• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmayan kiracıya gebze cayirova tuzla civarindan avukat tavsiyesi

Nilvari

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
126
-513
11
22
Aile apartmaninda ailemle yaşıyorum.eksik olmayan misafir,çocuk trafiginden sıkıldım. rahat edemediğim için babam bana daire satin aldı. içindeki kiracı evim inşaat halinde çok az kaldı, 4 aya çıkarım dedi..4 ay sonra da kombi alamadım, elektrik açamadım, proje onaylanmadı gibi bahaneler uydurdu. En sonunda ağzından baklayı çıkardı. Gidin mahkemeye çıkmam dedi.
Meğer bir ay önce kendi evini 30 binden kiraya vermiş.
Kendi kirası ise 7 bin. 23 bin gelir tatlı geldi tabi çirkeflik yapıyor.
Gebze ,cayirova ,tuzla civarı iyi bir avukat biliyor musunuz?

Aile apartmaninda ailemle yaşıyorum.eksik olmayan misafir,çocuk trafiginden sıkıldım. rahat edemediğim için babam bana daire satin aldı. içindeki kiracı evim inşaat halinde çok az kaldı, 4 aya çıkarım dedi..4 ay sonra da kombi alamadım, elektrik açamadım, proje onaylanmadı gibi bahaneler uydurdu. En sonunda ağzından baklayı çıkardı. Gidin mahkemeye çıkmam dedi.
Meğer bir ay önce kendi evini 30 binden kiraya vermiş.
Kendi kirası ise 7 bin. 23 bin gelir tatlı geldi tabi çirkeflik yapıyor.
Gebze ,cayirova ,tuzla civarı iyi bir avukat biliyor musunuz?
Ihtar cektinizmi

Kanuni haklarını kullanıyor bir şey yok. Sözüne neden güvendiniz ki?
İhtar çektiniz mi?
Kanuni hakkını kullanmiyor. Kanunu istismar ediyor, kullaniyor. Dava açıldığı zaman bu adam davayı kaybeder mi ? Kesinlikle eder..hakkı varsa kazanması lazım. Ama yok..bunun adı hak gaspı. Paşa pasa tazminatı ve dava masraflarını ödeyecek. Ama kazanmayacak. Avukatı tutunca ihtari o gönderir.
Şu an avukat arayışımız var. Bulur bulmaz gerisi ona havale

Kanuni hakkını kullanmiyor. Kanunu istismar ediyor, kullaniyor. Dava açıldığı zaman bu adam davayı kaybeder mi ? Kesinlikle eder..hakkı varsa kazanması lazım. Ama yok..bunun adı hak gaspı. Paşa pasa tazminatı ve dava masraflarını ödeyecek. Ama kazanmayacak. Avukatı tutunca ihtari o gönderir.
Şu an avukat arayışımız var. Bulur bulmaz gerisi ona havale

Avukatı tutunca ihtar gönderemez geçmiş olsun size. Evi alır almaz gönderecektiniz. ❤️
Şimdi çıkaramazsınız.

Maalesef sözüne güvendik. Evi yapılıyordu, çıkmaz diye dusunmedik. Normal bir insan yeni evine geçer, başını ağrıtmaz dedik

Şu an kiracı davaları minimum 3 yıl sürüyor o da alır almaz ihtar çekerseniz. Emlakçınız falan sizi yönlendirmedi mi?

“Yeni ev sahibinin kiracıyı tahliyesi için, kendisine ihtar çekilmesi zorunludur. TBK 351 hükmü uyarınca yeni ev sahibi, evi aldıktan sonraki 1 ay içerisinde kiracıya yazılı bildirimde bulunmalıdır. Bu bildirimde bulunurken ihtarnamenin usulüne uygun biçimde doldurulmuş olması ve belirtilen süre içinde gönderilmesi son derece önemlidir. İhtarname içeriğinde ise durum izah edilerek kiracıdan evi boşaltması talep edilmeli ve 6 ayın sonunda dava açılacağına değinilmelidir. “

Avukatı tutunca ihtar gönderemez geçmiş olsun size. Evi alır almaz gönderecektiniz. ❤️
Şimdi çıkaramazsınız.
Avukat gönderir ihtar niye gonderemesin. Ev ona kalacak değil. Kontrat da bitiyor zaten. Kontrat biter bitmez 3 ay içinde çekebiliyoruz. 6 ay dolunca da dava açılıyor dedi arzuhalci. Önden bir onunla görüştüm ama emin değilim tabi

Avukat gönderir ihtar niye gonderemesin. Ev ona kalacak değil. Kontrat da bitiyor zaten. Kontrat biter bitmez 3 ay içinde çekebiliyoruz. 6 ay dolunca da dava açılıyor dedi arzuhalci. Önden bir onunla görüştüm ama emin değilim tabi

Gönderebilir elbette ama geç kalınmış onu diyorum.

Ne hakkı bu anca kul hakkı olur. Kiracı olarak ben adamı aç gözlü ve çirkef buldum.
Adamın hakki olmasa çıkartabiliyorsan çıkart demez di.
Yasal yollarla ilerlemesi lazım konu sahibesinin evi aldıktan sonra noterden ihtarname cekmesi gerekiyor cekildimi bilmiyorum.
muhtemelen çikmayacak ve konu mahkemeye tasinacak, o mahkemede bi iki sene sürer sanırım o sürec zarfinda adam cıkmazsa cıkmaz yani sonuçlanana kadar.
Ev sahibinin ikinci bir evi olmadigini tek evi olduğunu belgelemesi lazim vs.
yasaldan kastım buydu.

Evet maalesef. Biraz da annem sebep oldu. işte zaten çıkacaklar, insanları darlamayalim dedi. iyi niyetinin sonucu

Evet de bu darlamak değil ki. Ben size güveniyorum elbette çıkacaksınız ama kendimizi garantiye almak zorundayızz zaten çıkacaksanız size bir zararı yok derdiniz yani ne var bunda.

Maalesef sözüne güvendik. Evi yapılıyordu, çıkmaz diye dusunmedik. Normal bir insan yeni evine geçer, başını ağrıtmaz dedik
hayir guvenmeyecektiniz söz ücar yazı kalır, tapuyu alinca ihtar cekmeniz gerekiyordu diye biliyorum.
Kontrat dolmasi bu konularda bir sey degistirmez kac yili doluyor adamın?

Back