çikolata kisti başımızın belası :(

dnz_zip

ben!m hala umudum var !!!
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
251
13
68
İstanbul
başımızda geçen tüm deneyimlerimiz ameleliyatlarımız ve tedavi süreçlerimizi paylaşalım bir birimize umut olalım

merhaba, yazıları takip ederken ben de üye olmaya karar verdim. güzel paylaşımlar ve güzel haberlerimiz olur inşallah :)
2,5 cm çikolata kistim var ve bana doktor hiç bir tedaviye başlamadı. hsg filmi istedi en son gittiğimde, ben de pek iyi duymadım biraz zormuş sanırım bu filmi çektirmek.. şimdi öyleceeee bekliyorum bakalım. doktorumu da değiştirmek istiyorum çok yavaş ve insanın içini bayıyo maalesef. iltihap ve enfeksiyon vardı onların tedavisini oldum geçti çok şükür. aslında doktorum dedi ki, çikolata kisti ilaç ile tedaviye pek cevap vermez hamile kalman gerekir. ben de gülüyorum bu cevaba, doktora gitme sebebim ve bana önerilen tedavi aynı şey :)

Benimde çikolata kisti vardı Eylül ayında ameliyat oldum.
4,5 cm di ..1 senedir şikayetlerim vardı kurtulmam gerektiği kararına varıldı doktorlar tarafından..Sonunda da kurtuldum inş. yenilemez bir daha:5:

benimde vardı sol yumurtalığımda 8mm,fakat sonra kendiliğinden geçti.birçok defa patladı.ama artık hiç kalmadı

varlığından bile haberim yoktu,fakat birgün çamaşırımda kahve rengi kanamalar geliyordu.bu 10gün sürdü,doktora gittim.baktı ve 8mm olduğunu söyledi.zararsız olduğunu,her regl olan 4kadından üçünde kist olduğunu söylemişti.aradan 5ay geçti.tekrar gittim hiç bişe kalmamıştı.

merhaba, yazıları takip ederken ben de üye olmaya karar verdim. güzel paylaşımlar ve güzel haberlerimiz olur inşallah :)
2,5 cm çikolata kistim var ve bana doktor hiç bir tedaviye başlamadı. hsg filmi istedi en son gittiğimde, ben de pek iyi duymadım biraz zormuş sanırım bu filmi çektirmek.. şimdi öyleceeee bekliyorum bakalım. doktorumu da değiştirmek istiyorum çok yavaş ve insanın içini bayıyo maalesef. iltihap ve enfeksiyon vardı onların tedavisini oldum geçti çok şükür. aslında doktorum dedi ki, çikolata kisti ilaç ile tedaviye pek cevap vermez hamile kalman gerekir. ben de gülüyorum bu cevaba, doktora gitme sebebim ve bana önerilen tedavi aynı şey :)

Öncelikle geçmiş olsun benimde 2,5 cm lik çikolata kistim var sol yumurtalığımda şiddetli adet sancıları nedeniyle doktora gitmiştim bir an önce hamile kalmalısın demişti çünkü tek tedavisi ya ameliyat yada bebek bende o aşamalardayım şuan bekliyorum.Kist büyüyor ve ileriki zamanlarda rahime bağırsaklara yumurtalara zarar veriyor o yüzden sakın ihmal etme hep burda olucam elimizden geldiği kadar bir birimize destek olucaz

varlığından bile haberim yoktu,fakat birgün çamaşırımda kahve rengi kanamalar geliyordu.bu 10gün sürdü,doktora gittim.baktı ve 8mm olduğunu söyledi.zararsız olduğunu,her regl olan 4kadından üçünde kist olduğunu söylemişti.aradan 5ay geçti.tekrar gittim hiç bişe kalmamıştı.

yeniden çıkma ihtimali var biliyorsun dimi :(

kızlar bende 2 sene önce falan vardı kist yaklaşık 7 8 doktora gittim check-up tarzı birşey bile yapıldı ama kimse bulamamıştı taaki sağlık ocağındaki annemin arkadaşı doktor hanım teyze bulana kadar :)
ağrılarım iki adetimin tam ortasında genelde gece yarısı başlıyor sabaha doğru hatta (ki genelde sabah doğru hastalanıyorum 6-7 gibi.. )
her iki adetimin ortasında aşırı sancılarla acile gidiyordum serumlar tahliller ilaçlar eve gönderiliyodum..
makkattan ultrason lağman falan birdolu test ki evli olmamama rağmen gebelik testi bile yapıldı BİZDEN habersiz.. (haberim olsa tazminat davasına kadar yolu vardı ama aylar sonra öğrendim ne ayzık ki..)
herneyse uzatmıcam
daha sonra kadın hastalıkalrı uzmanına gittim .. doğum kontrol hapı kullandım ağrılarım geçti .. doktor kontrole gel dedi bitince ben ağrılarım geçtiğini fark edince türk klasiği olarak doktoru ihmal ettim.. hatta hiç gitmedim...
bu aralar yine tam iki adetimin arasında kistimin olduğu kasığımda ağrılarım var .. yani aslında belirtileri okuduğumda birçoğu var ama ben mi vesvese yapıyorum yoksa tekrarladımı bilemiyorum offf yine mi yaa :/ :43:

bu hastalık gerçekten tam bir baş belası.
3 yıldır hamile kalamıyordum,sebepsiz zannediyorduk oysa bende endometriozis hastasıymışım.önceden 1-2cmlik kistlerim olurdu ama 1ay sonra kaybolurdu.ağrı sızı hiç bilmezdim.
2ay önce gittiğim doktorum 5cmlik çikolata kistim olduğunu söyledi,ilaç kullandım küçüleceğine 1cm daha büyüdü.sürekli ağrım oluyor kistin olduğu tarafımda,ağrı kesiciler bile fayda etmiyor.hemen tüp bebek tedavisine başladık,tüp bebek tedavisinde bile yumurtaların oluşmasını zorlaştırıyor.
doktorlar hastalığın tek çaresi hamile kalmak diyorlar ama nasıl hamile kalıcaz kendileride bilmiyorlar.
2gün sonra sonucum belli olucak,inşallah hamile kalırımda bu illetten kurtulurum,yoksa yine o dayanılmaz ağrılar devam edicek..
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum. Bende 2,5 yıllık evliyim korunduk bebek düşünmedik. Ancak ağrılarım oluyodu sadece adetin ilk günü bir de ilişkide. Temmuz ayı doktora gittim 4 cm kist var dedi ama herhangi bir tedavi uygulamadı hamile kalabilirsin dedi. Ekimde hamile kalmışım.süpriz oldu.bebeği görmek için gittiğimde doktor 5 cm çikolata kisti dedi. Neden böyle hamile kaldın dedi. Ben de doktor değiştirdim o da sevinmelisin dedi. Ancak hamilelik sürecinde belki patlayabilirmiş. Hamile kalabiliyoruz yani. Inşallah allah herkese verir. Arkadaşım ameliyat oldu ama hamile kalamıyo. Ben derim ki hemen ameliyat olmayın önce bebeği deneyin. Oluyor yani bebiş :) allah şifa versin hepimize.
Kisti olup hamile kalanlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Kızlar doktorlar hamile kalmayı söyleserlerde malesef her arkadaşımız gibi şanslı olamıyoruz kimimizin eşinin sperm sayısı düşük kiminin yumurta sayısı az kimi yurtluyor tutunamıyor.daha binbir türlü sebep allah hepimizin yardımcısı olsun

bu hastalık gerçekten tam bir baş belası.
3 yıldır hamile kalamıyordum,sebepsiz zannediyorduk oysa bende endometriozis hastasıymışım.önceden 1-2cmlik kistlerim olurdu ama 1ay sonra kaybolurdu.ağrı sızı hiç bilmezdim.
2ay önce gittiğim doktorum 5cmlik çikolata kistim olduğunu söyledi,ilaç kullandım küçüleceğine 1cm daha büyüdü.sürekli ağrım oluyor kistin olduğu tarafımda,ağrı kesiciler bile fayda etmiyor.hemen tüp bebek tedavisine başladık,tüp bebek tedavisinde bile yumurtaların oluşmasını zorlaştırıyor.
Doktorlar hastalığın tek çaresi hamile kalmak diyorlar ama nasıl hamile kalıcaz kendileride bilmiyorlar.
2gün sonra sonucum belli olucak,inşallah hamile kalırımda bu illetten kurtulurum,yoksa yine o dayanılmaz ağrılar devam edicek..
Allah hepimizin yardımcısı olsun

sonucunu merakla bekliyorum inşallah olur hadi hayırlısı..

Öncelikle geçmiş olsun benimde 2,5 cm lik çikolata kistim var sol yumurtalığımda şiddetli adet sancıları nedeniyle doktora gitmiştim bir an önce hamile kalmalısın demişti çünkü tek tedavisi ya ameliyat yada bebek bende o aşamalardayım şuan bekliyorum.Kist büyüyor ve ileriki zamanlarda rahime bağırsaklara yumurtalara zarar veriyor o yüzden sakın ihmal etme hep burda olucam elimizden geldiği kadar bir birimize destek olucaz

yarın yeni bir doktora gidiyorum randevumu aldım. nette iyi yorumlar okudum hakkında. benim kistlerim adette küçülüyor sonra tekrar büyüyor, sanırım bir çok kişide de öyleymiş. benim de adet sancılarım çok oluyor, illa ilaç içiyorum her seferinde. bakalım yarın görsün doktor kistler ne alemde. yol gösterici bilgiler edinirsem paylaşacağım burada. kolay olan bişey yok ama zaten kolay olanın da değeri bilinmiyor :) biraz sabır biraz yardım her şeyi çözecek inşallah. umutluyum :)

yarın yeni bir doktora gidiyorum randevumu aldım. Nette iyi yorumlar okudum hakkında. Benim kistlerim adette küçülüyor sonra tekrar büyüyor, sanırım bir çok kişide de öyleymiş. Benim de adet sancılarım çok oluyor, illa ilaç içiyorum her seferinde. Bakalım yarın görsün doktor kistler ne alemde. Yol gösterici bilgiler edinirsem paylaşacağım burada. Kolay olan bişey yok ama zaten kolay olanın da değeri bilinmiyor :) biraz sabır biraz yardım her şeyi çözecek inşallah. Umutluyum :)

inşallah iyi olur. Bende çok doktor dolaştım sonunda birini buldum yapıştım yakasına :) şu soğan suyunu denedim ben bu adet olduğumda hiç ağrım olmadı doktoruma sordum kullanma dedi ama bana çok iyi geldi ne biliyim

bende de çıktı hatta konu açtım arkadaşlar bilir fakat dr bana ameliyat olmadan çikolata kisti mi ne olduğunu bilemeyeceğini söyledi. sizlere nasıl teşhis kondu kistin cinsi hakkında? bu arada bekarım ve 6,5 cm kistim:5:

bende de çıktı hatta konu açtım arkadaşlar bilir fakat dr bana ameliyat olmadan çikolata kisti mi ne olduğunu bilemeyeceğini söyledi. Sizlere nasıl teşhis kondu kistin cinsi hakkında? Bu arada bekarım ve 6,5 cm kistim:5:

bana çikolata kisti demedi endometrioma dedi endometriomada çikolata kistiymiş ama tam tanı ameliyatla çıkarıldıktan sonra kist incelemeye gidiyormuş orada belli oluyor. Sanırım hastanın şikayetlerini değerlendiriyorlar ki ultrason ,tomografi ,ca125 tahlili v.b. Birsürü tetkik uygulanıyor.

bana bişey demedi ya ne kisti bu dedim. içi sıvı dolu dedi. çikolata kisti dediklerimi dedim. ameliyat olmadan bilemem dedi. ameliyat olmak istemiyorum morallerim sıfır

bende de çıktı hatta konu açtım arkadaşlar bilir fakat dr bana ameliyat olmadan çikolata kisti mi ne olduğunu bilemeyeceğini söyledi. sizlere nasıl teşhis kondu kistin cinsi hakkında? bu arada bekarım ve 6,5 cm kistim:5:

önce kan tahlili ile ca125 değerim yüksek olduğu tespit edildi, sonra renkli doppler ile anladığım kadarıyla çikolata kisti olduğu tespit edildi. doktorum % 99 çıkmaz ama yine de ilaçlı mr çektir tehlike var mı bakalım dedi. yani Allah korusun kanser gibi. mr sonucum temiz çıktı. yani çikolata kisti var ama kanserli değil gibisinden. sürecin sonunda rahim filmi istedi, kistler ne kadar etkiliyo bakalım dedi. o da biraz sıkıntılı diye duydum. en temizi bi kaç ay deneyelim dedik. son doktora gidişim 2,5 ay önce oldu. yarın gidicem yeni bir doktora kısmetse.

Bence doktorunu değiştirmelisin böyle bi cevap olamaz çünkü ayrıca kistin çok büyük bana kalırsa üzülmeni istemem ama ameliyat olman şart :(

Back