Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar selam ,
Çiğnemeyi öğretme konusundan muzdaribim. Yalnız olmadığımı biliyorum . Benimle birlikte çocuğum ya boğulursa kaygısı yaşayan ve bu yüzden korkak davranan bir sürü anne var. Pütürlü yeni yedirmeye başladım. Aslında öğürsede yutabiliyor. Ama bi yerden sonra ağzını kilitliyor yemek istemiyor. Yutmayı en zorlandığı şey de kıyma , en son sulu köfte yapmıştım. Öğürmekten ziyade tıkandı. Ters çevirip takılan parçayı çıkardım ama çocuk boğulmasada benim paniğimden elimde kalacak. Elim ayağım kesiliyor. Çok panik oluyorum. Sebebi ise kayınvaldemin bunu bilinç altıma yerleştirmesi. Kendisi emekli hemşire ve hamileliğimden beri bana çocuk boğulma hikayeleri anlatıyor. Öyle ki lohusayken bütün ev halkına emerken boğazına takıldı boğuluyor diye kslp krizi geçirtmiş insanım. Psikolojik boyutu fena bende Sürekli bu konuda kendimi cesaretlendirmeye çaluşıyorum ama paniğim geçmiyor. Geçen gün arkadaşımın 13 aylık çocuğu sulu köfteyi çatala batırıp ağzına attı ve yedi inanamadım ve sinirimden eve gelip ağladım. Bizimki 11 aylık oldu ve benim korkum yüzümden katı yiyemiyor. Ek gıdaya geçtiğimizden beri herşeyi püre yaptım. Nisanda iznim bitiyor ve çalışmaya devam edeceğim ve minnoş oğluma annem bakacak . O bayağı cesretli tek umudum onun öğretmesi. Bende çalışan anne çocuğuydum ve beni teyzem büyüttü. O biraz teselli ediyor beni , sen beş yaşına kadar çatal kaşık tutmadın hep biri yedirsin istedin ama geçiyor diyor. Anneannem emen çocukta olur yer elbet sıkma canını diyor ama biraz da mahalle baskısından herhalde hiç öğrenemeyecekmiş gibime geliyor. Burda çocuğum 3-5 yaşında hala püre yiyor diye yazanları gördükçe alıp başımı gidesim geliyor. Velhasıl ben o boğazına takılma anını hiç yaşamak istemiyorum. Napcaaaammmm
Benim de oğlum 13 aylık hiç çiğnemiyor. 40 günlükken mama boğazında kaldı nefes alamadı morardı 1 gece hastanede kaldık şimdi de pütürlü bişey verince öksürüyo ben de korkumdan veremeyiorum biraz aklı erene kadar da vermeyi.düşünmüyorum belki yanlış ama bu korkuyu bir daha yaşamak istemiyorum
Bu kadar sıkıntı yapmayın inanın büyüyünce hak vereceksiniz benim oğlum da öyleydi ben kendimde sağlıkçıyım ikinci çocuğumda öyle yapmadım ufaktan alıştırdım ilk çocukta öyle oluyor genelde çatalla ezip ver şimdilik illaki tüm tüm yiyecek diye bir kural yok, zamanla alışacak, mesela yemeği çatalla ezip biraz da suyundan koy hafif sulansın yutmasını kolaylaştırmış olursun ve yedirirken mutlaka sıvı bişey bulundur baktın yutmakta zorlanacak gibi oldu hemen kaşıkla ayran, meyve suyu ne varsa hemen ver kendinede yavaş yavaş güvenir böyle faydalı olacaktır bu söylediklerim inşallah
Merhaba benim de oğlum 2 yaşında et türü şeyleri yutamıyor,ıspanak gibi uzun lifli sebze meyveleri yutamıyor en ufak bişeyde tümüyle kusuyor. Eline verdiğimiz yiyecekleri çiğneyip tükürüyor. O nedenle yemeklerinin çoğu ezilmiş,püre,çorbadan oluşuyor. Ben şuna inanıyorum çiğnediği suyunu emdiği şeylerden de gıdayı alıyordur. İlk bebek olduğu için ben de boğulur düşüncesiyle alıştıramadım ama nasolsa öğrenecek siz hiç yemek yiyemeyen yetişkin gördünüz mü sıkmayın cannızı