Merhaba. 1 ay once oldum bende cikolata kistinden dolayi laparoskopi tabi 1 yildirda kistle ugrasiyordum ilaclar felan derken artik amelyat kacinilmaz oldu. Yumurtlamam rezervim hersey normal gozukuyor ve doktorumun soylemine gore 6 ay normal deneme eger hala olmaz ise hic ugrasmaya gerek yok direk tup bebek ile hamilelik 1 yil bosa zaman kaybetmissin aciyo bosa cekmissin dedi. Gecen sene aralik ayinca rahim filmi ile basladi seruvenim amelyat ile neticelendi umarim hamilelik ile son bulur. Gerci sizin yasiniz daha kucuk ben yaşim geregi acele ediyorum artik ama bence cocuk istemine gore tekrar hekime basvurmanizda fayda var olmadi ilaclarla yumurtlama ve gebelik yakalama denenebilir. Birde doktorumun dedigine gore amelyat sonrasi kistin tekrrlamasi şu sekilde olur. Hekim amelyatta kistten kalinti biraktoysa o kendini 1 2 ay icinde yenileyip yine karşına 1 2 cm lik bir kist cikar ama tamamen temizledi ise ve yinede tekrrlayacaksa isde ozaman 1 2 ay icimde degil 1 2 yil icinde anca 1 2 cm ulasir cunku cikolata kisti teşisi yillar icinde kendini gosteren bir kist turu dedi