Çikolata kisti+bir kist daha

arsel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
1.485
1.930
133
14 yılı aşkın çikolata kistim var sol yumurtalığımda. Sağda arada basit kist olur geçerdi uzun süredirde yok.
2 yıldır solda 4.5 cm çikolata kistim var ne büyüyor ne küçüldü.Ağrılı adet, düzensiz adet vs gibide şikayetim yoktu hiç.
Ta ki 4 gün öncesine kadar, şiddetli sol yumurtalığımın ağrısıyla doktora gittim 4.5 cm çikolata kistimin hemen arkasında 3.5 cm bir kist daha oluşmuş.
Tuvaletimi yapamıyorum hiç böyle olmamıştım resmen işkence çekiyorum yok böyle bir acı.
Doktorumda kisti eritecek ilaç ve folik asit verdi öncelik kisti küçültelim diyor.
Ben wc oturunca hiç bir tuvaletimi yapamıyorum ağrıdan resmen bir savaş veriyorum.
Onun harici sürekli sancı ağrı yok,çok ayakta kalmaz ve yorulmazsam.
Başına gelen yada bir çaresini bulan var mı?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende aynı dertten çekiyorum Ocak ayında rutin bir muayenede kistimin olduğunu öğrendim takip edelim dediler doğum kontrol hapı kullandım falan çikolata kistiymis ilk öğrendiğim de 4.5 cm civarı dendi bu zamana kadarda ne büyüdü ne küçüldü dediğiniz gibi ne ağrım var ne sızım adetlerim düzenli hormon tahlilleri yumurta rezervi falan herşey normal rahim filmi çekildi yapşıklılık Vs. Yok ama ben 2kez aşılama denememe rağmen hamile kalamadım artık laparoskopiyle alınmasını istiyor doktorum boyutu sınır olarak tabir ediliyor. Size önermediler mi laparoskopi ? Yada evli misiniz bebeğiniz oldu mu bu kistle ?

Geçmiş olsun. Hayır evli değilim, doktorum evlenince korunma gebelik olmazsa ilaç tedavisi deneriz, olmazsa kisti alırız dedi. Kist alınınca gebe kalma oranı % 90 dedi.
O nedenle şimdi zararı olmadığı içinde ameliyata gerek yok dedi.

Eger kabizlik sorunu varsa folik asiti kullanmamani oneririm bende asiri kabizlik yapiyor. Zaten tuvaletimi yapsmiyorum demişsiniz. Kucultmek icin vizanne adli ilacimi verdi? Eger o ise benim 5-7 cm lik kistimi 3-4 cm e kuculttu 3 ayda. Ama psikolojiyi cok etkiliyor.

Ben 11cm çikolata kistini tesadüf öğrendim ama son aylarda adet dönemlerimde sürekli büyük tuvaletimi yaparken ağrım oluyordu(çok gazda yapar), adet bittikten sonrada akıntı döneminde de sürekli batma ve idrara çok sık çıkma gibi sorunlar yaşıyordum.Özellikle idrarınızda iltihap varmış gibi batma, yanma ve sık sık çıkma gibi sorunlar oluyor.İlaç olarak Visanne kullandım 11'den 7'ye geriledi ama ameliyat şart doktorun verdiği ilacın yanında Omega-3 kapsülüde içmeni tavsiye ederim ağrıları falan azaltıyor, büyümesini engelliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…