Çikolata kisti ameliyatı olup TEKRARLAMAYANLAR VE TEKRARLAYANLAR DENEYİMLERİNİZİ ANLATIR MISINIZ

rakkanimele

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2024
104
32
13
Arkadaşlar merhaba

26 yaşında bekarım 1 yıldır visanne kullanıyorum çikolata kistim küçüküyor ama bel ağrısı şikayetim var 2 aydır. Ameliyat olmak istiyorum ama endişelerim var tekrarlamasından korkuyorum.

ÇİKOLATA KİSTİ AMELİYATI OLUP TEKRARLAYAN VAR MI? Ne kadar sürede tekrarladı ameliyat sonrası ilaç kullanıdınız mı hangi ilaçları?

Peki ameliyat olup tekrarlamayanlar? Tekrarlamayanlar ameliyattan sonra ne yaptınız neye dikkat ettiniz?

2 çikolata kisti olan biri olarak söyleyeceğim şu ki, çok iyi proflara gittim Ankara ve yurtdışı dahil, ilk öğrendiğim doktor haricinde geri kalan hepsi ameliyatı önermedi. yumurtalık rezervine zarar veriyor. Doktor çok iyiyse az zarar verir ama her türlü zarar veriyor. Ve ben 1,5 yıl önce öğrendim o zamandan bu zamana hiçbir doğum kontrol kullanmadım ona rağmen 1cm küçülme oldu. periyod sancısı harici bi zararı yokken ameliyata bu kadar sıcak bakmayınız.
rakkanimele Hayatınızda birisi var mı evlilik planı yaptığınız? Amh yaptırdınız mı? Kistiniz/kistleriniz kaç mm/cm?

Evlilik planım yok , amh 2.2, kistim sadece sol tarafta 7.5 cm
Benim kistim 14 cm idi ilaçla bu kadar küçüldü ve büyüklüğü yüzünden kasıklaırmda ağrı yapıyordu. Sonra visanne ile kasık ağrım geçti 7 ay çok iyiydim şimdi ise 2 aydır belim ağrıyor ağrı kesiciler işe yaramıyor 30 dk ayakta duramıyorum, şiddetlenince midemi bulandırıyor kıvrandırıyor
Mr çektirdim fıtık falan da değil kistin yaptığından emin oldum geçer belki diye bekliyorum geçmiyor da bıktırdı artık yoksa bende ameliyat olmak istemiyordum çok arada kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…