Merhaba, hem miyom hem çikolata kisti için açık ameliyata girdim. Hem sürecin sevimsizliğinden hem de okuduğum tekrarlama hikayelerinden yola çıkarak yaşam tarzı değişikliğine gitmem gerektiğini anladım. Çok tatlı ve hamur sever biri olarak iki haftadır şeker ya da beyaz un içeren hiçbirşey yemedim probiyotiklere vitaminlere daha çok dikkat etmeye başladım. Yabancı forumlarda bu hastalığı kronik olarak yaşayan insanların bu yolla semptomları azaltabildiğini okumuştum. Egzersizde iyi geliyormuş ama ameliyattan ötürü henüz ona başlayamadım. (bu arada bütün bunlar benim genel yaşam şeklime epey ters. Eğer sebep buysa bende çikolata kisti olduğuna şaşırmamak gerek) Daha önce deneyen ve faydasını gören varsa motivasyon olması için paylaşabilir mi? Hastalık öncesi alışkanlıklarınız ve iyileşmek için neler değiştirdiniz yazarsanız ben de dahil çok kişiye faydası olur
çikolata kistinizin büyüklüğü ne kadardı? yda miyomunuz ciddi derecede skıntı yaratacak sekılde mı? beslenme alışkanlıkları ıle bu durumun bı ilgiSi Varmı İLK KEZ DUYUYORUM AMA SAĞLIKLI BESLENME TİPİNE GEÇMENİZİ KİLO VERMENİZ İÇİN TAVSİYE EDERİZ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN
çikolata kistinizin büyüklüğü ne kadardı? yda miyomunuz ciddi derecede skıntı yaratacak sekılde mı? beslenme alışkanlıkları ıle bu durumun bı ilgiSi Varmı İLK KEZ DUYUYORUM AMA SAĞLIKLI BESLENME TİPİNE GEÇMENİZİ KİLO VERMENİZ İÇİN TAVSİYE EDERİZ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN
Evet miyom sıkıntılı yerde olduğu için ameliyat oldum ama çikolata kisti de büyüktü 8 cm (ve 5cm gizli çikolata kisti ile gizli kalmış küçük miyomlar ameliyatta ortaya çıktı) onlardan da kurtuldum. İnşallah geri gelmezler.
Merhaba bende çikolata kisti mağduruyum ama ameliyat olmadım. Sürekli tekrarlıyor evet ilaçla eriyor sonra tekrarlıyor benimki. Beslenme düzeniyle alakalı oldugunuda yakın zamanda öğrendim. Tatlı ve kahveyi azaltmaya çalışıyorum. Kahvede çok zorlanıyorum açıkçası ve hareketsiz bir yaşam tarzım var egzersiz yapmam gerekiyor. Biliyorum ama uyguladigum söylenemez. Henüz bebeğim düşünmüyorum ama doktor ertelemenin benim için doğru olamadığını söyledi.
öncelikle geçmiş olsun...her insanın bünyesi farklıdır ve her yol mutlaka denenmelidir,kesinlikle pes etmeyin,benimde rahim içinde miyomum ve çikolata kistim var.bundan 5 yıl önce bende açık ameliyat oldum kistim alınmıştı ama miyom ellenmemişti bu beş sene içinde kistim tekrarladı.beslenmeme gelince oldum olası sağlıklı beslenen biri oldum,hamur işi,tatlı,şeker,paketlenmiş gıdalardan hep uzak durdum ama maalesef kistin tekrarlamasına bir etkisi olmadı,bünyem bunu kendi yapıyor ve tek çare benim için cerrahi müdahale.şimdi yine amliyat olacağım ama bu günlerin geçmesini bekliyoruz doktorumla...umarım sizinkiler tekrarlamaz ve sonsuza kadar kurtulursunuz