Saç Rengi ve Saç Boyama Çikolata kahve nasıl elde edebilirim?

zerzevat

Guru
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2007
260
5
318
Rize
Selam kızlar,
Geçen sene platin olan saçlarımı çikolata kahveye boyattım.
Sonrasında da ay ben kendim alır boyarım dedim ve boyamaya başladım.
son 2 sefer loreal efsanevi kahve 5.15
Sonrasında da 7.1 küllü kumral aldım boyadım.
Herseferinde de siyaha biraz daha yaklaştım.
Şu an saçlarım resmen siyah.
Kutunun üstündeki renklere aldanıp her seferinde hüsrana uğradım.
Şimdi oryalle açtırıp saçlarımı yakmak istemiyorumda.
Ne yapsam da biraz daha açık kahve olan saçıma geri dönsem?

Şimdi
mrv1.webp
mrv2.webp

Selam kızlar,
Geçen sene platin olan saçlarımı çikolata kahveye boyattım.
Sonrasında da ay ben kendim alır boyarım dedim ve boyamaya başladım.
son 2 sefer loreal efsanevi kahve 5.15
Sonrasında da 7.1 küllü kumral aldım boyadım.
Herseferinde de siyaha biraz daha yaklaştım.
Şu an saçlarım resmen siyah.
Kutunun üstündeki renklere aldanıp her seferinde hüsrana uğradım.
Şimdi oryalle açtırıp saçlarımı yakmak istemiyorumda.
Ne yapsam da biraz daha açık kahve olan saçıma geri dönsem?

ŞimdiEki Görüntüle 1974930 Eki Görüntüle 1974931

özellikle koyu tonlarda kutuda istediğinden 2 ton açık görüneni alırsan kafandaki tonu yakalarsın canım. 5.0 ve daha koyular resmen siyah çıkıyor. öncelikle en azından 1 ay falan biraz dişini sıkıp koyu boyanı mümkün olduğunca akıt onunla ilgili başlıklar da var. sonrasında da boyamaya geçersin. bildiğim kadarıyla 6.35 tonlarına çikolata kahve deniliyor. çok kızıl çıkmaması için bunu 50/50 oranında 6.0'la (veya saçım hiç koyulmasın dersen 7.0'la) karıştırabilirsin böylece hafif, tatlı bir çikolata tonu olur. ayrıca kutu boyalarda bu alakasız çıkma sorunları daha çok yaşanıyor bence bir kuaför toptancısından profesyonel boya al bundan sonra, internetten de bulabilirsin. hem daha uygun fiyatlı hem de kalite çok fark ediyor. özellikle l'oreal majirel, igora bu tonlar için çok güzel boyalar.

özellikle koyu tonlarda kutuda istediğinden 2 ton açık görüneni alırsan kafandaki tonu yakalarsın canım. 5.0 ve daha koyular resmen siyah çıkıyor. öncelikle en azından 1 ay falan biraz dişini sıkıp koyu boyanı mümkün olduğunca akıt onunla ilgili başlıklar da var. sonrasında da boyamaya geçersin. bildiğim kadarıyla 6.35 tonlarına çikolata kahve deniliyor. çok kızıl çıkmaması için bunu 50/50 oranında 6.0'la (veya saçım hiç koyulmasın dersen 7.0'la) karıştırabilirsin böylece hafif, tatlı bir çikolata tonu olur. ayrıca kutu boyalarda bu alakasız çıkma sorunları daha çok yaşanıyor bence bir kuaför toptancısından profesyonel boya al bundan sonra, internetten de bulabilirsin. hem daha uygun fiyatlı hem de kalite çok fark ediyor. özellikle l'oreal majirel, igora bu tonlar için çok güzel boyalar.

Çokk teşekkür ederim..
Daha önce hiç kendim boyamadığım için nasıl yapacağımı da pek bilmeden bi kutunun üstündeki rengi beğenip, alıp kafama sürdüm:))
1,5 ay önce boyadım en son saçımı ama en ufak bir açılma olmadı. C vitamini, kepeğe karşı etkili şampuan hepsini denedim aksın diye..
Peki boyayı boyayla açabilir miyim yoksa oryalle falan önce bu saçı kusturup sonra rengini açıp tekrar boyamak mı gerekiyo?
yoksa dediğin renkleri kullanarak istediğim rengi oturtmam mümkün mü?

Lady Mel,çabuk çıkan saç dipleri için bi önerin var mı ?hem çok çabuk geliyorlar hem ton tutturamıyorum.saçım küllü sarı şu an

Lady Mel,çabuk çıkan saç dipleri için bi önerin var mı ?hem çok çabuk geliyorlar hem ton tutturamıyorum.saçım küllü sarı şu an
canım çıkış hızını engellemek mümkün değil ama uçlara sürdüğünle dip boyanın rengi birbirinden koyuluk anlamında biraz farklı olursa öyle hemen belli olmaz. ben de küllü kumral-küllü sarı arasında bir renge boyuyorum ve diple uçlar için 1-2 ton farklı boyalar kullanıyorum, alt tonlar ise aynı. örneğin ana renk olarak yani saçın boylarına 8.1 gibi bir küllü sarı tonu kullanıyorsan diplere 6.1 veya 7.1 kullan, hem yumuşak bir renk geçişi olacağından hoş duracaktır hem de dibi geldiğinde uzun süre belli olmayacaktır.

ayrıca şöyle de bir teknik var, dipler fazla açılıp yeni çıkanları çok belli etmesin diye önce uçlara sürüp, dipleri son sürüp 15 dk kadar bekletiyorlar. ben bunu kullanmadım ama mantıklı da geliyor.

Tsk ederim cnm cevap için. Yani uçlar 11.1 ise diplere 10 kullanmak gerek doğru mu anladım ? Turunculuk oluyo zaten diplere sürünce,sırf o yüzden açık küllü kumrala dönmeyi düşünüyorum hatta.

Tsk ederim cnm cevap için. Yani uçlar 11.1 ise diplere 10 kullanmak gerek doğru mu anladım ? Turunculuk oluyo zaten diplere sürünce,sırf o yüzden açık küllü kumrala dönmeyi düşünüyorum hatta.
evet aynen o şekilde ama 11 tonları kullanıyorsan zaten epey açık bir renk olduğundan 8 civarı kullanabilirsin diplere. dip boya düzensiz sürüldüğü ve yayıldığı için doğal bir geçiş olacaktır, öyle hat gibi durmaz.

evet aynen o şekilde ama 11 tonları kullanıyorsan zaten epey açık bir renk olduğundan 8 civarı kullanabilirsin diplere. dip boya düzensiz sürüldüğü ve yayıldığı için doğal bir geçiş olacaktır, öyle hat gibi durmaz.
Çok tsk ederim :) öyle deneyeyim bir de,turuncu olmaz hiç olmazsa

Çokk teşekkür ederim..
Daha önce hiç kendim boyamadığım için nasıl yapacağımı da pek bilmeden bi kutunun üstündeki rengi beğenip, alıp kafama sürdüm:))
1,5 ay önce boyadım en son saçımı ama en ufak bir açılma olmadı. C vitamini, kepeğe karşı etkili şampuan hepsini denedim aksın diye..
Peki boyayı boyayla açabilir miyim yoksa oryalle falan önce bu saçı kusturup sonra rengini açıp tekrar boyamak mı gerekiyo?
yoksa dediğin renkleri kullanarak istediğim rengi oturtmam mümkün mü?
Saçınızı istediğiniz renge boyadınız mı

Back
X