Çikolata kisti hakkında bilgisi olanlaaarrrrrr (endometriyosiz)

esinsay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
122
1
96
44
Bursa
Merhaba arkadaşlar! endometriyozisten şüpheleniyordum ama doktorum çok nadir görüldüğünü ve kendisinin de henüz böyle bir hasta ile karşılaşmadığını söyledi.
Acaba pko nun etkilerini mi yaşıyorum endm. zannederken?..
çikolata kisti yaşayan yada bilen var mı?

evet canım benim çikolata kistim varmış.benim de haberim yoktu.3 hafta önce patladı.çok kötüydü.iç kanama oldu.ameliyat edeceklerdi ama son anda kurtuldum.genelde yumurtalıklarda oluyo.içi kan dolu bir kist şeklinde.bende bir belirtisi olmadı.eğer büyükse laparoskopi ile alıyorlar.fakat alınması da tam olarak çözüm değilmiş.çünkü tekrarlayabiliyormuş.senin tam olarak ne şikayetlerin var?

ayrıca çok nadir görülen bir olay değil çikolata kisti.aksine çok sık görülen bir vakaymış.benim doktorumun kızında da varmış hatta.

Geçmiş olsun canım :çok üzgünüm: tekrarlayacağı kesin değil ama belli olmaz belki geçer..
Bende sürekli sarımsı bir akıntı oluyor. ama özellikle adetten sonraki günlerde kayverengiye dönük bir akıntı yavaaaşş yavaaaaşşş geliyor günlerce. gerçi iki aydır olmuyor ama bir ara çok yoğundu..
ben o akıntıdan şüphelenmiştim.. bir de adet olmadan bir hafta on gün önce burnumdan az miktarda kan geliyor. onu hiçbir doktor anlamadı. (burunda çikolata kisti olabilir dendi, kbb dr. yönlendirdiler ama gitmedim)

Ben 3 senedir endimetriyozis hastasıyım ve çikolata kisti yüzünden laporoskopi oldum. Fakat öströjen salgıladığın sürece tekrarlama durumu her zaman var. Benimde yine tekrarladı. Şu anda 3 mm çapında kistim var. Endometriumda olan yapışıklık nedeniyle oluşuyor bu kist ve oldukça yaygın. Fakat bazılarında bağırsak,ciğer gibi farklı organlarda da yapışıklık oluyormuş ve bu tür olanlar çok nadir görülen vakalarmış.

yanlış bilgi vermek istemem ama sadece bildiklerimi söylüyorum.çikolata kisti eğer sadece yumurtalıkta olursa buna endometrioma deniliyor.eğer başka bir yerde oluşursa(burunda buna dahil)endometriosiz deniliyor diye biliyorum.ayrıca kahverengi akıntı çikolata kisti belirtilerinde var.fakat pko da leke olduğunu hiç duymadım.ç.k de özellikle adet dönemlerinde aşırı kasık ağrısı olabiliyormuş.benim sürekli olduğu için ben bunu da hissetmedim.endometriosizde burun kanaması olduğunu duymuştum.sen bence başka bi kadın doğumcuya bir kez daha muayene ol. en azından kafan rahat etsin.çok geçmiş olsun.allah acil şifalar vesin.

Ben 3 senedir endimetriyozis hastasıyım ve çikolata kisti yüzünden laporoskopi oldum. Fakat öströjen salgıladığın sürece tekrarlama durumu her zaman var. Benimde yine tekrarladı. Şu anda 3 mm çapında kistim var. Endometriumda olan yapışıklık nedeniyle oluşuyor bu kist ve oldukça yaygın. Fakat bazılarında bağırsak,ciğer gibi farklı organlarda da yapışıklık oluyormuş ve bu tür olanlar çok nadir görülen vakalarmış.

alincim geçmiş olsun. birşey merak ettim.çocuğun var mı

Geçmiş olsun canım..
ben 17 yaşımda bir ultrasona girdim en büyüğü 31 mm çapında 3 tane kist teşhis edildi. ama çikolata kisti olup olmadığını bilmiyorum. sonra yıllar geçti. 23 yaşımda girdim kist yok dendi. şimdi de pko olduğumu öğrendim. acaba adetle birlikte atılıp yeniden mi oluşuyor.. bendeki yavaş akıntının nedeni endometriyozis olabilir mi.. yapışkanlık olabilir mi bilemiyorum. dr yok diyor ama.. şu anda dr a güveniyorum pko tedavisi uyguluyoruz..

Geçmiş olsun canım..
ben 17 yaşımda bir ultrasona girdim en büyüğü 31 mm çapında 3 tane kist teşhis edildi. ama çikolata kisti olup olmadığını bilmiyorum. sonra yıllar geçti. 23 yaşımda girdim kist yok dendi. şimdi de pko olduğumu öğrendim. acaba adetle birlikte atılıp yeniden mi oluşuyor.. bendeki yavaş akıntının nedeni endometriyozis olabilir mi.. yapışkanlık olabilir mi bilemiyorum. dr yok diyor ama.. şu anda dr a güveniyorum pko tedavisi uyguluyoruz..

yavaş akıntının sebebini tabi biz burda bilemeyiz.enfeksiyonda da olabiliyor akıntı.ç.k da da.fakat eğer çikolata kisti olsaydı bunların adetle atılma gibi bir durumları söz konusu değil.normal basit kist denilenler adetle atılıyor.fakat çikolata kistleri maalesef atılamıyor.hatta bunların oluşumunu önlemenin tek yolu adetten kesilmek.yani adet olduğumuzdan dolayı oluşuyorlar.

merhaba arkadaşlar.aynı dertten bende muzdaribim.çikolata kistinin patladığından söz etmiş bir arkadaş.acaba hangi durumlarda patlıyor?bunu merak ediyorum.patlama hangi durumlarda söz konusu?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba arkadaşlar! endometriyozisten şüpheleniyordum ama doktorum çok nadir görüldüğünü ve kendisinin de henüz böyle bir hasta ile karşılaşmadığını söyledi.
Acaba pko nun etkilerini mi yaşıyorum endm. zannederken?..
çikolata kisti yaşayan yada bilen var mı?

Doktorun nerde yaşıyormuş canım ya:) o kadar yaygın ki kime anlatsam ya kendisi ya bir yakını çekiyor bunu ayrıca çocuk sahibi olamayan her 3 kadından biri de bu hastalığa sahip.Akraba kadınlarda da 7 kat fazla görülüyor.Ben anlamadım gerçekten nasıl nadirmiş...Geçmiş olsun ben de şuan bu hastalık yüzünden çıkmazdayım:/

merhaba arkadaşlar.aynı dertten bende muzdaribim.çikolata kistinin patladığından söz etmiş bir arkadaş.acaba hangi durumlarda patlıyor?bunu merak ediyorum.patlama hangi durumlarda söz konusu?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

Ben de 2005 yılınca acillik olup ameliyata gittim kist yüzünden.5,5 cm di en büyüğü.O zaman bana birşey denmedi ama şimdi tarif ettiğimde doktorum muhtemelen patlamış ama korkacak birşey yok patlama çok sık olan birşey değil ayrıca her kist için patlama riski vardır dedi.Bir de bu kistler daha çok içi göz göz bir sürü odacıktan oluşuyormuş yani ultrasonda doktor hangisini görür de ölçerse onun büyüklüğünden bahsediyor bu cmler genellikle en büyük odacığın çapı oluyor.Şuan 6 cm lik birtaneyle yaşıyorum.Doktorum da ben de ne yapsak bilemiyoruz..Geçmiş olsun

Ben de 2005 yılınca acillik olup ameliyata gittim kist yüzünden.5,5 cm di en büyüğü.O zaman bana birşey denmedi ama şimdi tarif ettiğimde doktorum muhtemelen patlamış ama korkacak birşey yok patlama çok sık olan birşey değil ayrıca her kist için patlama riski vardır dedi.Bir de bu kistler daha çok içi göz göz bir sürü odacıktan oluşuyormuş yani ultrasonda doktor hangisini görür de ölçerse onun büyüklüğünden bahsediyor bu cmler genellikle en büyük odacığın çapı oluyor.Şuan 6 cm lik birtaneyle yaşıyorum.Doktorum da ben de ne yapsak bilemiyoruz..Geçmiş olsun

patladığını nasıl anladın arkadaşım?yani bişeymi yaptın patladı yoksa durduk yeremi patladı?bunu merak ediyorum.bilgilerin için teşekkürler

patladığını nasıl anladın arkadaşım?yani bişeymi yaptın patladı yoksa durduk yeremi patladı?bunu merak ediyorum.bilgilerin için teşekkürler

Sene 2005.Bir cafede otururken birden kramp girdi.Dışarı attım kendimi kaldırıma oturup kaldım.sonra zaten hastanede aldım soluğu.Öyle birşey ki içerde ne varsa sana batıyo gibi.Dik duramadım kasılıp kaldım.O an sadece acımı kesecek şeyler verdiler işin aslını ertesigün jinekoloji ye gidince anladım.Zaten iki hafta içinde de açık ameliyatla temizlendi yumurtalıklarım.Tabi 3 sene sürdü sefası ancak..

canım çikolata kisti pekçok kişide olabiliyor,bazen hiç belirti vermeyebiliyor. ben bu kisti araştırdıkça her adet döneminde olmayan yeni belirtileri hissetmeye başladım. çok takma ve dr unu değiştir bence.
boncuk bende aynı tarz şeyi 2 kez yaşadım,hemen dr a gitmedim ilkinde 4 saat ikincisinde 8 saat kıvrandım ama bir ay sonra gittiğimde kist küçülmüştü. bu aralar ağrım var yine sol kalça kemiğime vuran,yumurtalıklarımdan başlıyor ve baya rahatsız ediyor. sanırım sol taraftaki ikiz kistlerim büyüyor.

tüm arkadaşlaara önerim:ÇİKOLATA KİSTİNİZ VARSA AKLINIZA BİRŞEYİ TAKMAYIN. ben nezaman taksam ya yeni kist oluyorya büyüyor.

birde civanperçemi için.

hepinize bilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.yakın zamanda evleniyorum ve bişey aklımı kurcalıyor.acaba bu kist cinsel ilişki sırasında patlarmı?böyle bişey sözkonusumu yani.aslında dr umada sorucam fakat daha kotrolüme 3 ay var.hep aklımı kurcalıyor.acaba aranızda bu konuda bilgi verebilecek varmı bana?

bu artık her 3 bayandan birinde olabilen bir rahatsızlık...
eğer geç kalınmamışsa ilaçla tedavisi mümkün...
ben bu ameliyatı 2002 de laporoskopi ile oldum bekardım o zaman ve sağlı sollu 9 mm di....
27 yaşımda yenilemiş ben farkında değildim dr um bebeğimi sezeryanla alırken sağolsun onu da almış...
bu yüzden o gün nugündür bekar evli hiç fark etmez arkadaşalrıma 6 ayda kontrole gitmelerini öneriyorum biraz sinsi bir rahatsızlık tekrarlanabiliyor....

Back