- 7 Nisan 2017
- 2.554
- 1.798
- 34
Amin cümle isteyenlereHayır değil, ingiliz karbonatı ecZanede satılir ingiliz karbonatı adıyla. Rabbim tez vakitte hayırlı evlatlar nasip etsin İnşaAllah hepinize.
merhaba arkadaşlar bende 6 yıllık evliyim.4 senedir çocuk istiyoruz ama olmuyor. 2 klomen .2 aşılama 1 tüp bebek tedavisi gördüm ama sonuç olumsuz kendimi bildim bileli kistlerim var 27 yaşındayım 2.tüp bebegi de 1.5 ay sonra yapacagız ALLAH NASİP EDERSE. ilk tüp bebekten kalan 6 cmlik bir kistim var doğum kontrol hapı fayda etmiyor.bende bu bekleme sürecinde bu kistimi yok etmek için elimden geleni yapmak istiyorum. bu karbonat hamur işlerine kattığımız karbonat değilmi. inşallah banada şifa olur. soğan suyuyla beraber yapacagım . oruçlu olarak ne kadar yapabilirsem elimden geldiğince yapacagım .banada dua edin
Evet malesef çikolata kisti benimde.aldım ingiliz kkarbonatını 2 gündür iftardan sonra 1 sb suya 1 çay kaşığının 4/1 ini katıp içiyorum ama sakıncası olurmuki oruçluykenHoşgeldin Rabbim şifa versin öncelikle derdi veren şifasını da verir inşallah şifa buluruz. Senin de çikolata kisti mi canım
Teşekkür ederimİngiliz karbonatı kullanmalısın normal karbonatta katkı maddesi olabilirmiş eczacıya danıştım. Oruçluyken zorlanabilirsin çünkü en az 2 litre su içmen gerekiyor iftar ve sahur arası zor olabiliyo ben ramazana kadar düzenli içtim sonra su içemediğim için bıraktım yaklaşık 20 gün içtim. Çok su içilmezse böbreklere zarar verebilirmiş.
Selam.. Yazdıklarınızı okuyunca cok umutlandim. Benimde 8cm lik kistim var. Iki tüp denemem de basarisiz oldu siz bu karbonati ne kadr sure kullandınız.Tatlım kist boyutlarımiz birbirine çok yakın. Benimkiler yarım cm daha büyük seninkilerden. Ben sana kendi doktorumu bana söylediklerini anlatacağım. 20 tane doktora gittim hamile kalamazsın önce ameliyat sonra tüp bebek dediler. Sonra eşim bu Prof.u buldu. Ona gittim ağlayarak kist boyutlarımi sordu 2bucuk 3bucuk iki tane deyince güldü. Bunlar hamile kalmana engel değil git hamile kalınca gel dedi. Gittim geldim hamile kalamadım. HerAy gidip ağladım her seferinde de sende bi sorun yok hamile kal öyle gel dedi Birgül sinirlendim ben hamile kalamıyorum. Ne yapılması gerekiyorsa yapın dedim. Sen kaşındın dedi rahim filmi istedi aynen dediği gibi tüpler açık çıktı hormonlar normal çıktı amh biraz düşük 1.51 çıktı. Sonra aşılama yaptı tabi negatif oldu çünkü stresten bebek tutunmazmis. Neyse ben pes ettim tüp bebeğe karar verdik. Bir de doktorum yumurta takibi yapma demişti. O ay teog sınavına az kaldığı için sürekli çocukları düşünüyordum. Ne yumurtlama ne hamilelik aklıma gelmemişti. Aşılamadan rica ay sonra a doğal yollarla hamile kaldım. Ne bir ilaç kullandım ne kür yaptım sadece bir yıl önce karbonatlı su içtim. Çok uzun yazdım farkındayım ama ben iki yıla yakın bir süre çok üzüldüm ağladım. O yüzden bu hastalıkla mücadele edenlerin hepsinin yüzü gülsün istiyorum. Kendinizı boşa üzmeyin her ay gün aşırı ilişki deneyin. Bu kistlerle hamile kalınıyor arkadaşlar. Sadece bizler sağlıklı kadınlar gibi her ay yumurtlamayabiliyoruz ya da her ay yumurtalamarimiz kaliteli olmayabiliyor.o yüzden kaliteli yumurtaları yakalamak için gün aşırı ilişki dedi doktorum. Bir de yumurta takibini yasakladı ben onu dinlediğim ay hamile kaldım. Meğersem ben erken yumurtluyormusum hamile kalınca anladım. Adetim bittikten 2 gün sonda hamile kaldım. Allah ramazana girerken hepinizin dualarını kabul etsin kucaklarımızi boş bırakmasın yüce rabbim
Selam.. Yazdıklarınızı okuyunca cok umutlandim. Benimde 8cm lik kistim var. Iki tüp denemem de basarisiz oldu siz bu karbonati ne kadr sure kullandınız.Tatlım kist boyutlarımiz birbirine çok yakın. Benimkiler yarım cm daha büyük seninkilerden. Ben sana kendi doktorumu bana söylediklerini anlatacağım. 20 tane doktora gittim hamile kalamazsın önce ameliyat sonra tüp bebek dediler. Sonra eşim bu Prof.u buldu. Ona gittim ağlayarak kist boyutlarımi sordu 2bucuk 3bucuk iki tane deyince güldü. Bunlar hamile kalmana engel değil git hamile kalınca gel dedi. Gittim geldim hamile kalamadım. HerAy gidip ağladım her seferinde de sende bi sorun yok hamile kal öyle gel dedi Birgül sinirlendim ben hamile kalamıyorum. Ne yapılması gerekiyorsa yapın dedim. Sen kaşındın dedi rahim filmi istedi aynen dediği gibi tüpler açık çıktı hormonlar normal çıktı amh biraz düşük 1.51 çıktı. Sonra aşılama yaptı tabi negatif oldu çünkü stresten bebek tutunmazmis. Neyse ben pes ettim tüp bebeğe karar verdik. Bir de doktorum yumurta takibi yapma demişti. O ay teog sınavına az kaldığı için sürekli çocukları düşünüyordum. Ne yumurtlama ne hamilelik aklıma gelmemişti. Aşılamadan rica ay sonra a doğal yollarla hamile kaldım. Ne bir ilaç kullandım ne kür yaptım sadece bir yıl önce karbonatlı su içtim. Çok uzun yazdım farkındayım ama ben iki yıla yakın bir süre çok üzüldüm ağladım. O yüzden bu hastalıkla mücadele edenlerin hepsinin yüzü gülsün istiyorum. Kendinizı boşa üzmeyin her ay gün aşırı ilişki deneyin. Bu kistlerle hamile kalınıyor arkadaşlar. Sadece bizler sağlıklı kadınlar gibi her ay yumurtlamayabiliyoruz ya da her ay yumurtalamarimiz kaliteli olmayabiliyor.o yüzden kaliteli yumurtaları yakalamak için gün aşırı ilişki dedi doktorum. Bir de yumurta takibini yasakladı ben onu dinlediğim ay hamile kaldım. Meğersem ben erken yumurtluyormusum hamile kalınca anladım. Adetim bittikten 2 gün sonda hamile kaldım. Allah ramazana girerken hepinizin dualarını kabul etsin kucaklarımızi boş bırakmasın yüce rabbim
Sizin tek yumurtalıkta mı var yaş kçtı bu arada. Bende de tek yumrtalıkta var 6 cm eylülde başlıyorum tedaviye hayırlısıylaSelam.. Yazdıklarınızı okuyunca cok umutlandim. Benimde 8cm lik kistim var. Iki tüp denemem de basarisiz oldu siz bu karbonati ne kadr sure kullandınız.
Ben karbonatı 1 yıl önce kullanmıştım 1 ya da 2 ay süreyle. Kistlerimde herhangi bir küçülme olmadı ama kendimi daha dirençli hissediyordum. Bir de ca125 değerim düşmüştü karbonat kullanırken. Hamile kalmak için hiç bir şey yapmadım kür filan kullanmadım. Her zaman söyledigim tek şey yumurtlama gününü takip etmedim meğersem adetim biter bitmez yumurtluyormusum. Zaten duymuşsundur bizim kistlerimizde zamanla adet döngüsü kısalır benim neredeyse 24 güne düşmüştü. Ama bizim bilmedigimiz bişey varmış hani bu kistler adet kanının içeri almasıyla oluşuyor ya işte o kan adet kanamasından bir kaç gün önce akmaya başlıyor içeri yani bizim adetimiz normalde 1 2 gün önce başlıyor ama biz içeri aktığı için farketmiyoruz. Bu yüzden de yumurtlama gününün 2 gun önce olabileceğini düşünmüyoruz. Bu söylediğimin hiç bir bilimsel yani yok bu tamamen benim tecrübemle yürüttüğüm bir fikir. Çünkü adetime 4gun kala eşimle ilişkiye girdim lekelenmem oldu 4 gun sonra adetim geldi. O ay adetim bitince hamile kaldım 22mart son adet tarihim normalde ama bebeğe bakarsak 18 martta adet olmuşum:)) bol bol dua edin ve hamileliği aklınızdan çıkarın belirti kollamayin. Her zaman dularimdasinizSelam.. Yazdıklarınızı okuyunca cok umutlandim. Benimde 8cm lik kistim var. Iki tüp denemem de basarisiz oldu siz bu karbonati ne kadr sure kullandınız.
Darısı bizlere inşallahBen karbonatı 1 yıl önce kullanmıştım 1 ya da 2 ay süreyle. Kistlerimde herhangi bir küçülme olmadı ama kendimi daha dirençli hissediyordum. Bir de ca125 değerim düşmüştü karbonat kullanırken. Hamile kalmak için hiç bir şey yapmadım kür filan kullanmadım. Her zaman söyledigim tek şey yumurtlama gününü takip etmedim meğersem adetim biter bitmez yumurtluyormusum. Zaten duymuşsundur bizim kistlerimizde zamanla adet döngüsü kısalır benim neredeyse 24 güne düşmüştü. Ama bizim bilmedigimiz bişey varmış hani bu kistler adet kanının içeri almasıyla oluşuyor ya işte o kan adet kanamasından bir kaç gün önce akmaya başlıyor içeri yani bizim adetimiz normalde 1 2 gün önce başlıyor ama biz içeri aktığı için farketmiyoruz. Bu yüzden de yumurtlama gününün 2 gun önce olabileceğini düşünmüyoruz. Bu söylediğimin hiç bir bilimsel yani yok bu tamamen benim tecrübemle yürüttüğüm bir fikir. Çünkü adetime 4gun kala eşimle ilişkiye girdim lekelenmem oldu 4 gun sonra adetim geldi. O ay adetim bitince hamile kaldım 22mart son adet tarihim normalde ama bebeğe bakarsak 18 martta adet olmuşum:)) bol bol dua edin ve hamileliği aklınızdan çıkarın belirti kollamayin. Her zaman dularimdasiniz
Ben yaptırdım canım 4.5 cm kistim ve ca125 düşük çıktı diğer hormon tahlillerimde normal birde yumurta rezervine bakıldı AMH testi ile o da normal çıktıarkadaşlar çikolata kisti olup ca125 testini yaptıran var mı
bu test allah korusun bi sıkıntı varsa ya da pko ,çikolata kisti olanlarda da yüksek çıkabiliyormuş haftasonu yaptırıcam bende biraz tedirginim açıkçası kist 7*3 olmuşhormon testi demişsiniz bunlar kadın doğumcuların istediği hormonlar mı yoksa farklı testler miBen yaptırdım canım 4.5 cm kistim ve ca125 düşük çıktı diğer hormon tahlillerimde normal birde yumurta rezervine bakıldı AMH testi ile o da normal çıktı
Benim kürtaj sonrası çıktı bu kist daha önce yoktu onun için bütün hormon tahlilleri de yapılmıştı ca125 çikolata kıstı olanlarda yüksek çıkıyormuş bi de amh degerinize de baktırın kist yumurta rezervini etkilemiş mi öğrenmis olursunuzbu test allah korusun bi sıkıntı varsa ya da pko ,çikolata kisti olanlarda da yüksek çıkabiliyormuş haftasonu yaptırıcam bende biraz tedirginim açıkçası kist 7*3 olmuşhormon testi demişsiniz bunlar kadın doğumcuların istediği hormonlar mı yoksa farklı testler mi
malesef bu kistler cok inatci bu tarz yollarla gececegine inanmiyorum ben herseyi denedim faydasi olmadi ama sana tavsiyem doktor takibinde kal ve dogum kontrol hapi kullan en azindan evlenene kadar kistin buyumesini durdurursun ve bi tavsiyem daha evlenince çocuk icin fazla beklemeMerhaba 21 yaşındayım sağ ve sol yumurtalığımda 7 cm çikolata kisti çıktı evli değilim ameliyat olmak istemiyorum şuan ilaç kullanıyorum bu karbonatlı su gerçekten işe yarıyor mu çok korkuyorum