok iyi anlıyorum her ay aynı şeyleri yaşayıp duruyoruz.Allah hayırlısını versin demekten başka çare yok .bir daha ki aya inşallah .umutlarımızı kaybetmek yok .

Yeni yeni kendime geliyorum. Son iki ay çok umutla beklemiştim ama yine olmadı. Ilk etapta insan yıkılıyor ama biraz vakit geçince daha mantıklı düşünmeye başlıyorsun. Pes etmek yok, sen de çok güzel söylemişsin canım. Mesajın beni tekrar umutlandırdı çok sağol. Allah sana da şifa versin. Dualarım seninle. Yeni evli olduğun için yaşının benden küçük olduğunu düşündüm. O nedenle şansın daha yüksek. Moralini hiç bozma.

Doktorumla konuşacağım bilmiyorum nasıl bir yol izleriz. Rahim filmi çekilsin diye ısrar edicem. Belkide tüpler falan tıkanmıştır. Hem bu filmden sonra tıkanıklıklar varsa açılıyormuş ve ardından hamile kalunabiliyormuş.

Ne bileyim. Çok dolmuşum yazdıkça yazasım geliyor. Fakat ben neden hala adet görmedim? Kafama şimdide bu takıldı. Neyse :) kendine iyi bak. Mesajların için çoooook teşekkür ediyorum. Eksik olma.

Canım biraz önce açtığın konulara bşr göz attım. Doktorun rahim filmi çekelim demiş ve çektirmişsin. Ne zaman çekildi? Ama büyük bir sorun çıkmamış sanırım. Filmi yeni çektirdiysen gidişatı takip edelim :) hamilelik şansın artmış olabilir. Umarım öyle olur. Hakkında hayırlısı.

3 ay falan oldu canim tupler acik sorun yok dedi doktor birde senin dediğin gibi hamileliği tetikler bu film ama 3 ay geçti bisey değişmedi bazen hic anne olamayacak misim gibi geliyor ama sonra diyorum Allahin vardir bir bildiği sabret bekle boyle iste.ee yasta ilerliyor (33) cikolata kisti zamanla yumurta rezervlerini azaltiyor dedi doktor ondan korkuyorum.ne uzun yazdım kafani sisirdim:))hakkimizda hayirlisi bakalim

Ne demek canim benim Allah hepimize yardim etsin derdimizin dermanini versin insallah.bencede
rahim filmi cektir bende cok duydum ufak tefek tıkayan seyler varsa açılıyormuş ve sonra insallah bebek:).bende tuplere degilde yumurtaya etki yapmis doktor sonrada boyle dedi bakalim.benim de dualarim seninle.Allah yardimcimiz olsun

güzel bir başlık olmuş.evlenmeden önce gittiği doktordan kisti olduğunu öğrenen biri olarak yazıyorum bu yazıyı.
bu çikolata kisti öyle sinsi bişeymişki 5 sene boyunca uğraştım..bütün huyunu suyunu biliyorum bu kistlerin ben:)
sebebinin ne olduğunu yani neden kaynaklandığını bilim açıklayamıyor kimisi birikmiş kan diyor kimisi doğduğumuzda rahim hücrelerimizin farklılaşmasından olduğunu söylüyor..her ne sebeple olursa olsun onlar oluyor ve hep orada kalıyorlar..bekarken çok adet sancısı çektim.etrafımdaki kişiler doktora gittiklerini kisti olduğunu(pko) yada hormon bozukluğu olduğunu söylüyordu.bende gittim doktora.kan testi yapıp gönderdiler..keza hormonlarım düzenliydi..adetlerim düzenliydi...kanamalar normaldi..hamileler dışında kimseyede usg ile bakmıyodular..aradan yıllar geçti evlenmeden önce gittim..artık kural değişmişti.usg ile bakabiliyolardı..usg yi koydu karnıma aa kistin var dedi doktor..5 cm:)nur topu gibiydiler.hep büuüyktüler..çocuk istemeye karar verdiğimizde her türlü yola başvurdum. yumurtlama teknikleri..doğum kontrol haplarıyla kistleri baskılatma. sonra aşılama 2 defa. sonra tüp bebek..kist aspirasyonları..tabi aralarda içilen bitkisel çaylar..hap bile yutamayan bal şerbetini bile kolay iiçemeyen bendeniz o soğan sularını burnuma mandal tıkayarak ve pipetle içtim..hactan hurma getirttim yedim.dualar okudum okutturdum.çabaladım çabaladım çabaladım. kistlerim hep vardı hep oradaydı..bi sağda bi solda..:))haa bide ameliyatımda var..en laparoskopik olanından:)kisti aldırdıktan sonra kendiliğinden hamile kalırsın dedi doktor..ama yok ıı..olmadı..sonra bi daha kist çıktı..bi sağda bi solda..benihiç yalnız bırakmadılar sağolsunlar..:))sonra tüp bebek maceramıza devam etmek iin yaşadığımız şehri değiştirmeye karar verdik..önce eşim geldi sonra ben tayin iştedim giitm..eşyalarımızı topladık taşındık..taşındığım gün adet olmam gereken gündü..oldumda..ama az olmuştum..lekeli lekeliydi..3-4 gün sürdü..hava değişimi dedim.ağır kaldırdımya ondan oldu dedim..hastaydım çünkü havalar soğuktu..ilaç içtimya ondan oldu dedim..aradan 1 hafta geçti.yine bu sitede takip ettiğim bi topikte herkes test yaptırıyodu.benimde canımçekti:)keza alışıktım her adetten önce ve sonra test yapmaya..5 senede 5*12*2=120 kez test yapmıştım.hani şu üstüne işenenlerden varya:)dolayısıyla evde muhakkak test bulundururdum.yedek anahtar bulundurur gibi..kalktım yaptım..kafamı kaldırdığımda iki çizgi vardı ki ben hayatımda hiç o iki çizgiyi yanyana görmedim..sonra ikinci çubuğuda yaptım..onda da vardı..eşime söyledim bozuk heralde dedik..beklediya son kullnma tarihi geçmiştir dedik..dedik ama inanmadık..kalktık eczane eczane dolaştık..kaliteli test çubuğu arıyoruz..gecenin 11 i..aklımıza kan vermek gelmiyo..12 olunca geldi aklımıza gittik verdik 1 saat sonra gelen sonuç şuan içerde uyuyan bir melek olarak bana geri geldi:)o uyanmadan bende bu yazıyı bitirsem iyi olur..bu beş senede her zaman aklımın bir köşe sinde vardı..bana olmaz diyenlere karşı içimden tekrar ediyordum..ama buna rağmen hamile kalanlar varmış diye..

sizde tekrar edin:)Allah gönlünüze göre versin

Son düzenleme:

Bu nasıl bir moral oldu bana. Bu nasıl bir mesaj böyle :)) böyle bir mucizenin olabileceğini haber verdiğin için çok sağol. Ben de yıllardır senin yaşadıklarını yaşadım. Pes ettiğim anlar olsada her ay tekrardan güç topluyor tekrardan umutlanıyorum. Mesela dün gece de öyle bir geceydi. Kan testi negatif çıkınca gece üzüntüden panik atak geçirdim. Zor bir geceydi ama bugün daha iyiyim fakat yorgunum. Mesajın içimi ısıttı arkadaşım. Umarım Allah bana da senin güzüne güldüğü gibi güler. Benim için lütfen dua et. Ben de senin için edeceğim. Allah yavrunu kucağına almanı nasip etsin, tamamına erdirsin inşallah. Kendine çooook iyi bak.

yahu ne güzel yazmışsın .güzel ,mutlu şeyler okumak ne güzel yüzümde tebessüm ,mutluluk oldu birden:)Allah size bağışlasın yavrunuzu.bende bu kist var aynen senin yazdıkalrını yaşadım neredeyse 6 yıdır uğraşıyorum bir sağda bir solda cıkıp duruyor sürekli.Bize bol bol dua et olurmu.bugün umut oldun bana ve eminim hepimize:)

Adet olman gereken gün olduğunu yazmışsın. Lekeli lekeli diye not düşünülsün. Nasıl lekeli açarmısın biraz? Normal bir adet gibi değil miydi yani? Birde şu kahverengi akıntıyı sorucam sana. Oldu mu o ay bu akıntı sende? Yada adet kanaması sandığın şey bu akıntı olabilir mi? Bu konularda da bişiler yazarsan çok aydınlatıcı olacak süpersin valla. Senin adına çok sevindim. Öptüm.

Sana da çok geçmiş olsun canım. Umarım Allah gönlümüze göre verir. Bizim dediğin gibi bol bol duaya ihtiyacımız var

Biraz evvel adet gördüm. Ne yazık ki son ümidim de suya düştü. Ama pes etmek yok. Tamammı? Yola devam.

aynen canım umutsuzluk yok .bir gün hayallerimiz umudumuz gerçeğe dönüşecek inşallah.

aynen canım umutsuzluk yok .bir gün hayallerimiz umudumuz gerçeğe dönüşecek inşallah.

Inşallah canım inşallah. Aslında 9 sene önce benim bir oğlum oldu. Allah ömür versin ki hiç çocuğu olmayanlara karşı çok şanslıyım. Allahıma çok şükrediyorum. Ikinci çocuğu ise oğlum 2 yaşına geldiğinden beri istiyorum ama bu kist yüzünden olmadı. Oğlum kardeş diye tutturmasa daha rahat olacağım ama bu mümkün olmuyor. Yineee ümidimi yitirmedim. Hayırlıysa bir evladım daha olsun diye dua ediyorum hep. Hiç çocuğu olmayanlara da Allah bu sevgiyi en kısa zamanda tattırsın inşallah. Sanırım senin ilk olacak dimi? Allah yardımcın olsun canım. Iyi haberlerini bekliyorum. Görüşürüz.

ne kadar güzel Allah bağışlasın canım .Allah uzun ömür versin. benim ilk olacak inşallah nasıl bir duygu öyle merak ediyorumki sana anlatamam.etrafta sürekli bebek haberleri.hamile habeleri falan insan özeniyor ,umutlanıyor işte .inşallah bizde yaşarız ne diyeyim.dualarını eksik etme bizlerden .görüşürüz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…