• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kisti laporoskopi sonrası hamile kalanlar

ebruuuu3535

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2024
5
1
1
31
merhaba arkadaslar 6 ve 8cmlik iki tane çikolata kistim var kimi doktor direk tüp bebek diyor kimi laporoskopi yapmalıyız diyor amh 3.59 tüpler açık.kafam cok karısık bir senedir cocugumuz olmuyor bu kona hakkına deneyimleriniz nelerdir yardımcı olur musunuz??

Merhaba, benim de sag overde 4cmlik ciko kistim var. Doktorum 6 cm ve ustunu ameliyatla alma taraftari. Dokunmadik o yuzden. Fakat benim yasima gore kistim rezervimi cok hizli yemeye basladi amh 1.36 o yuzden biz tup bebege basladik gectigimiz ay

merhaba arkadaslar 6 ve 8cmlik iki tane çikolata kistim var kimi doktor direk tüp bebek diyor kimi laporoskopi yapmalıyız diyor amh 3.59 tüpler açık.kafam cok karısık bir senedir cocugumuz olmuyor bu kona hakkına deneyimleriniz nelerdir yardımcı olur musunuz??
merhabalar
öncelikle geçmiş olsun. ben 5 cm kistim varken ameliyat oldum. kontrole gittiğimde 3 cm'lik yeni bir kistim oluşmuştu bile. hastanede boş yere ameliyat oldum diye ağlamıştım. hemen iyice büyümeden tüp bebeğe yönlendirilmiştim. ama sonra kendiliğimden hamile kalmıştım.
kistleriniz tek taraftaysa ve tüpleriniz açıksa ameliyat olmadan kendiniz denemeye devam edebilirsiniz. yaşınızı bilmiyorum ama bir sene daha çok erken

Merhaba kistlerrim büyük olduğu için iki gün önce kapalı ameliyata girdim ama çok fazla yayılmış yapışıklık yapmış o yüzden ameliyatım açığa çevirilmiş..hepsini temizledik dedi doktorum ama inşallah tekrarlamaz biran önce hamile kalabilirim

Merhaba kistlerrim büyük olduğu için iki gün önce kapalı ameliyata girdim ama çok fazla yayılmış yapışıklık yapmış o yüzden ameliyatım açığa çevirilmiş..hepsini temizledik dedi doktorum ama inşallah tekrarlamaz biran önce hamile kalabilirim
inşallah hamile kalırsın canım bende 2 ay önce senin gibi ameliyat oldum bir ayı korunmayla gecti diğer ay yani bu ay normal denedik bebek için ama bende agrılar devam etti tekrar bir kontrole gittim şok oldum doktorda bende simdi 2.5 cm 2 ay içinde kistim tekrarladı amh 2.3 doktor görünce benden cok cıldırdı bu kadarda erken tekrar nasıl cıkar diye mahvoldum ve bu durum bu cuma yaşandı beni direk tüp bebeğe yönlendirdi bende ne güzel normal deniycem artık ilk 6 ay içinde hamile kalan cokmus diye seviniyordum cünkü baska artık hiçbir problem kalmamıstı diye ümitlendim ama cuma günü mahvoldum ağlamaktan o cektiğim acıyamı yanayım döktüğüm paralara mı illet bir hastalık düşün ameliyat sonrası en fazla 2 adet gördüm daha ne cabuk ne zaman cıktıda 2.5 cm oldu şoklardayım çok üzgünüm artık uğraşamam dedim elimde avucumda ne varsa direk baslıycam ocakta tüp bebeğe cünkü hızlı büyüyor tekrar ameliyat olduğum büyüklüğe gelmesini istemiyorım ve bu coğalıyor bende cerrahide kesin cözüm değil ameliyat olmasanda yumurtanı sömürüyor iki ucuda anlıycan cıkılmaz durumda Allah yardımcımız olsun inşallah snein bünyende benim gibi tepki vermez her zaman kontrolde ol ameliyat oldum tamam bitti deme her ay adet sonrası git kontrole simdide tüp bebeğe o kadar para vericem normal olabilecek durumdayken kist çoğalıp büyüyecek korkusuyla fazla vaktim yok diye tüp bebeğe yönlendim onda inşallah sonuç alırımda hiç olmazsa cıkam kist küçülüp yok olur tek temennim bu artık kendime kusura bakma uzun oldu fakat yazını görünce tedbirini alman için yazmak istedim Allah yardımcın olsun stresten biraz olsa uzak dur inşallah senin için herşey güzel olur Allah şifa versin

Ya canım benim seni çok iyi anlıyorum tekrarlama ihtimalini düşünmek bile istemiyorum bu acıya katlanılmaz nerde şifa bekleyen varsa Allah acil şifasını versin inşallah daha tam yürüyemiyorum bile kapalı olacak diye girdim açık oldum çıktım östorojeni aşağı çekmek lazımmış yeme içme çok önemli gluteni ve şekeri kes mutlaka makarna pirinç paketli gıda bunları hiç yeme çamaşır bulaşık deterjanlarını değiştir en doğal olanları al maddi manevi çok yıpratıcı bi süreç bende özelde oldum 100 bin tlye zaten asgari ücretle çalışıyorum sırf iyi yapılsın diye özelde oldum inşallah tüp bebekte tek seferde tutar çok iyi bi yerde yaptır labaratuarı çok önemli

Back