Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben 3 senedir endimetriyozis hastasıyım ve çikolata kisti yüzünden laporoskopi oldum. Fakat öströjen salgıladığın sürece tekrarlama durumu her zaman var. Benimde yine tekrarladı. Şu anda 3 mm çapında kistim var. Endometriumda olan yapışıklık nedeniyle oluşuyor bu kist ve oldukça yaygın. Fakat bazılarında bağırsak,ciğer gibi farklı organlarda da yapışıklık oluyormuş ve bu tür olanlar çok nadir görülen vakalarmış.
Ben 3 senedir endimetriyozis hastasıyım ve çikolata kisti yüzünden laporoskopi oldum. Fakat öströjen salgıladığın sürece tekrarlama durumu her zaman var. Benimde yine tekrarladı. Şu anda 3 mm çapında kistim var. Endometriumda olan yapışıklık nedeniyle oluşuyor bu kist ve oldukça yaygın. Fakat bazılarında bağırsak,ciğer gibi farklı organlarda da yapışıklık oluyormuş ve bu tür olanlar çok nadir görülen vakalarmış.
Geçmiş olsun canım..
ben 17 yaşımda bir ultrasona girdim en büyüğü 31 mm çapında 3 tane kist teşhis edildi. ama çikolata kisti olup olmadığını bilmiyorum. sonra yıllar geçti. 23 yaşımda girdim kist yok dendi. şimdi de pko olduğumu öğrendim. acaba adetle birlikte atılıp yeniden mi oluşuyor.. bendeki yavaş akıntının nedeni endometriyozis olabilir mi.. yapışkanlık olabilir mi bilemiyorum. dr yok diyor ama.. şu anda dr a güveniyorum pko tedavisi uyguluyoruz..
Merhaba arkadaşlar! endometriyozisten şüpheleniyordum ama doktorum çok nadir görüldüğünü ve kendisinin de henüz böyle bir hasta ile karşılaşmadığını söyledi.
Acaba pko nun etkilerini mi yaşıyorum endm. zannederken?..
çikolata kisti yaşayan yada bilen var mı?
merhaba arkadaşlar.aynı dertten bende muzdaribim.çikolata kistinin patladığından söz etmiş bir arkadaş.acaba hangi durumlarda patlıyor?bunu merak ediyorum.patlama hangi durumlarda söz konusu?beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim
Ben de 2005 yılınca acillik olup ameliyata gittim kist yüzünden.5,5 cm di en büyüğü.O zaman bana birşey denmedi ama şimdi tarif ettiğimde doktorum muhtemelen patlamış ama korkacak birşey yok patlama çok sık olan birşey değil ayrıca her kist için patlama riski vardır dedi.Bir de bu kistler daha çok içi göz göz bir sürü odacıktan oluşuyormuş yani ultrasonda doktor hangisini görür de ölçerse onun büyüklüğünden bahsediyor bu cmler genellikle en büyük odacığın çapı oluyor.Şuan 6 cm lik birtaneyle yaşıyorum.Doktorum da ben de ne yapsak bilemiyoruz..Geçmiş olsun
patladığını nasıl anladın arkadaşım?yani bişeymi yaptın patladı yoksa durduk yeremi patladı?bunu merak ediyorum.bilgilerin için teşekkürler