Çikolata Kisti Gebeliğe Engel Mİ?

volkietolkie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2024
81
18
27
Kızlar merhaba,
Bundan yaklaşık 3 ay önce kadın doğuma gittim. Kontrolde bana sol yumurtalığımda 2 tane çikolata kisti olduğunu söyledi. Biri 2,5 cm diğeri ise 1.5 cm. Aynı gün sağ yumurtamın oluştuğunu ve sağlıklı gözüktüğünü söyledi. 2 senedir evliyim, yeni çocuk düşünmeye başlamıştık. Bu kistin gebeliğe engel olabileceğini söyledi baya sert bir dille, araştırdığımda tüp bebek doktoru olduğunu gördüm kendisinin. 5cme ulaşmadan da kisti ameliyat etmeyi önermediklerini iletti. 6 ay deneyin doğal yollar ile olmazsa gelin dedi ancak çok yoğun çalıştığımızdan doktorların önerdiği gibi öyle gün aşırı ilişki yaşayamadık. Bu ay ovülasyon testi kullandım. Yumurtlama ve çatlama günlerini değerlendirdik, reglim de düzenli.
Ama aklıma hep olumsuz düşünceler geliyor. Bu hastalığı olan ve gebe kalan arkadaşlarım neler yaptınız? Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Umuda ihtiyacım var🙏🏻

Merhaba bende de 2 cm çikolata kisti var çatlatma iğnesiyle Nisan ayında kimyasal gebelik geçirdim doktor kimyasal da olsa gebeliğe engel bi durum olmadığını anlamış olduk dedi şimdi yine deniyoruz ama henüz gebe kalamadım

Kızlar merhaba,
Bundan yaklaşık 3 ay önce kadın doğuma gittim. Kontrolde bana sol yumurtalığımda 2 tane çikolata kisti olduğunu söyledi. Biri 2,5 cm diğeri ise 1.5 cm. Aynı gün sağ yumurtamın oluştuğunu ve sağlıklı gözüktüğünü söyledi. 2 senedir evliyim, yeni çocuk düşünmeye başlamıştık. Bu kistin gebeliğe engel olabileceğini söyledi baya sert bir dille, araştırdığımda tüp bebek doktoru olduğunu gördüm kendisinin. 5cme ulaşmadan da kisti ameliyat etmeyi önermediklerini iletti. 6 ay deneyin doğal yollar ile olmazsa gelin dedi ancak çok yoğun çalıştığımızdan doktorların önerdiği gibi öyle gün aşırı ilişki yaşayamadık. Bu ay ovülasyon testi kullandım. Yumurtlama ve çatlama günlerini değerlendirdik, reglim de düzenli.
Ama aklıma hep olumsuz düşünceler geliyor. Bu hastalığı olan ve gebe kalan arkadaşlarım neler yaptınız? Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Umuda ihtiyacım var🙏🏻
Benim sol kasığımda 2 cm var doktor hiç onemsemedi onu

Kızlar merhaba,
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun benimde çikolata kistim çok büyüktü şöyleki doktor sol yumurtalığımda yumurta bile göremiyordu tamamen kaplıyordu ve bana sağ ve sol ileri seviye ortada öpüşen kistlerin var dedi 25 yaşında ve hiç çocuğum olmadığı için ameliyat yapamam ameliyat yapmam seni menepoza sokmam demek dedi çok üzüldüm ağladım neler yaşadım tahmin edemezsiniz ama sabrettim daha sonra aşılama ve tüp bebek tedavileri oldum sonuç olumsuz oldu tam ümidimi kaybettim rabbim doğal yolla gebelik nasip etti ÇİKOLATA KISTI ASLA VE ASLA GEBELİĞE ENGEL DEĞİL süreci zorlaştırabilir ama değil inancını kaybetme bana doktorum en son ozon tedavisi önerdi ondan sonra kendiliğinden oldu zor bir süreç biliyorum yaşadım ama asla umudunu kaybetme

Kızlar merhaba,
Benim sana tavsiyem çok güzel bir doktor tercihi yap doktor çok önemli gerçekten bazı doktorlar sırf para kazanmak için saçma önerilerde bulunuyorlar ben işinin ehli doktora gidince anladım hem daha deneyeli 1 yıl olmamış hiç canını sıkma 1 yıl düzenli ilişkiden sonra olmazsa sorunlar araştırılıyor hiç canını sıkma olucak sadece zamanı var

Canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim gerçekten çok zor bir durum. Allah senin dualarını duymuş, darısı başıma inşallah🤲🏻

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun benimde çikolata kistim çok büyüktü şöyleki doktor sol yumurtalığımda yumurta bile göremiyordu tamamen kaplıyordu ve bana sağ ve sol ileri seviye ortada öpüşen kistlerin var dedi 25 yaşında ve hiç çocuğum olmadığı için ameliyat yapamam ameliyat yapmam seni menepoza sokmam demek dedi çok üzüldüm ağladım neler yaşadım tahmin edemezsiniz ama sabrettim daha sonra aşılama ve tüp bebek tedavileri oldum sonuç olumsuz oldu tam ümidimi kaybettim rabbim doğal yolla gebelik nasip etti ÇİKOLATA KISTI ASLA VE ASLA GEBELİĞE ENGEL DEĞİL süreci zorlaştırabilir ama değil inancını kaybetme bana doktorum en son ozon tedavisi önerdi ondan sonra kendiliğinden oldu zor bir süreç biliyorum yaşadım ama asla umudunu kaybetme
Öncelikle merhaba sizin adınıza çok sevindim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 💝🧚‍♂️Size birşey sormak istiyorum. Benim bir kızım var beş buçuk yaşında bir buçuk yıldır çocuk istiyoruz ama olmuyordu altı ay denedik olmayınca doktora gittim hsg çekildim ayrıyeten 4 tane düşüğüm oldu 3-4 haftalık tututanamadı iki tüpüm tıkalıydı ameliyat ile açıldı sonra femara ve çatlama iğnesi kullandım gebelik olmadı ama heray düzenli adet oluyorum yumurtlamam güzel ayrıca tedavide da olumlu yanıt veriyordu ama tutmadı. Bu hafta smear testi vermeye gittim doktoruma adetime iki gün vardı gelmişken hormonlarına bakalım dedi ca125 100 dü 35 altında olması lazımmış adetim bittikten sonra 5. Gün yine kan testi yapıldı ca125 80 çıktı doktorumun testi tekrar istemesinin sebebi regliyken yüksek çıkıyormuş diye sonra bu kadar yüksek çıkmaması gerekiyor dedi ayrıntılı ultrason istedi bugün girdim sonuçlara baktı oda temiz herhangi bir kist veya başka birşey yoktu bana çikolata kistin vardır dedi bazılarında gizli belirsizdir dedi reglim arada gecikir çok ağrılı olur regli öncesi kahverengi lekelenmem olur doktoruma da bunları anlatınca tanıyı koymak daha kolay oldu bana iki aylık doğum kontrol hapı verdi iyi geliyormuş herhalde ve özellikle bazı kadınlarda gebeliğe engel olabiliyor dedi ama gerçekten başka herhangi bir sorun yok kızım doğal şekilde oldu çok yıprandım yoruldum doktorum tüp bebek yapalım ocakta olmazsa dedi bende o psikoloji kaldıramayacağımı söyledim

X