- 5 Mayıs 2015
- 5.012
- 6.604
-
- Konu Sahibi masaldenizindekucuksal
o kadar iyi anlıyorum ki sizi.. 8 aydir hayatumda böyle birisi var. benim icin duzenini bozup benim memleketineme geldi cok ümit verdim. aileler tanisti. simdi nasil olduysa yaninda icim yanıyor, hic mutlu degilim. iki gün telkin etsem kendimi iki gün kötüyüm. yeni doktora gittim. senin verecegin karar diyor. Bütün cevrem ogrendi biliyor. o kadar iyi bir insan , o kadar yakisikli, vicdanli tam aile babasi, görüşlerim goruslerimiz uyuyor, ama olmuyor. aylardir kendimi yiyorum benimseyemedim bazen bütün hareketleri batiyor. su an icim paramparca, hic bir seyden zevk almıyorum. yine onunla bulusucam ve yine bir karar ver artik diyecek. en son dün bu konuşma oldu. alismisim da birakamiyorum bir daha böyle biri çıkmaz karsima diye mi bilmiyorum. cok zor bi sınav allah yardımcımız olsunYok ben 27 o 34, fazla fark yok. Sadece o daha net. Ben normal halimden daha mutsuzum su an, içim yanyor nedense, ama karşıda gordugum olumsuzluk da yok, bu yüzden daha da zorda hissediyorum. İçimde heyecan yok hiç.
cok uzuldum durumuna.. hakkinda hayirlisi olsun insaAllah.. sen de bosanmis miydin?o kadar iyi anlıyorum ki sizi.. 8 aydir hayatumda böyle birisi var. benim icin duzenini bozup benim memleketineme geldi cok ümit verdim. aileler tanisti. simdi nasil olduysa yaninda icim yanıyor, hic mutlu degilim. iki gün telkin etsem kendimi iki gün kötüyüm. yeni doktora gittim. senin verecegin karar diyor. Bütün cevrem ogrendi biliyor. o kadar iyi bir insan , o kadar yakisikli, vicdanli tam aile babasi, görüşlerim goruslerimiz uyuyor, ama olmuyor. aylardir kendimi yiyorum benimseyemedim bazen bütün hareketleri batiyor. su an icim paramparca, hic bir seyden zevk almıyorum. yine onunla bulusucam ve yine bir karar ver artik diyecek. en son dün bu konuşma oldu. alismisim da birakamiyorum bir daha böyle biri çıkmaz karsima diye mi bilmiyorum. cok zor bi sınav allah yardımcımız olsun
ben de boyle diyordum, biriyle gorusup hoslanmadikca hazir olmazsn zaten dedi bi kac kisi. mantikli geldi, o nedenle gorustum.Hayatinizda birini isteyene kadar kimseyle görüşmeyin
sanirim dediginiz gibi, eskiye ihanet hissi de var biraz. icim yaniyor o eski mutlu asik hallerimi dusununce. eski esi ozlemek filan degil bu, ayrilmayi ben talep ettim ve Allah'a sukur pisman olmadim. o konu cok baska. ama ben evlilikte en cok inanc ve aska onem veren biriyim. ask konusunda korkuyorum, bu kadar iyi birine bir sey hissedememekten de korkuyorum. bi daha denk gelir mi bilinmez.Canım bak, onunla görüşerek eski eşine , yaşanmışlıklarınıza ihanet ediyorsun gibi hissetiğin için olabilir bu ekstra mutsuzluk. Ya da gerçekten yeni bir ilişkiye hazır olmayabilirsin, kafa dinlemek istiyorsundur. Son ihtimal de adayın senin için doğru kişi olmadığı. Bunu buradan bizim anlamamız mümkün değil. Senin test etmen lazım. Tamam 6 ayını vermek istemiyorsan da 2 kez daha gör bence. Baktın hiç bişey hissetmiyorsun, kendini yıpratmanın manası yok. Çok basit bir iki sinyal sana yola devam veya bitir diyebilir zaten. Evde kendi kendine kurarak aldığın karardansa, deneyerek aldığın karar daha çok içine siner sanki.
aslinda karsi tarafa guvenmeme, inanmama durumunda ziyade, bir sey hissedememe sorunu var; her seyi olumlu gordugum halde.Eskiden yaşadıklarından yoğurdu üfleyerek yiyorsun .Ama normal tabikide ama herkes bi şansı hak eder. Hayatta hiç bir zaman ön yargılı olma tanı inanmaya çalış herkes aynı olacak diye birşey yok sonuçta kadınız erkeklerin nasıl ihtiyacları oluyorsa bizlerinde oluyor gerek duygusallık gerek cinsellik kendimizi köreltmenin geçmişle yaşamanın anlamı yok biz bugüne bakalım yaşa tanı korkma hayat cesur kadınları sever..
doktor, senin verecegin karar mi dedi?o kadar iyi anlıyorum ki sizi.. 8 aydir hayatumda böyle birisi var. benim icin duzenini bozup benim memleketineme geldi cok ümit verdim. aileler tanisti. simdi nasil olduysa yaninda icim yanıyor, hic mutlu degilim. iki gün telkin etsem kendimi iki gün kötüyüm. yeni doktora gittim. senin verecegin karar diyor. Bütün cevrem ogrendi biliyor. o kadar iyi bir insan , o kadar yakisikli, vicdanli tam aile babasi, görüşlerim goruslerimiz uyuyor, ama olmuyor. aylardir kendimi yiyorum benimseyemedim bazen bütün hareketleri batiyor. su an icim paramparca, hic bir seyden zevk almıyorum. yine onunla bulusucam ve yine bir karar ver artik diyecek. en son dün bu konuşma oldu. alismisim da birakamiyorum bir daha böyle biri çıkmaz karsima diye mi bilmiyorum. cok zor bi sınav allah yardımcımız olsun
aslinda kendini guzel ifade ediyorsun da, kafan cok karismis boyle mutsuz olman cok normal.. bosanmis oldugun icin, cok iyi gorunen birini reddedip sonra pisman olma korkusu da omuzlarinda bir baski, degil mi?sanirim dediginiz gibi, eskiye ihanet hissi de var biraz. icim yaniyor o eski mutlu asik hallerimi dusununce. eski esi ozlemek filan degil bu, ayrilmayi ben talep ettim ve Allah'a sukur pisman olmadim. o konu cok baska. ama ben evlilikte en cok inanc ve aska onem veren biriyim. ask konusunda korkuyorum, bu kadar iyi birine bir sey hissedememekten de korkuyorum. bi daha denk gelir mi bilinmez.
yine dediginiz gibi, gercekten hazir da olmayabilirim, nasibim de olmayabilir. ben ayirt edemiyorum bunlari ve o kadar skntiyla bosandim, eskilere takilip uzuldugum icin kendime cok kiziyorum, ama aşamiyorum.
oyleyse canim, telefonla gorus bi sure.. bakalim bi farklilik olacak mi? tabiki guzel huylara sahip olmasi arti bi puan degerlendirirken.. bunlar onceligin olsun, mantigina otursun.. ama bu demek degil ki sirf mantik icin evleneceksin.. simdi temkinlisin ister istemez, yasadiklarin malum, ilk evliligindeki gibi birden kendini kaptirarak bi ask bekleme.. bu asik olmayacaksin demek degil asla.. sadece ilkindeki gibi koru korune degil, dusune sindire belki daha saglam temelli bi ask olacak, bu daha iyi yani.. o nedenle, hemen kendini kapatma, kestirip atma.. telefonla gorus, gorustun diye mecbur degilsin evlenmeye, ama olumsuz yaklasmamaya da calis, sadece konuya odaklan mesela.. ay soyle olursa boyle olursa senaryolarini cizme, bi rahat ol.. olmazsa da olmaz, hayirlisini dile Allah'a sigin dua et.. dilerim feraha cikarsin tez vakitte.. bu kisi hakkinda, dunya ve ahiretin icin hayirliysa Rabbim gonullerinizi karsilikli isindirsin inşaAllah..Eski eşimin yaptığı kötülükleri dusunup hep buz oldum, hiç özlemedim de. Ama şimdi çok kötüyüm işte. İyi insanın denk gelme ihtimali de zor. Bilmiyorum ne yapacağım.
amin canim. cok iyi geldi yorumun, sagolasin. dedigin gibi yapacagim. kendimi zorlamamaliyim bir seyler hissetmek icin. zaten olacagi varsa da olmaz zorlarsam. Allah var gâm yok.oyleyse canim, telefonla gorus bi sure.. bakalim bi farklilik olacak mi? tabiki guzel huylara sahip olmasi arti bi puan degerlendirirken.. bunlar onceligin olsun, mantigina otursun.. ama bu demek degil ki sirf mantik icin evleneceksin.. simdi temkinlisin ister istemez, yasadiklarin malum, ilk evliligindeki gibi birden kendini kaptirarak bi ask bekleme.. bu asik olmayacaksin demek degil asla.. sadece ilkindeki gibi koru korune degil, dusune sindire belki daha saglam temelli bi ask olacak, bu daha iyi yani.. o nedenle, hemen kendini kapatma, kestirip atma.. telefonla gorus, gorustun diye mecbur degilsin evlenmeye, ama olumsuz yaklasmamaya da calis, sadece konuya odaklan mesela.. ay soyle olursa boyle olursa senaryolarini cizme, bi rahat ol.. olmazsa da olmaz, hayirlisini dile Allah'a sigin dua et.. dilerim feraha cikarsin tez vakitte.. bu kisi hakkinda, dunya ve ahiretin icin hayirliysa Rabbim gonullerinizi karsilikli isindirsin inşaAllah..
Tedirgin olmakta çok haklısınız fakat bir kaç kez daha görüşmenizde fayda var kesin kararınızı vermeden önce..merhabalar,
fikirlerinize gercekten cok ihtiyacim var hanimlar. isyerindeyim ama yerdemiyim gokte mi belli degil.
ben yaklasik 1 sene once bosandim, cok aci cekerek. simdilerde daha iyiyim Allah'a sukurler olsun.kafamda her sey net diye dusunuyorum eskiye dair.
bugunlerde soyle bir durum gelisti, benimle gorusmek isteyen bi bey oldu, o da bosanmis. ben evlilik dusunmedigim icin ilk basta yok dedim aninda. fakat yakin bi arkadasmla konusunca, o kisiyle gorusmem gerektigini, ordaki duruma gore evlilik isteyip istemedigimi anlayabilecegimi soyledi, bu da bana mantikli geldi. sonuc olarak gorustuk, iki kez yuzyuze. ve bu kisi yakin cevremde taninan, cok takdir edilen, kendi anladigim kadaryla da gercekten ahlakli, edepli, saygili, kibar biri. yani bakildiginda itici bi yani yok. yalniz, nasil ifade etsem kendimi bilemiyorum, lutfen yanlis anlasilmasin. sanirim bosanmam cok taze oldugundan, aklimda surekli eskiler canlaniyor iyisiyle kotusuyle. kiyas oluyor ister istemez ve ben anlamadigim bi sekilde aci cekiyorum. yanlis bir sey yapmis gbi kotu hissediyorum. bi yandan zihnim zorluyor, eski esinde bulamadigin karakter ozellkleri var bu insanda, cok belli diye. ama eski esimle hemen olmasa da buyuk bi ask olmustu sonradan. simdi acaba o duygular olmadigindan mi boyle kotu hissediyorum? ote yandan korkuyorum, sonucta bosanmis bi insanim, her zaman boyle duzgun biri denk gelebilir mi? tabiki biliyorum nasip meselesi bu. ama zaten secici bi insanim, bu olaylardan sonra cok daha zor isim, guvenim cok kirildi cunku insanlara. simdi gorustugum kisi olumlu, yapmak istediklerini anlatiyor, insana cok deger verecek biri oldugu belli. fakat ben mutlu degilim, ama olumsuz bir sey de yok. inanin kafam cok karisik. normalde bi insan olaya odaklanir, yasadiklarimdan midir bilmem, kafamda kirk tilki. eski esime de ilk goruste asik olmamistim. ama insan az bucuk anlamaz mi asik olup olmayacagini. hem evet diyemiyorum bu insana, hem de hayir dersem pismanliktan korkuyorum; hani bu kadar guzel ozellikleri olan biri diye.
tecrubeli olanlarimiz illaki vardir. rica ederim yardim edin bana. cok ifade edemedim dusuncelerimi, sormak istediklernz varsa cevaplarim.
selamlar, sevgiler hepinize.
ask sevgi cok onemli dmi evlilikte? her ozelligi iyi olsa da sevmeden mutlu olunmaz?Tedirgin olmakta çok haklısınız fakat bir kaç kez daha görüşmenizde fayda var kesin kararınızı vermeden önce..
ilk esime de hemen asik olmamistim, hatta sevemiycem galiba bile demistim o zamanlar. sonradan cok degismisti her sey. simdi buna inanamiyorum iste. gorusmek istiyorum hem, anlamak kendimi tartmak icin. hem de kaciyorum.çıkmazda değilsin,tedirginsin sadece...ama yaşamadan bilemezsin ki...ufak ufak görüşmeye başlarsın,uymazsa herkes yoluna,uyarsa ne ala...belki güzel günler göreceksin bilemezsin ki!biraz akışına bırak bakalım,acelen yoktur zaten...tecrübe etmedikçe kafanda o acabalar hep olacak,en iyisi bir denemek.
evlilikteki beklentiye gore degisir bence.. herkesin olmazsa olmaz'i farklidir.. kimi maddiyatsiz evlilik surduremez, kimi asksiz.. onceligin, yani evlenmekteki amacin bi yuvada ask, sevgi ise, vazgecme, cunku onceligin olan sey evliligin icinde yoksa, diger seyler mukemmel de olsa seni mutlu etmez..ask sevgi cok onemli dmi evlilikte? her ozelligi iyi olsa da sevmeden mutlu olunmaz?
tam benim dusunceler iste. ask, sevgi, mutluluk benim evlilik hayalim. bunlar olmadan her sey 4 4'luk de olsa beni mutlu etmez. ama iyi bi insan da her zaman denk gelmiyor. bu iyi insana bir seyler hissedememek uzucu olur, korkum bu.evlilikteki beklentiye gore degisir bence.. herkesin olmazsa olmaz'i farklidir.. kimi maddiyatsiz evlilik surduremez, kimi asksiz.. onceligin, yani evlenmekteki amacin bi yuvada ask, sevgi ise, vazgecme, cunku onceligin olan sey evliligin icinde yoksa, diger seyler mukemmel de olsa seni mutlu etmez..
4 4'luk olmasi o kisiyi sevebilecegin manasina gelmez.. belki de nasibin degildir.. akisina birak, bu kadar sıkma kendini.. olmazsa da olmaz, kendini uzdugune deger mi?tam benim dusunceler iste. ask, sevgi, mutluluk benim evlilik hayalim. bunlar olmadan her sey 4 4'luk de olsa beni mutlu etmez. ama iyi bi insan da her zaman denk gelmiyor. bu iyi insana bir seyler hissedememek uzucu olur, korkum bu.
Hayır ben hic evlemedim bu yüzden evlilik nasil ondan ayri korkuyorum. seviyor muyum bilmiyorum. telefonu acinca hayir yaa istemiyorum diyorum cocuksu geliyor yanyanayken huzurluyum. bence bi kac kez daha görüşüp tartin benim gibi karasizsaniz birakin çünkü ben de daha iyi biri cikmaz bu yasta diyerek 1 senesini yedim cocugun. vicdan azabi da geldi üstünecok uzuldum durumuna.. hakkinda hayirlisi olsun insaAllah.. sen de bosanmis miydin?
yanlis anlama anlamak icin soruyorum, gercekten hic bi his, ozlem, heyecan yok mu? 8ay uzun bi sure anlamak acisindan..Hayır ben hic evlemedim bu yüzden evlilik nasil ondan ayri korkuyorum. seviyor muyum bilmiyorum. telefonu acinca hayir yaa istemiyorum diyorum cocuksu geliyor yanyanayken huzurluyum. bence bi kac kez daha görüşüp tartin benim gibi karasizsaniz birakin çünkü ben de daha iyi biri cikmaz bu yasta diyerek 1 senesini yedim cocugun. vicdan azabi da geldi üstüne