- 11 Temmuz 2024
- 81
- 18
- 27
-
- Konu Sahibi volkietolkie
Benim sol kasığımda 2 cm var doktor hiç onemsemedi onuKızlar merhaba,
Bundan yaklaşık 3 ay önce kadın doğuma gittim. Kontrolde bana sol yumurtalığımda 2 tane çikolata kisti olduğunu söyledi. Biri 2,5 cm diğeri ise 1.5 cm. Aynı gün sağ yumurtamın oluştuğunu ve sağlıklı gözüktüğünü söyledi. 2 senedir evliyim, yeni çocuk düşünmeye başlamıştık. Bu kistin gebeliğe engel olabileceğini söyledi baya sert bir dille, araştırdığımda tüp bebek doktoru olduğunu gördüm kendisinin. 5cme ulaşmadan da kisti ameliyat etmeyi önermediklerini iletti. 6 ay deneyin doğal yollar ile olmazsa gelin dedi ancak çok yoğun çalıştığımızdan doktorların önerdiği gibi öyle gün aşırı ilişki yaşayamadık. Bu ay ovülasyon testi kullandım. Yumurtlama ve çatlama günlerini değerlendirdik, reglim de düzenli.
Ama aklıma hep olumsuz düşünceler geliyor. Bu hastalığı olan ve gebe kalan arkadaşlarım neler yaptınız? Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Umuda ihtiyacım var
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun benimde çikolata kistim çok büyüktü şöyleki doktor sol yumurtalığımda yumurta bile göremiyordu tamamen kaplıyordu ve bana sağ ve sol ileri seviye ortada öpüşen kistlerin var dedi 25 yaşında ve hiç çocuğum olmadığı için ameliyat yapamam ameliyat yapmam seni menepoza sokmam demek dedi çok üzüldüm ağladım neler yaşadım tahmin edemezsiniz ama sabrettim daha sonra aşılama ve tüp bebek tedavileri oldum sonuç olumsuz oldu tam ümidimi kaybettim rabbim doğal yolla gebelik nasip etti ÇİKOLATA KISTI ASLA VE ASLA GEBELİĞE ENGEL DEĞİL süreci zorlaştırabilir ama değil inancını kaybetme bana doktorum en son ozon tedavisi önerdi ondan sonra kendiliğinden oldu zor bir süreç biliyorum yaşadım ama asla umudunu kaybetmeKızlar merhaba,
Bundan yaklaşık 3 ay önce kadın doğuma gittim. Kontrolde bana sol yumurtalığımda 2 tane çikolata kisti olduğunu söyledi. Biri 2,5 cm diğeri ise 1.5 cm. Aynı gün sağ yumurtamın oluştuğunu ve sağlıklı gözüktüğünü söyledi. 2 senedir evliyim, yeni çocuk düşünmeye başlamıştık. Bu kistin gebeliğe engel olabileceğini söyledi baya sert bir dille, araştırdığımda tüp bebek doktoru olduğunu gördüm kendisinin. 5cme ulaşmadan da kisti ameliyat etmeyi önermediklerini iletti. 6 ay deneyin doğal yollar ile olmazsa gelin dedi ancak çok yoğun çalıştığımızdan doktorların önerdiği gibi öyle gün aşırı ilişki yaşayamadık. Bu ay ovülasyon testi kullandım. Yumurtlama ve çatlama günlerini değerlendirdik, reglim de düzenli.
Ama aklıma hep olumsuz düşünceler geliyor. Bu hastalığı olan ve gebe kalan arkadaşlarım neler yaptınız? Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Umuda ihtiyacım var
Benim sana tavsiyem çok güzel bir doktor tercihi yap doktor çok önemli gerçekten bazı doktorlar sırf para kazanmak için saçma önerilerde bulunuyorlar ben işinin ehli doktora gidince anladım hem daha deneyeli 1 yıl olmamış hiç canını sıkma 1 yıl düzenli ilişkiden sonra olmazsa sorunlar araştırılıyor hiç canını sıkma olucak sadece zamanı varKızlar merhaba,
Öncelikle merhaba sizin adınıza çok sevindim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallahMerhabalar öncelikle geçmiş olsun benimde çikolata kistim çok büyüktü şöyleki doktor sol yumurtalığımda yumurta bile göremiyordu tamamen kaplıyordu ve bana sağ ve sol ileri seviye ortada öpüşen kistlerin var dedi 25 yaşında ve hiç çocuğum olmadığı için ameliyat yapamam ameliyat yapmam seni menepoza sokmam demek dedi çok üzüldüm ağladım neler yaşadım tahmin edemezsiniz ama sabrettim daha sonra aşılama ve tüp bebek tedavileri oldum sonuç olumsuz oldu tam ümidimi kaybettim rabbim doğal yolla gebelik nasip etti ÇİKOLATA KISTI ASLA VE ASLA GEBELİĞE ENGEL DEĞİL süreci zorlaştırabilir ama değil inancını kaybetme bana doktorum en son ozon tedavisi önerdi ondan sonra kendiliğinden oldu zor bir süreç biliyorum yaşadım ama asla umudunu kaybetme