• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kist ve hamilelik

maviyim5

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2020
46
11
8
31
Merhaba hanımlar, ben iki ay önce dış gebelik tedavisi oldum iğneyle sonlandırıldı. O esnada çikolata kistim olduğunu öğrendik. Çikolata kist tedavisine başlayacağım visanne adlı ilaç verdi ama bu kistin diğer bir tedavisi de hamile kalmak dedi. Yani hamile kalmak tekrar dış gebelik oluşturur mu bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı acaba ? Kistimin boyutu 32*30 mm . Yani bu kistle gamile kalsam sorun olur mu ki doktoruma çok danışamadım da belki tecrübesi olan arkadaşlar vardır .

Merhaba hanımlar, ben iki ay önce dış gebelik tedavisi oldum iğneyle sonlandırıldı. O esnada çikolata kistim olduğunu öğrendik. Çikolata kist tedavisine başlayacağım visanne adlı ilaç verdi ama bu kistin diğer bir tedavisi de hamile kalmak dedi. Yani hamile kalmak tekrar dış gebelik oluşturur mu bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı acaba ? Kistimin boyutu 32*30 mm . Yani bu kistle gamile kalsam sorun olur mu ki doktoruma çok danışamadım da belki tecrübesi olan arkadaşlar vardır .
Merhaba, visanne kullanırken hamile kalınmıyo zaten sadece baskılamak için veriyolar. Anladığım kadarıyla kistiniz 3cm falan cok küçük normal gebe kalabilirsiniz bir kere dış gebelik oldu tekrar olur diye bir şey yok. Biliyorum zor ama sürekli o mu olcak bu mu olcak diye strese sokmayın kendinizi ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın ve bekleyin:)

Merhaba 5 cm ve 3 cm iki tane kist ile hamile kaldım doktorlar zaten gebeliği öneriyorlar defalarca ilaç kullandım kurtuldum sonra tekrarladı hamilelik tek tedavi deniliyor ama bilmiyorum.

Yanlış hatirlamiyorsam 3. ayda kist sancısı hissettim ama araştırmama göre hamilelikte kistin yaptığı sancı bebek büyüdükçe artacak diye okumuştum onun için çok önemsemedim sanciyi 2 gün sonra kontrole gittiğimde kist patlamış dedi doktor sakıncalı kötü bir durum değil büyük olan 3 cm olmuş küçük olan minicik kalmış yer açmış kendine miniğim galiba :KK48:

Merhaba, visanne kullanırken hamile kalınmıyo zaten sadece baskılamak için veriyolar. Anladığım kadarıyla kistiniz 3cm falan cok küçük normal gebe kalabilirsiniz bir kere dış gebelik oldu tekrar olur diye bir şey yok. Biliyorum zor ama sürekli o mu olcak bu mu olcak diye strese sokmayın kendinizi ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın ve bekleyin:)
Teşekkür ederim , ben bir ay ilacı kullanayım da sonrasına bakayım artık 🤦🏽‍♀️

Evet bende hamile kaldığımda kist küçülmüştü ama gebeliğim devam etmedi. Geçen hafta laparoskopi oldum kurtuldum inşallah bundan sonrası güzel olsun bu çikolatayla savaş verenler için:)

Back