Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba. Benimkiside 5 cm ve solda. Öldürücü değil. Ağrı yapması ve psikolojik yönden etkilemesi kötü bir şey. 2 senedir bende farkındayım bu hastalığımın.Hanımlar bugün 5 mm çikolata kisti min olduğunu öğrendim sizce tehlikeli bir kistmi sol kasığımda
Merhaba herhangi bir belirtiniz varmiydi bu teshis konmadan once?5 cm biraz büyük. Hemen ameliyat derlerse farklı bir doktora da gitmenizi öneririm. Benim de 7 cm civarıydı. Ama ameliyat yumurtalık rezervine zarar verdiği için çocuğu olmayanlara önerilmiyor genelde. Tabi takip edilmesi lazım. Doğum kontrol hapları bu kistin büyümesini engelliyor baskılıyor. Ben 5 6 yıl kullandım 3 3.5 cme kadar geriledi. Ağrı şikayetim pek kalmadı. Mutlaka 6 ayda bir en geç yılda bşr takip ettirmelisiniz. Yaşınızı bilmiyorum ama yumurta kalitesini düşürüyor ileride bebek sahibi olmada zorluk çıkarabilir. O nedenle erken davranmanızı öneriyorlar genelde.
Merhaba benim genelde regl öncesi kahverengi akntı olurdu ondan sonra kanamaya dönerdi. En temel belirtim buydu ve de kronik olarak Kasık ağrım vardı çok şiddetli olmasa da. Adetlerim hep sancılı geçerdi özellikle ilk iki gün. Ama mesela şu an çoğunlukla çok rahat geçiyor adetlerim bu bir belirti mi bilmiyorumMerhaba herhangi bir belirtiniz varmiydi bu teshis konmadan once?
Bebek düşünürken de resveratrol kullanılabiliyor mu? Onu bebek düşünülmüyorsa demişsiniz kafam karıştı. Benim doktorum kalite için bir şey önermedi ben özellikle kendim isteyince supralife woman önerdi ben de doktor da çok gerekli görmedi diye düşünüp almadım açıkçası. Hata mı ettim diyorum gelecek ay muhtemelen yumurtlama takibi yapılacak ilaçlaBende de var maalesef 4cm bildiğim kadarıyla 1 yıldan fazladır var. Geçen sene hamile kaldım ama kalbi durdu ne yazık ki..doktorlar bendeki kistin zararsız olduğunu söylüyo çünkü bende ağrı falan hiç bişey yapmadı yapmıyo da çok şükür. Öylece duruyo ne büyüyo ne küçülüyor. Çikolata kisti hafife alınmayacak bi kist ne yazık ki tedavisi Yok. Takipte kalmak önemli büyümesini engellemek icin eğer bebek düşünülmüyosa resveratrol kistin büyümesini engelliyor. Doğum kontrol hapı veya geçici menapoz olan visanne herkeste işe yaramıyor. Kistin zararı yumurtalık rezervine ve kalitesine. Gebelik düşünüldüğü vakit multivitaminler önemli kalite arttırmak için. Prowomen, endovita, impryl, teatrio önemli vitaminler çikolata kisti olupta yumurta kalitesini arttırmak için.
Resveratrol kistin büyümesini engelleyen bişey olduğu için öyle söyledim:) mesela bekar olup çikolata kisti olanlar doktor kontrolünde kullanabilirler. Gebelik öncesi de sanmıyorum zararlı olduğunu çünkü resveratrol ayrıca satılıyo tabi ama doğal olarak siyah üzüm çekirdeğinin içinde bulunan bi madde. Yine de kesin bişey diyemem gebelik öncesi zararlı veya zararsız diye. Sadece kistin büyümesini engellediğini biliyorum. Bana da doktorum inositol içeren vitamin kullanabilirsin inositol yumurta kalitesini arttıran bişey demişti ben de inofolic combi aldım kullandım. Bi paket daha alcam 2 tane kaldı 3 ay düzenli kullanım demişti.Bebek düşünürken de resveratrol kullanılabiliyor mu? Onu bebek düşünülmüyorsa demişsiniz kafam karıştı. Benim doktorum kalite için bir şey önermedi ben özellikle kendim isteyince supralife woman önerdi ben de doktor da çok gerekli görmedi diye düşünüp almadım açıkçası. Hata mı ettim diyorum gelecek ay muhtemelen yumurtlama takibi yapılacak ilaçla![]()
Çok teşekkür ederimResveratrol kistin büyümesini engelleyen bişey olduğu için öyle söyledim:) mesela bekar olup çikolata kisti olanlar doktor kontrolünde kullanabilirler. Gebelik öncesi de sanmıyorum zararlı olduğunu çünkü resveratrol ayrıca satılıyo tabi ama doğal olarak siyah üzüm çekirdeğinin içinde bulunan bi madde. Yine de kesin bişey diyemem gebelik öncesi zararlı veya zararsız diye. Sadece kistin büyümesini engellediğini biliyorum. Bana da doktorum inositol içeren vitamin kullanabilirsin inositol yumurta kalitesini arttıran bişey demişti ben de inofolic combi aldım kullandım. Bi paket daha alcam 2 tane kaldı 3 ay düzenli kullanım demişti.
Takviye al tabi bizim sıkıntı yumurta kalitesizliği takviyeyle kalite arttırıyorsunÇok teşekkür ederiminşallah şifa olur hepimize bir an önce. Ben de bu ay sanırım benzer bir takviye alacağım böyle vakit kaybediyormuşum gibi geliyor
![]()
Evet alacağım galiba çok da pahalı böyle ürünler bazı doktorlar sömürü olduğunu çok işe yaramadığını söylüyorlar ondan emin olamıyorum ama bir zararı yok sonuçta denemek lazım bence deTakviye al tabi bizim sıkıntı yumurta kalitesizliği takviyeyle kalite arttırıyorsun
Evet pahalı gerçekten bir de işe yaramadığını görünce giden paraya çok üzülüyorum benEvet alacağım galiba çok da pahalı böyle ürünler bazı doktorlar sömürü olduğunu çok işe yaramadığını söylüyorlar ondan emin olamıyorum ama bir zararı yok sonuçta denemek lazım bence de
İnşallah yarıyordur öyle düşünmemek lazım gerçekten sağlıkla olsun da çünkü yumurta kalitesi gerçekten çok önemli gebelik oluşsa bile sağlıkla ilerlemeyebiliyor inşallah sonuç alırız bir an önceEvet pahalı gerçekten bir de işe yaramadığını görünce giden paraya çok üzülüyorum benama işte deniyoruz yine Allahtan Ümit kesilmez
inşallah hepimiz bir an önce kavuşuruz bebeklerimize
Benim öyle oldu kistle hamile kaldım ama kalbi durdu doktorlar kistten olup olmadığını kestiremiyo ilk düşük olduğu için üstünde de durmadılar bir çok sebebi olabilir şundan dolayı diyemiyoruz dedi hangi doktora gittiysemİnşallah yarıyordur öyle düşünmemek lazım gerçekten sağlıkla olsun da çünkü yumurta kalitesi gerçekten çok önemli gebelik oluşsa bile sağlıkla ilerlemeyebiliyor inşallah sonuç alırız bir an önce
Çok üzüldüm kaybınız için.. pıhtılaşma testlerinix yapıldı mı? Eğer imkanınız varsa özelde yaptırın bence trpmbofili paneli diye geçiyor çoğu doktor birkaç düşük olmadan yapmıyor malesef..Benim öyle oldu kistle hamile kaldım ama kalbi durdu doktorlar kistten olup olmadığını kestiremiyo ilk düşük olduğu için üstünde de durmadılar bir çok sebebi olabilir şundan dolayı diyemiyoruz dedi hangi doktora gittiysem
Ya aslına bakarsan şöyle ben hamilelikten önce burun ameliyatı olmuştum ve kanamam durmadığı için ertesi gün tekrar ameliyata alındım. Bununla ilgili Hematolojiye gittim o kadar çok test yapıldı ki hatta won willebrand faktörü antijeni ristosetini falan bunlar uç testlermiş kanama bozukluğuyla alakalı. Koagülasyon testlerini her ihtimale karşı durup dururken gidip yaptırıyorum sorun var mı diye Yok. O durum benim de aklıma geldi ama gebelikten 2 ay önce ameliyat olmuştım hematolojiye de en son geçen yıl 13 ocakta gitmiştim. Yani hamileyken de yapıldı testler ben bilmiyodum hamile olduğumu o zaman. Onunla alakalı sorun değil de neyle alakalı bilmiyorumÇok üzüldüm kaybınız için.. pıhtılaşma testlerinix yapıldı mı? Eğer imkanınız varsa özelde yaptırın bence trpmbofili paneli diye geçiyor çoğu doktor birkaç düşük olmadan yapmıyor malesef..
Hay Allah çok geçmiş olsun bilmediğimiz neler çıkıyor işte. Hepsi etkiliyor olabilir gerçekten çoğu gebelik düşük olabiliyor zaten aslında çok yaygın olduğu için çok önemsemiyorlar. Bu dediklerim her an farklılaşan koagülasyon testleri gibi değil genetik testler bir kere yaptırıyorsun mutasyon var mı yani pıhtılaşma eğilimi genel olarak var mı diye bakılıyor. Senin durumunda tam tersi aşırı kanama olduğu için sanmıyorum ama bende de hematoloji ile kontrollü gitmek faydalı olur daha önce düşük olduğunu falan da söyleyerek. Sağlıkla gelsin inşallah bebişinYa aslına bakarsan şöyle ben hamilelikten önce burun ameliyatı olmuştum ve kanamam durmadığı için ertesi gün tekrar ameliyata alındım. Bununla ilgili Hematolojiye gittim o kadar çok test yapıldı ki hatta won willebrand faktörü antijeni ristosetini falan bunlar uç testlermiş kanama bozukluğuyla alakalı. Koagülasyon testlerini her ihtimale karşı durup dururken gidip yaptırıyorum sorun var mı diye Yok. O durum benim de aklıma geldi ama gebelikten 2 ay önce ameliyat olmuştım hematolojiye de en son geçen yıl 13 ocakta gitmiştim. Yani hamileyken de yapıldı testler ben bilmiyodum hamile olduğumu o zaman. Onunla alakalı sorun değil de neyle alakalı bilmiyorumilk olduğu için doktorum hiç önemsemedi sonraki gittiklerim de aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi önemli değil ilk bu bi çok sebebi olabilir
![]()
Genetik testlerini zaten ben bu sitede öğrendim bilmiyodum hiç öyle bişey olduğunu. Yani çocuktan önce genetik test yapılmasını. Ama birden fazla düşük olursa doktorlar genetik test istiyolarmış. Ben gitsem bi düşüğüm oldu genetik test istiyorum eşim için de kendim için de desem yaparlar mı bilmiyorum valla aklımdan da geçti bi baktım hangi hastanede var diye tıbbi genetik bölümüymüş randevu alıp gitsem olur mu acaba?Hay Allah çok geçmiş olsun bilmediğimiz neler çıkıyor işte. Hepsi etkiliyor olabilir gerçekten çoğu gebelik düşük olabiliyor zaten aslında çok yaygın olduğu için çok önemsemiyorlar. Bu dediklerim her an farklılaşan koagülasyon testleri gibi değil genetik testler bir kere yaptırıyorsun mutasyon var mı yani pıhtılaşma eğilimi genel olarak var mı diye bakılıyor. Senin durumunda tam tersi aşırı kanama olduğu için sanmıyorum ama bende de hematoloji ile kontrollü gitmek faydalı olur daha önce düşük olduğunu falan da söyleyerek. Sağlıkla gelsin inşallah bebişin![]()
Geçmiş olsun cnm. Kaçıncı haftada kaybettin bebeğini? Hamilelikte kan sulandırici igne kullandin mi? Genelde düşük sebepleri kan pıhtılaşmasi oluyorGenetik testlerini zaten ben bu sitede öğrendim bilmiyodum hiç öyle bişey olduğunu. Yani çocuktan önce genetik test yapılmasını. Ama birden fazla düşük olursa doktorlar genetik test istiyolarmış. Ben gitsem bi düşüğüm oldu genetik test istiyorum eşim için de kendim için de desem yaparlar mı bilmiyorum valla aklımdan da geçti bi baktım hangi hastanede var diye tıbbi genetik bölümüymüş randevu alıp gitsem olur mu acaba?![]()