• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti olanlar kulak verin

yalkiyeliz

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016
84
20
8
39
Sol yumurtalikta 5.5 cm çikolata kistim vardı bi kaç ay geçer belki diye bekledim.geçen c.tesi gece 4 te ani ve şiddetli bir sancı ile uyandım(dayanılmaz bir acı ) acile gittik tetkikler testler falan derken kist çatlamış ve ufak folikuller olarak dağılmış kan ve sıvı biriktirmiş etrafında dr hemen vajinadan kan ve sıvıyı siringayla çekti 3 gün hastanede yattım 10 gün istirahat verdi yani durum ciddiydi. 10 gun sonra kontrolüm var kist gerilemisse sıkıntı yok ama sıvı yapisiklik yaptıysa ameliyat dedi dr.yani demem ı ki siz siz olun o sancıyı yaşamamak için kisti ihmal etmeyin he öldürmüyor ama süründürüyor ve kısırlığa sebep oluyor. Tecrübemi paylaşmak istedim

Çok geçil olsun canım benimde vardı kistim 5 yİl önce hemde hamileydim zaten hamile olduğumu öğrendiğim kontürele gittiğimde öğrenmiştim Dr bana demişti çocuk büyüdükce baskı yapar patlatma ölürsün farz edemezsiniz demişti hamileyken içindeki sıvıyı boşalttı dogumdan sonra ameliyat oldum kapalı

Sana da çok gelmiş geçmiş olsun baya sıkıntılı günler yaşıyorum peki bu kist patladı ya iyi bi yönü var mıdır patlayınca küçülüyor ya hamile kalma şansım var mıdır biliyormusun bu konuda bişey

Sana da çok gelmiş geçmiş olsun baya sıkıntılı günler yaşıyorum peki bu kist patladı ya iyi bi yönü var mıdır patlayınca küçülüyor ya hamile kalma şansım var mıdır biliyormusun bu konuda bişey
Canım patladığı için yok olmuştur sanırım tam bu konuda bi bilgim yok hiç çocuğun yokmu ben ameliyat olduktan sonra korunduk korumayı buraktım ilk ay hamile kalmışım ana 12 haftalık ken kalp atışı olmadığı için 10 gün önce kürtaj oldum inşallah sende kalırsın hamile ama tek yumurtataydı kistim ameliyat olduğum için o yumurtam hiç çalışmıyor Dr tek yumurta yeterli dedi tek yumurta lada kaldım hamile

Hiç çocuğum yok 3 yıldır deniyoruz ama olmuyor. Dr da bana patladığı için geriler hatta yok olabilir dedi perşembe kontrolüm var umarım gitmiştir. Gerçi gitsede yapisiklik yaparmış onun için ameliyat olcam sanırım. Bebeğini kaybetmene üzüldüm en kısa zamanda tekrar nasip etsin Rabbim

Merhaba arkadaşlar 7 yıllık evliyim Ben kendim için soğan kürü ve hayıt tohumuna başladım 10 gün oluyo bende çikolata kisti ve prolaktin yüksekliği vardı. Eşimin sperm sayısı 80 milyon ama ileri hareketli %35 onun için de keçiboynuzu özü aldım eczaneden. Polen aldım aktardan ace plus vitamin hapı aldım bıldırcın yumurtası bal süt veriyorum bir de kısmetse ikimiz de hacamat yaptıracağız haftaya.. ben çok ara verdim yıllardır hiçbişi yaptırmadım doktora gitmek dışında.. şimdi bunlara kalkıştım Rabbimin ol emrini bekliyorum inşallah benim de benim gibi yüreği evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkesin de hayırlı sağlıklı çoook tatlı bebişimiz hatta bebişlerimiz olur.. herşey Allah'tan ben ondan istiyorum sadece Rabb'den

Amin... Rabbim gönlüne göre versin canım. Ben şimdi ebru destanın rakı kürünü deniyorum faydasını gören çok var takip ediyorum sürekli. Umarım en kısa zamanda bizlere de nasip eder Allahım.

Ben sol yumurtalığımda 7,5 cm çikolata kisti ile bi çok kadın doğum doktoruna gittim. Hepsi ameliyat olmamı önerdi ve patlama tehlikesi olabilir dediler. O zaman henüz evli olmadığım için ameliyat olmak istemedim açıkçası. 8 ay önce evlendim ve rutin kontroller için yine doktora gittim. Kist hala olduğu gibi olduğu boyutuyla duruyordu. Bu seferki doktorum ameliyat önermedi çünkü yumurtalıklara zarar verilebileceğini söyledi. Yaşım itibari ile de doğal yollardan hamile kalmayı denememizi istedi. Nisan ayı içinde 1 ay boyunca soğan kürü uyguladım. Ve adet tarihim geldi 1 hafta geçti bende hiç bir belirti yok. İşe yaramadı kisti sökmedi diye üzüldüm. Tabi çevremdeki herkes hemen test yap diye ısrar etmeye başladı ama ben o kadar eminim ki tutmayacağına yok diyorum imkanı yok soğan suyu içtim tutmaz. Neyse bikaç gün sonra dayanamadım test yaptım ve sonuç pozitif. Hemen doktora gittik kistim 5,5 cm'e düşmüş ayrıca bi tane de myom çıkmış ama gayet normal bide gebelik kesem vardı. Uzun lafın kısası Rabbim isterse bizim boynumuz kıldan ince. Ben doktorların anlattıklarından sonra hep tüp bebekle bebek sahibi olabileceğimi düşünüyordum. Şu an 9 haftalık hamileyim. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.

Ben sol yumurtalığımda 7,5 cm çikolata kisti ile bi çok kadın doğum doktoruna gittim. Hepsi ameliyat olmamı önerdi ve patlama tehlikesi olabilir dediler. O zaman henüz evli olmadığım için ameliyat olmak istemedim açıkçası. 8 ay önce evlendim ve rutin kontroller için yine doktora gittim. Kist hala olduğu gibi olduğu boyutuyla duruyordu. Bu seferki doktorum ameliyat önermedi çünkü yumurtalıklara zarar verilebileceğini söyledi. Yaşım itibari ile de doğal yollardan hamile kalmayı denememizi istedi. Nisan ayı içinde 1 ay boyunca soğan kürü uyguladım. Ve adet tarihim geldi 1 hafta geçti bende hiç bir belirti yok. İşe yaramadı kisti sökmedi diye üzüldüm. Tabi çevremdeki herkes hemen test yap diye ısrar etmeye başladı ama ben o kadar eminim ki tutmayacağına yok diyorum imkanı yok soğan suyu içtim tutmaz. Neyse bikaç gün sonra dayanamadım test yaptım ve sonuç pozitif. Hemen doktora gittik kistim 5,5 cm'e düşmüş ayrıca bi tane de myom çıkmış ama gayet normal bide gebelik kesem vardı. Uzun lafın kısası Rabbim isterse bizim boynumuz kıldan ince. Ben doktorların anlattıklarından sonra hep tüp bebekle bebek sahibi olabileceğimi düşünüyordum. Şu an 9 haftalık hamileyim. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.
Nasıl güzel bi haber bu nasıl mutlu oldum bir bilsen inşallah hayırlısıyla alırsın kucağına ben tüp bebek öncesi tahlillerimi yaptırdım bugün ve malesef 2,5 cm'lik çikolata kistime bir de 144 çıkan prolaktin hormonu eklendi doktorum beyin mrı istedi tedavim biraz uzayacak yani bir de demirim çok düşükmüş çok moralim bozuldu bugün çok :(

Hikayenizi okuyunca sizin adiniza cok sevindim kendi adimada umutlandim bende cikolata kisti belasiyla ugrasanlardanim laparaskopi ile ameliyat olmama ragmen tekrarladi tüp bebek istegimizde suya dustu Dr.5 cm kistle tüp bebek olmaz 3 aylik gecici menapoz ignesi yapalim sonra bakicam kuculmusmu kist dedi kafam iyice karisdi keske banada sizin gibi bi supriz olsa:anneadayı::emir_bebek:

Back