ÇİKOLATA DERDİM

pnrbstrk06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2016
93
29
3
29
İyi akşamlar
Sürekli çikolata yeme isteğim geliyor. Günde 5 6 tane çikolata yiyorum. Yemekten önce Yemekten sonra,geceleri,sabah uyanınca. Sizce ne yapmalıyım ?

tatlı ihtiyacını meyvelerden karsıla veya dondurma ye en azından cikolata kadar zararlı olmaz bide bitter ye

Yesil caya kabuk tarcin atabilirsin.Tarcin tatli istegini onluyor,kan sekerini duzenliyor.
Asiri bir durum var ise doktora gorunmende fayda var.

İyi akşamlar
Sürekli çikolata yeme isteğim geliyor. Günde 5 6 tane çikolata yiyorum. Yemekten önce Yemekten sonra,geceleri,sabah uyanınca. Sizce ne yapmalıyım ?
canım glisemik indeksi yüksek besinler yiyince cikolata recel sekerli seyler gibi kan sekeri hızlı yükselir ve hızlıda düser. hızlı düsünce yine yükselmesini istersin canın yne tatlı ceker. oysa glisemik indeksi düsük seyler yesen kan sekeri olması gereken aralıklarda uzun süre gider. ve canın birsey yemek istemez. sürekli yemek istemiyorsan hiç yememn lazım kilon iyi ise az yemen lazm . birde doktora gidip insülin direncin seker hastalıgın varmı baktırabilirsin

Alışkanlık oluyor. Bende öyleydim.. yemezsem krize giriyordum sanki :) vazgeçtim,yemiyorum artık..

yediğiniz çikolatanın içinde bağımlılık yapıcı bir madde olmasın ? Onun yüzünden bu halde olmayın . Çok zararlı ilk başta günlük aza düşürerek bırakmaya çalışın .

Ayni ben. Bi daha cikmayim bi kac gun yiyeyim diye bir suru aliyorum. O gun bitiriyorum.
Hic yemek yemeyeyim sadece cikolatayla yasayayim istiyorum. Biraz once 5 li paket no:1 yedim mesela. Birini simdi yiyeyim. Digerini sonra yerim diyemiyorum. Evde cikolata varsa o cikolata bitecek.

Bir zamanlar ben. Gece gündüz hiç farketmiyodu sabah uyanınca ilk aklıma gelen şey çikolataydı. Sürekli yiyince insülin direnci oluşuyo ve bırakmak zoe oluyo. Ben çokta değil on gün kadar karatay usulü beslendim. Şekerli unlu hiç birşey yemedim. Şuan o eski krizlerim yok çok şükür. Önceden içimi bayıyo diyenlere özenirdim şimdi bende çok yiyemiyorum. Bi 15-20 gün dişinizi sıkın geçecek bu bağımlılık.

İyi akşamlar
meyve yıyerek tatlı ıhtıyacınızı karsılayın
pekmez bal kasıklayın
kuru uzum deneyın

acaba seker hastası mısınız tahlıl yaptırın

çikolata bağımlılığıyla sigara alışkanlığının birbirinie benzerliğiyle ilgili bir yazı okumuştum geçenlerde..bu bir bağımlılık bende öyleyim ne yazıkki aslında vücudumun metabolizma hızı çok yüksek günde en azından 1 çikolalataya düşürsem kilo veriyorum ama azaltamıyorum aslında yedikçe yiyorsun ..dikkat etsek yemesek pek fazla aramıyor insan ..sürekli tatlı yediğin içinde kan şekerinde ani düşüşler meydana geliyor sen yine tatlı yemek istiyorsun..yada beyaz ekmek makarna hamurişi yediğin zamanda kan şekerinde ani dalgalanmalar yapıyor canın tatlı istiyor ..beslenme hatalarımızdan kaynaklı tatlı krizlerine giriyoruz aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…