Kekler - Pastalar cikolata havuzu (resimli)

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
yapimi cok kolay

2 paket kedi dili bisküvi
2 su bardağı ilik su
2 corba kasigi granül kahve (nescafe )
2 poset krema
1 su bardagı süt
1 küçük kutu nutella
kakao
damla cikolata

ilik su ile kahveyi karistirin ..extra sekere gerek yok yeterince tatli oluyor.. kelepceli kalibin etrafina strec film dösüyoruz..en alt tabanada diziyoruz..
bisküvileri teker teker islatip kalibin etrafina dik olarak diziyoruz

krema süt ve nutellayi karistirip cirpiyoruz.( ben cikolatali krema kullaniyorum.. sonra biskuvilerin üzerine krema sonra yine az islatilmis bisküvi sonra krema bu sekilde katlar yapiyoruz en ustune son kremayi koyuo cikala parcaciklariyla süslüyoruz .. 2- 3 saat dolapta kelepce icinde bekletiyoruz.. sonra strec film ide cikartip kurdela ile bagliyabiliriz

Not: Özellikle nutella olursa iyi olur cünkü öteki cikolatalar bu kadar akıcı degil istege bagli olarak nutellayi daha az da kullanabilirsiniz. Kalıbın altına döserken bisküvileri kırmaniz gerekiyor. dizmesenizde olur gelisi güzel koyabilirsiniz.
ama suya batirirken ben özellikle 1 salise cok kisa sekersiz tarafini batirip sekerli kismini alta getiriyorum.. o zaman sünger gibi cok guzel oluyor

nekadar deyisik görünüyo
ben bunun dilimlenmis halinide cok merak ettim
sunumu kolaymi oluyo dilimleyince???

evet canim gayet basit.. ben 2arzuya göre 3 dilim biküviden kestim ve uzun biküvileri kestikten sonra hafif egiyosun.. nette öyle bir resim görmüstüm ve bende öyle yapmistim

yalniz pastayi 2.3. denemelerimde alt tabakaya bisküvi degilde ince bir kek yapmistim .. bu resimdeki bisküvili
sonrasinda ince bir pandispanya yaptim kesmeden
üzerine tek kat cikolatali krema sürdüm.. bu muose olanlar varya.. onlar biraz yagli olsada en cok onlari yakistiriyorum ben cikolatali pastalara.. koyu oluyor

buda cilek havuzu:)

tek fark tabiki icindeki kremasi.. arzuya göre hazir yada kendi kremanizi yapabilirsiniz:KK66:

X