arkadaşlar 2 ay önce 7 cmlik kistimi laparoskopiyle aldırdım doktor çocuk için bi engelim olmadığını söyledi ilk ay adetimi rahat sancısız geçirdim ama bu ay yine çok ağrılı geçti bacağıma vurdu ağrısı bende korkmaya başladım kist şimdiden tekrar oluşmaya mı başladı diye doktor bana hemen çocuk önerdi ama ewlenmeme 1 yıl var henüz nişanlıyım ilaç da vermedi çocuğum olur mu?çok endişeliyim psikolojimi çok bozdu bu hastalık ne olur yardım edin!!!!!:sm_confused:
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
çikolata kisti bilgi ve deneyimi olanlar yardım!!!(ağrılı adet+çocuk)
- Konu Sahibi sewal84
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
eger kist disi diye tabir edilen kistlerdense tekrarlama ihtimali vardir..
bende gecen yil eylülde laparoskopi oldum endometrioz teshisi konuldu ama kistlerim yoktu, agrili adetlerim tarihe karisti cok rahatladim ameliyattan 5 ay sonra da hamile kaldim..simdi 7 haftalik hamileyim..sende eger tekrar etme riski varsa devamli doktor kontrolünde olman gerek ihmal etme sakin
bende gecen yil eylülde laparoskopi oldum endometrioz teshisi konuldu ama kistlerim yoktu, agrili adetlerim tarihe karisti cok rahatladim ameliyattan 5 ay sonra da hamile kaldim..simdi 7 haftalik hamileyim..sende eger tekrar etme riski varsa devamli doktor kontrolünde olman gerek ihmal etme sakin
doktorum 6 ayda bir kontrole gelmemi söyledi tabi ki aksatmıycağım çünkü korkuyorum... adet sancım dewam ediyor(ilk gün).cevap verdiğin için çok tşk ederim bu arada bebeğin hayırlı olsun:)biraz içimde rahatladı yani bu hastalıkta hamile kalanların olduğunu bilmek güzel.eger kist disi diye tabir edilen kistlerdense tekrarlama ihtimali vardir..
cevap verdiğin için tşk ederim gerçekten bebeklerinizin olması içimi bi nebze rahatlattı.işallah allah banada nasip eder çünkü bu hayatta en çok istediğim şeylerin başında geliyor.bu arada çocuğunu güle güle büyütcnm bende ameliyat oldum tek yumurtalığımıda aldılar şuan 3 aylık bir oğlum var.ameliyatın üzerinden 1 yıl geçmeden hamile kaldım.endişelenme allah kısmet ederse mutlaka olur.sen kontrollerini düzenli yaptır
- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
tesekkür ederim darisi sana olsun insallah...bu hastalikla hamile kalan cok kisi var ameliyat olmadan kalan bile var..ameliyattan sonra ilk 6 ayda % 80 hamilelik oluyormus..insallah sende de olur....doktorum 6 ayda bir kontrole gelmemi söyledi tabi ki aksatmıycağım çünkü korkuyorum... adet sancım dewam ediyor(ilk gün).cevap verdiğin için çok tşk ederim bu arada bebeğin hayırlı olsun:)biraz içimde rahatladı yani bu hastalıkta hamile kalanların olduğunu bilmek güzel.
cokta korkma ama sana denileni de ihmal etme,bana doktorum eger tekrarlarsa sancili adetler devam eder , kendini anlayabilirsin yasadigin sikayetlerden demisti.... beni hic öyle 6 ayda bir kontrole cagirmadilar.acaba birazda üsütme gibi durumun mu oluyo ki agrilar devam ediyo?
6 ayda bir kontrolu 18 yaşından sonra herkesin yaptırması gerekirmiş(rutin)doktor öyle söyledi. tekrarlarsa sancılı adetin dewam eder falan demedi ama yinede korkuyorum ewlenene kadar bari tekrar oluşmasa ayaklarımı sıcak tutmaya üşümemeye çalışıyorum geçen ay sancım yoktu ama bu ay bacağım sızladı ağrıdan ağrı kesici alınca geçti.beni umutlandırdın sağol ameliyat olmadan da hamile kalanlar varmış:)))
- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
bence evlendikten sonra da olmasin cok zor bir durum..eger simdi evli olsaydin ilk 6 ayda hamile kalma durumun olabilirdi bazen 1 yila kadarda uzayabiliyormus...sen zaten ameliyatini olmussun bundan sonrasinda dikkat etmen gereken sey belirtilerin, agrilarin vs...bu durumla hamile kalmak birazda sans isi aslinda allah in takdiri kimisi hemen kaliyo kimisi senelerce ugrasmasina ragmen kalamiyo..hastaligin evresine bagli nekadar ileri seviyedeyse okadar zor hamile kalmak..bence sizde evlenince hic bekletmeden bebek yapin ki bu hastaliktan kurtulun6 ayda bir kontrolu 18 yaşından sonra herkesin yaptırması gerekirmiş(rutin)doktor öyle söyledi. tekrarlarsa sancılı adetin dewam eder falan demedi ama yinede korkuyorum ewlenene kadar bari tekrar oluşmasa ayaklarımı sıcak tutmaya üşümemeye çalışıyorum geçen ay sancım yoktu ama bu ay bacağım sızladı ağrıdan ağrı kesici alınca geçti.beni umutlandırdın sağol ameliyat olmadan da hamile kalanlar varmış:)))
- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
evet adet oldugun sürece kistin tekrarlama durumu söz konusu ..aslinda bir tedavi yöntemi daha var sana onu tavsiye etmediler mi yalanci menapoz ilacla adetini durduruyolar ve tekrar etme riski olmuyo en azindan evlenene kadar bir yöntem olabilir..6 ay ile 1 yil arasi devam ettirilebiliyo....ne zaman ameliyat olmustun sen?ameliyatin üstüne daha adet görmediysen bunu yapabilirler
L
lalis
Ziyaretçi
tüplerimde ve diğer yumurtalığımda hiç problem yoktu 7 cm di şu an çocuğa engel durumun yok ama kist tekrarlayabilir dedi hemen çocuk yapmanın en iyi tedavi yöntemi olduğunu söyledi
cnm merhaba ben de aynı dertden muzdaribim, bende yıllardır 3 ayda bir doktora gidiyorum işte büyüme varmı , yada ilaçlar işe yarmış mı küçülmüşmü fln die ama değişen bişiy yok.benimki 4 cm
doktorum 5cm üstü olduğunda alınabileceğini söyledi , ama evlenir evlenmez hemn çocuk düşünün dedi. en fazla 6ay süre verdi.Allah korusun çocuğun olmayabilr dedi %40 da olsa böyle bi ihtimal varmış ben o yüzden hemen istiyorum bebiş:CüvCüv:
hem bebeişle birlikte kistinde alınır dedi.tek seferde kurtulursun dedi.
inş. o günleri görürüm hayırlısıyla her ay aynı sıkıntıyı çekmekten uykusuz ve ağrılı geceler sıktı artık. gerçi bunada şükür rabbim başka dert vermesin:Saruboceq:
sanada çok geçmiş olsun cnm.
ilaç falan vermedi bana zaten 4 cmin üstündeydi yani alınması şarttı çocuğun olmaz falan demedi öyle %40 lık bi ihtimaldende bahsetmedi.neyse inşallah ewlenene kadar oluşmaz kistim inş seninkide büyümez. allah tüm isteyenlere evlat versin o mutluluğu yaşatsın!sanırım ben o günü görene kadar sıkıntımı atamıyacağım....geçmiş olsun canımcnm merhaba ben de aynı dertden muzdaribim, bende yıllardır 3 ayda bir doktora gidiyorum işte büyüme varmı , yada ilaçlar işe yarmış mı küçülmüşmü fln die ama değişen bişiy yok.benimki 4 cm
doktorum 5cm üstü olduğunda alınabileceğini söyledi , ama evlenir evlenmez hemn çocuk düşünün dedi. en fazla 6ay süre verdi.Allah korusun çocuğun olmayabilr dedi %40 da olsa böyle bi ihtimal varmış ben o yüzden hemen istiyorum bebiş:CüvCüv:
hem bebeişle birlikte kistinde alınır dedi.tek seferde kurtulursun dedi.
inş. o günleri görürüm hayırlısıyla her ay aynı sıkıntıyı çekmekten uykusuz ve ağrılı geceler sıktı artık. gerçi bunada şükür rabbim başka dert vermesin:Saruboceq:
sanada çok geçmiş olsun cnm.
yok hiç bi tavsiyede bulunmadı menapozdan falanda bahsetmediler laparoskopinin üstüne 2 kez adet oldum hem sadece ve sadece çocuk yapmamı söyledi bende ewli deilim edim bunun üstünede hiç bişey söylemedi yardımların için çok sağol doktora danışcam en kısa zamanda....evet adet oldugun sürece kistin tekrarlama durumu söz konusu ..aslinda bir tedavi yöntemi daha var sana onu tavsiye etmediler mi yalanci menapoz ilacla adetini durduruyolar ve tekrar etme riski olmuyo en azindan evlenene kadar bir yöntem olabilir..6 ay ile 1 yil arasi devam ettirilebiliyo....ne zaman ameliyat olmustun sen?ameliyatin üstüne daha adet görmediysen bunu yapabilirler
- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
yok hiç bi tavsiyede bulunmadı menapozdan falanda bahsetmediler laparoskopinin üstüne 2 kez adet oldum hem sadece ve sadece çocuk yapmamı söyledi bende ewli deilim edim bunun üstünede hiç bişey söylemedi yardımların için çok sağol doktora danışcam en kısa zamanda....
laparoskopiden sonra adet gördüysen zaten simdi yalanci menapoz olmaz artik...bence sen düzgün bir doktora düsmemissin hicbirsey anlatmamis sana ....baska bir doktor bulursan onunla da görüs derim
canim ben bugün doktordaydim endometriozdan da konustuk su anda hamile oldugum icin hastalik durdu ama dogumdan sonra hapa baslamaniz gerekli dedi.endometriozu en iyi dogum kontrol hapari kontrol altinda tutuyo dedi
bilgin olsun sanada uygun bir hap yazsinlar hem hapi birakinca hamile kalma sansin artiyo