Çıkmazdayım. Yol gösterin

Öncelikle bence eşinizi karşınıza alıp annenizle tekrar konuştuğunuzu size karışmaması gerektiğini söylediğinizi vs söyleyin. Bence bu evlilikteki çatışma işsizlikten maddi sıkıntıdan doğmuş ama hallolur diye düşünüyorum o yüzden de boşanmaya gitmeden bir oluruna bakın derim. Eşinizle konusun bu durumdan eminim o da rahatsızdır. Her şeyin düzelebileceğini, dişinizi sıkmanız gerektiğini onun hal ve hareketlerine dikkat etmesini aynı zamanda sizinde dikkat edeceğinizi söyleyin. Bence düzelir gibi bu durum.
Aslında bunlar hep konuştugumuz seyler ama ikimizin de çabuk sinirlenen yapısı var işin içine stres de girince tekrar başa dönüyor her sey

Anneniz haklı e çalismiyor sıkıntida diye eziyet mı edecek aynı sebepten boşandim eşim yazları çalışmıyordu ee cocuklara bak dedim her işten eve geldiğimde gezmeden geliyormuşum gibi muale hayran kurban dayan az kaldı dedim 1 ay böyle geçti en son bibtartisma sonucu şiddet de uyguladı boşandim evde otursunlar ama çocuklarına bakmak zor gelsin alacakmış he he kesin alır işi yok gücü yok normal zamanda bakmıyorlar anne yokken mi bakacaklar
Esim cocuklara bakar o konuda problem yok yedirir içerir banyoları yaptırır dışarı çıkarır
Evin işlerini de yapar o konuda problem yok
Problem stresten her şeye sinirlenmesi ya benim susmam lazım o sinirliyken ya da cevap vermem ben de cevap verince işler karışıyor

10 yıllık evlisiniz adam ilk iki yıl çalışmış 8 senedir sen bakıyon eve . Erkek dediğin 8 sene oturmasın evde hamballıkta olsa yapsın arkadaşım götünü büyütmesin evde gitsin asgari ücretle de olsa çalışsın hem psikolojisi düzelir m hem hayatınıza bir düzen gelir hem maddi olarak rahatlarsınız. Hepimiz masabaşı işte mutlu mesut çalışmıyotuz hayatta kalabilmek için çırpınıyoruz kadın başımıza. Bu işsiz bitik psikolojiyle mi boşanıp alacakmış çocuklari güldürmesin ler yaaaa
O kısımda yanlış anlaşılma var sanırım 8 senedir evde değil çalıştı tabii ki
Su anda evde
Büyük kızım ona çok düşkün sorsalar kim diye babam der ona da guveniyor sanırım biraz yoksa evet küçük çocukları vermezler onu biliyorum

Şunuda söyleyim çocuk çocuk diye başımın etini yiyen adama bıraktım çocuklarımı bokuyla boğuşuyor senelerce yalvardı al bunları benden diye kadınların damarına çok basmasınlar
Esim yalvarmaz çünkü bakar çocuklara cocuk bakımı konusunda problem yok o yüzden aslında ben bu sene çalışma dedim kimseye guvenemem ama ona güvenirim cocuk bakımı konusunda her şeylerini yapar

10 yıllık evlisiniz adam ilk iki yıl çalışmış 8 senedir sen bakıyon eve . Erkek dediğin 8 sene oturmasın evde hamballıkta olsa yapsın arkadaşım götünü büyütmesin evde gitsin asgari ücretle de olsa çalışsın hem psikolojisi düzelir m hem hayatınıza bir düzen gelir hem maddi olarak rahatlarsınız. Hepimiz masabaşı işte mutlu mesut çalışmıyotuz hayatta kalabilmek için çırpınıyoruz kadın başımıza. Bu işsiz bitik psikolojiyle mi boşanıp alacakmış çocuklari güldürmesin ler yaaaa
Valla haklisiniz is begenmiyormus adam benim kocam oyle bi 5 ay oturdu evde de dedim hayirdir. Rahata alismis baya

Esim yalvarmaz çünkü bakar çocuklara cocuk bakımı konusunda problem yok o yüzden aslında ben bu sene çalışma dedim kimseye guvenemem ama ona güvenirim cocuk bakımı konusunda her şeylerini yapar
O zaman calisma diyerek hatayi siz yapmissiniz. Adam bakici mi ?

Şunuda söyleyim çocuk çocuk diye başımın etini yiyen adama bıraktım çocuklarımı bokuyla boğuşuyor senelerce yalvardı al bunları benden diye kadınların damarına çok basmasınlar
1. Sekiz sene içinde nasıl iş bulamadı eşiniz, herkes hayalindeki işi mi yapıyor sanki?

2. Madem kedi köpek gibisiniz ve bu durumunuza kimsenin karışmasını istemiyordunuz, ya eve kimseyi davet veya kabul etmeyecektiniz ya da başkalarının yanında tartışmayacaktınız.

Ayrıca siz yıllarca eşinizi idare etmişsiniz, onun bu sebepten boşanmak istemesi, demek ki bi fırsat bekliyormuş dedirtti.
Hayir 8 sene içinde çalıştı bu sene çalışmıyor çocuklar için ben teklfi ettim bunu
Evet ikinci konuda kesinlikle haklısınız kendimizi tutmamız lazimdi
Fırsat ki bilmiyirum kimseye eyvallahım yok modada şu an

Hayir 8 sene içinde çalıştı bu sene çalışmıyor çocuklar için ben teklfi ettim bunu
Evet ikinci konuda kesinlikle haklısınız kendimizi tutmamız lazimdi
Fırsat ki bilmiyirum kimseye eyvallahım yok modada şu an
O zaman hata tamamen sizde kusura bakmayın. Hem çalıştırmayın, hem çalışmamasını sorun edin, hem annenizi misafir edin, hem yanlarında sessiz kalamayın kavga edin, hem annem karıştı diyin.. Topu annenize atmaya çalışıyorsunuz gibi geldi ama bence dönüp bi kendinize bakın, sorun ne diye..

Arkadaşım evliliğinizdeki dinamikler sağlıksız.
Biz Avrupalı bir toplum değiliz, ‘çalışan anne-çocuklara bakan baba’ modeli bizim genetik kodlarımıza-toplumsal normlarımıza uygun değil.
Bu nedenle eşiniz bunu kompleks yapmış.
Siz de baştan bu gidişata dur demediğiniz için artık yönetemiyorsunuz.
Eşiniz acilen bir işe girsin, çocuklar için de bakıcı tutun.
‘Eşim çalışsa bakıcıya para vereceğiz’ demeyin bu mantık yanlış.
Eşinizin çalışması başka açılardan önemli.
SSK, emeklilik, toplumdaki rol, çocukların gözündeki rol model vb.
Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

O zaman hata tamamen sizde kusura bakmayın. Hem çalıştırmayın, hem çalışmamasını sorun edin, hem annenizi misafir edin, hem yanlarında sessiz kalamayın kavga edin, hem annem karıştı diyin.. Topu annenize atmaya çalışıyorsunuz gibi geldi ama bence dönüp bi kendinize bakın, sorun ne diye..
Kesinlikle katılıyorum. Siz hala bu durumda savunmaya geçiyorsunuz dışardan objektif gözle bakarak sizin durumunuza yorım yapıyoruz yoksa tanımayız bilmeyiz. Hem adama çalışma evde otur çocuk bak diyen sizsiniz hem kedi köpek gibi kavga ederek misafir agırlayan sizsiniz . Hanımefendi herkes bir değil birden fazla çocık büyütüyor kimse kocasına evde otur çocık bak demıyor ama tek çalışıp çocuk doğuran siz değilsiniz. Tabiki bakıcı kreş etüt masrafı olıyor olacakta bazen yeri geliyor sadece SGK mız yatsın emekliliği hakedelim diye çalıştıpımız zamanlar oldı.Siz bütün yükü yüklenmiş siniz sonra konu açmışsınızki çıkmazdayım yol gösterin.

Arkadaşım evliliğinizdeki dinamikler sağlıksız.
Biz Avrupalı bir toplum değiliz, ‘çalışan anne-çocuklara bakan baba’ modeli bizim genetik kodlarımıza-toplumsal normlarımıza uygun değil.
Bu nedenle eşiniz bunu kompleks yapmış.
Siz de baştan bu gidişata dur demediğiniz için artık yönetemiyorsunuz.
Eşiniz acilen bir işe girsin, çocuklar için de bakıcı tutun.
‘Eşim çalışsa bakıcıya para vereceğiz’ demeyin bu mantık yanlış.
Eşinizin çalışması başka açılardan önemli.
SSK, emeklilik, toplumdaki rol, çocukların gözündeki rol model vb.
Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
Düşüncelerinize aynen katılıyorum

Esim cocuklara bakar o konuda problem yok yedirir içerir banyoları yaptırır dışarı çıkarır
Evin işlerini de yapar o konuda problem yok
Problem stresten her şeye sinirlenmesi ya benim susmam lazım o sinirliyken ya da cevap vermem ben de cevap verince işler karışıyor
İşte stresten sinirlenme bakmak zor geliyor sinirleniyor benim eşim de bakardı ama sinirlendirdi benim calişıp onun evde çocuk bakmasına benim eşim de yedirir içirir altını degistirir pazar alisverisini yapardı ama stresten zıt pit kavga ee ben stres topu muyum

Eşiniz kpss ile atanana kadar ne iş olursa yapsın,iş begenmemezlik yapmasın bi kere .O çocukları düşünecek önce.Bosaninca çocukları alırım demiş, kim bakacak ? Evde mi oturacak da bakacak? Para nerden gelecek? Siz mi nafaka vereceksiniz? Anneniz haklı.Belli bir yaştan sonra iki küçük çocuğun sorumluluğunu almak çok zor .İnsanlar tam rahat edeceği sırada, birini okula götür getir, diğeri bebek zaten ,gel ona bak.Herkesin kaldirabilecegi şeyler değil.Ben burda eşinize kızdım.Hep çalışıp hem kpss ye atanmayı hedeflesin. Sonra yine anlasamiyorsaniz boşanmaya bakarsiniz ama önce çocuklar için bi şeyleri oturtmalisiniz. Boşanma bile backround istiyor .
Zaten calisiyordu şu anda çalışmıyor cpcuklar için
Annesini getirip çocukların başına bırakıp çalışmaya gider herhalde
Ben zaten annemden sorumluluk almasını istemedim ama ona dedim ki var mı çözümün yok dedi o zaman ne diye bana bunları deyip üzüyorsun dedim ben de

Valla kusura bakmasın 8 sene bir insan bir adam olan nasıl çalışmaz ya. Kendine baktırmış üniversitesini de okutmuş beyfendi ne istiyor acaba. Kpss olmazsa ne olacak yine yatışa devamke. Sanki çok zeki de Elon muskın gelip ayaklarına kapanmasını bekliyor herhalde iş için
Hayir 8 sene hiç çalışmadı degil çalıştı tabii ki
Üniversite okurken de çalıştı
Kpss olmazsa özel sektörde çalışıyor

Bu adamın boş gezdiği 8 sene içinde birde adama ikinci üniversiteyi okutmuşsun aferin sana yarın iyi bir işe girip tekmeyi basınca alırsın teşekkürünü
8 sene bos gezmedi çalıştı
İse girdiği zamanlar da oldu kimse kimseye tekmeyi basmadı
Benim sorunum şu an iş değil bu yıl çalışma diye ben dedim zaten benim sorunum şu an bu olay

Zaten evde hep bir kavga durumu var anneniz karışmış şimdi onu bahane ederek daha da büyütüyor eşiniz olayı. Boşverin bitirmek istiyor madem tamam deyin.

Ayrıca bu zamana kadar nasıl evde oturuyor beyefendi hiç mi bir işe girmedi. İşsizliğe alışmış kız bu. Atanamasa ömür boyu evde mi oturacak. Sizde işsizliğinden vurun. Git yevmiye bile olsa gitsin bir yerde çalışsın. Eve yorgun gelince kavga edecek enerjisi de olmaz hem
Tamam demeye cesaretim yok çünkü çocuklar küçük ve ikisinin sorumlulugunu tek başıma alamam ailem yaşadığım şehirde değil yaşadığım şehirde kimsem yok
Hayir calisiyordu önceden hep atama beklemedi
Çalışmaktan kaçmaz o kısım yanlış anlasiliyor çocuklar için çalışma diye ben dedim bu sene

Keşke ikinizde sabredip evde misafir varken tartışmasaydınız. Olan olmuş ama çocuklar da küçük zaten tek başına işsiz bir şekilde bakamayacağı için tehdit ediyor gibi. Allah yardımcınız olsun belki atanır işi olursa düzelir ne diyeceğimi bilemedim
İşi olduğu zamanlarda bu didismemiz bu kadar yok tabii ki çünkü onun da kafası rahat oluyor o zaman çalışıyor birilerini görüyor para kazanıyor
Keske evet o konuda haklı degiliz

J
Anneniz haklı. Ben de benzer sebeplerden işsizim ve bunu eşime hiç yansitmadim eşinizde erkek olmasından dolayı kompleks oluşmuş. Bunu yapmaya hakkı yok. Gitsin başka bir işte çalışsın o zaman. İşi yok cocuklari da alamaz galiba.
kompleks yapıyor evet hatta ben diyorum ki sana bir şey demediğim için daha da sinir oluyorsun bana
Hep işsiz degildi çalıştı
Bu sene çalışma diye ben dedim

Adam 8 senedir işsiz ama çocuklara bakıyor mu? Bakıyor.
Siz bunu yeterli görmeyip ikinci çocuğu yaptınız mı? Yaptınız.
Evde kedi köpek gibiyiz diyorsunuz ama her şey çok güzelmiş gibi eve misafir çağırdınız mı? Çağırdınız.
Hayir 8 senedir işsiz değil şu an işsiz aslında işsiz demeyeyim o çalışmak istedi ama çocuklar için ben çalışma dedim
Misafiri çağırmazdım geleceğiz dediler gelin dedim gelmeyin mi diyeyim

Kesinlikle katılıyorum. Anne haklı. Kimse çocuğunun kötü olmasını istemez. 8 yıldır insan ne iş olsa yapar ailesi için. Sizde alışmışsınız adamı beslemeye herhalde onu bunu bahane ediyorsunuz.
Esim evcil bir hayvan mi ki besleyeyim neyi bahane etmişim?
Evet istemez ben de dedim biri benim kızımı üzse ben de ona kızarım dedim zaten
8 yıldır hiç çalışmıyor demedim şu an işsiz dedim

X