Merhaba canım anneler 19 aylık kızıma çiğnemeyi öğretemedim doğduğundan bu yana reflübü ve midede fizyolojik sorunu vardı hep kusuyordu hep iştahsız asla yemezdi çareyi püre beslemekle buldum güzel kilo aldı püreyide yemiyor ama bir hata daha çizgi film izlerken bi şekilde yeriyorum. 5 ay sonra işe başlayacağım kreşe gidecek hiç kimse yediremez çiğnemeyi bilmiyor eline aldığı tük yiyecekleri yiyecek olduğunu anladığı an atıyor kaçıyor her yolun denedim beraber masada oturuyoruz beni yerken görünce bile midesi bulanıyor bugünlere kusarak geldik hep onun travması var kızımda sanınım ama şükürler olsun kusmak bitti gibi ağzına küçücük bi tane gelse kusardı bende kusmasın dile bilendir yapardım ama artık kendi çiğnesin yesin istiyorum çok üzülüyorum çare arıyorum aç bıraktım yer diye günlerce yemedi sonra tekrar püreye dönmek zorunda kaldım emzirilorum ama sütde yokki dudak tiryakisi sadece ergıterapi araştırıyorum çok da umutlu değilim ergoterapiden ama başlayacağız Lütfen benim gibi olan var mıydı ne çare buldunuz söyler misiniz teşekkür ederim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
Merhaba. Geçmiş olsun. Ergoterapi önermek için gelmiştim ama siz bakiyormussunuz zaten. Yeme zorluğu sizinle de kodlanmistir bebeğin aklına. Hep siz ugrasmissiniz ya kaşık, teklif sizden geldiğinde doğrudan bir baskı altında hissediyor olabilir kendini. Benim oğlumda da dokunsal hassasiyet olduğu için yemek yerken çok stresli oluyor. Farklı tat ve dokularla karşılaşmaktan korkuyor. Yeni şeyler denemeye, özellikle sulu ve karışık taneli yemeklere çok ön yargılı ama tadına bak diye ağzına uzattığım kaşığa aşırı tepki veren çocuk ben görmezden geldiğimde kendi korka korka da olsa bakıyor yemeğin tadına. Ya da benim verdiğimi yemezken başkasının verdiğini korka korka da olsa yiyor. Ben yemek konusunda özgürlükçü bir anneyim blw yanlisiyim, ona rağmen oğlum sofraya oturduğu an bana kuruluyor demek ki. Siz de bana kalırsa aradan çekildiğiniz zaman bebeğiniz yeni dokulara daha açık davranacaktir, o yüzden ergoterapi ise yarar diye düşünüyorum.
- 7 Aralık 2020
- 34
- 26
- 38
- 32
Merhaba. Geçmiş olsun. Ergoterapi önermek için gelmiştim ama siz bakiyormussunuz zaten. Yeme zorluğu sizinle de kodlanmistir bebeğin aklına. Hep siz ugrasmissiniz ya kaşık, teklif sizden geldiğinde doğrudan bir baskı altında hissediyor olabilir kendini. Benim oğlumda da dokunsal hassasiyet olduğu için yemek yerken çok stresli oluyor. Farklı tat ve dokularla karşılaşmaktan korkuyor. Yeni şeyler denemeye, özellikle sulu ve karışık taneli yemeklere çok ön yargılı ama tadına bak diye ağzına uzattığım kaşığa aşırı tepki veren çocuk ben görmezden geldiğimde kendi korka korka da olsa bakıyor yemeğin tadına. Ya da benim verdiğimi yemezken başkasının verdiğini korka korka da olsa yiyor. Ben yemek konusunda özgürlükçü bir anneyim blw yanlisiyim, ona rağmen oğlum sofraya oturduğu an bana kuruluyor demek ki. Siz de bana kalırsa aradan çekildiğiniz zaman bebeğiniz yeni dokulara daha açık davranacaktir, o yüzden ergoterapi ise yarar diye düşünüyorum.
Önerdiğiniz bir ergotarapist var mı acaba
Merhaba süreciniz nasıl oldu nasıl gelişti çiğnemeyi nasıl öğrendi ne tür yemekler verdiniz biraz paylaşır mısınız çok ihtiyacım var ne yapacağımı bilmiyorum acilen çiğnemeyi öğrenmesi gerekiyor sizin oğlunuzda mı çiğnemeyi bilmiyordu nasıl teşvik ettiniz durumunuz nedir şimdi şimdiden çok teşekkür ederimMerhaba canım benım oğlum da öyleydi tüm gün boyunca ac kaldığı bıle oldu ama yemedı cıgnemedı ve kaçtı kustu ancak 3 yaşından sonra bırseyleri tam anlamıyla anladıktan sonra düzeldi çok şükür kı darısı size inşallah
- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.884
- 133
Istanbulda misinizÖnerdiğiniz bir ergotarapist var mı acaba
Hayır UrfaIstanbulda misiniz
- 7 Aralık 2020
- 34
- 26
- 38
- 32
Yemeklerin suyuyla ekmegı bandırarak baslattım o ağzından attıkça ben verdım ama tam anlamıyla acıktığı zamanlarda denedım bu sekılde ve bırazda acıkcası kızarak yemek zorundasın yıyeceksın yoksa başka yemek yok dıyerek ve benı ozamanlar algılayabıldıgı ıcın baktı kı kaçış yolu yok ve asla telefon tablet tv karşısında denemedim bunları balkonda kedı köpek yanlarında uğraştım denedım onlara da vererek omlarında çiğneyişini gördü belkı de velhasıl öyle öyle alıştı şükürler olsun kıMerhaba süreciniz nasıl oldu nasıl gelişti çiğnemeyi nasıl öğrendi ne tür yemekler verdiniz biraz paylaşır mısınız çok ihtiyacım var ne yapacağımı bilmiyorum acilen çiğnemeyi öğrenmesi gerekiyor sizin oğlunuzda mı çiğnemeyi bilmiyordu nasıl teşvik ettiniz durumunuz nedir şimdi şimdiden çok teşekkür ederim
- 7 Aralık 2020
- 34
- 26
- 38
- 32
Şimdi ıkıncı çocuğum ıkı yaşında herseyı çiğneyebılıyor yıyebılıuor büyük oğlumda yaptığım hataları bundan yapmadım ama mesela büyük oğlum hala et çiğneyemez kıyma yer yada tavuk mangal etın ne mangalını nede yemeklerde kolay kolay yıyemez ve 9 yaşında düşünün ama küçüğü eti de yer kelleyi de her türlü cıgneme kabılıyetıne sahıp rabbım bırınden yana rahat ettırdı şükürler olsun kı yeme konusunda yanı yoksa ıkısıne de elhamdulillahYemeklerin suyuyla ekmegı bandırarak baslattım o ağzından attıkça ben verdım ama tam anlamıyla acıktığı zamanlarda denedım bu sekılde ve bırazda acıkcası kızarak yemek zorundasın yıyeceksın yoksa başka yemek yok dıyerek ve benı ozamanlar algılayabıldıgı ıcın baktı kı kaçış yolu yok ve asla telefon tablet tv karşısında denemedim bunları balkonda kedı köpek yanlarında uğraştım denedım onlara da vererek omlarında çiğneyişini gördü belkı de velhasıl öyle öyle alıştı şükürler olsun kı
Çiğnemeyi bilmeyen çocuk kadar zor bişey yok Allah bilir her şeyi ama asla ikinci çocuk istemiyorum o kadar zorlandım ki onun bu haline çok üzülüyorum bi anne olarak… koyuyorm önüne yiyecekleri tadına baksın yeter diyorum çocuk aslında yiyecek ama şişelerini için kusmaktan korktuğu için kaçıyo ne yapacağımı şaştım kaldım Allahım inşallah bi mucize olurda şöyle her şeyi yer dua istiyorum sizden çok çok teşekkür ederimŞimdi ıkıncı çocuğum ıkı yaşında herseyı çiğneyebılıyor yıyebılıuor büyük oğlumda yaptığım hataları bundan yapmadım ama mesela büyük oğlum hala et çiğneyemez kıyma yer yada tavuk mangal etın ne mangalını nede yemeklerde kolay kolay yıyemez ve 9 yaşında düşünün ama küçüğü eti de yer kelleyi de her türlü cıgneme kabılıyetıne sahıp rabbım bırınden yana rahat ettırdı şükürler olsun kı yeme konusunda yanı yoksa ıkısıne de elhamdulillah
- 7 Aralık 2020
- 34
- 26
- 38
- 32
Merhaba neredeyse bir yıl önce yazmışsınız ama şuan tam olarak aynı durumdayız, süreciniz nasıl gitti merak ediyorumMerhaba canım anneler 19 aylık kızıma çiğnemeyi öğretemedim doğduğundan bu yana reflübü ve midede fizyolojik sorunu vardı hep kusuyordu hep iştahsız asla yemezdi çareyi püre beslemekle buldum güzel kilo aldı püreyide yemiyor ama bir hata daha çizgi film izlerken bi şekilde yeriyorum. 5 ay sonra işe başlayacağım kreşe gidecek hiç kimse yediremez çiğnemeyi bilmiyor eline aldığı tük yiyecekleri yiyecek olduğunu anladığı an atıyor kaçıyor her yolun denedim beraber masada oturuyoruz beni yerken görünce bile midesi bulanıyor bugünlere kusarak geldik hep onun travması var kızımda sanınım ama şükürler olsun kusmak bitti gibi ağzına küçücük bi tane gelse kusardı bende kusmasın dile bilendir yapardım ama artık kendi çiğnesin yesin istiyorum çok üzülüyorum çare arıyorum aç bıraktım yer diye günlerce yemedi sonra tekrar püreye dönmek zorunda kaldım emzirilorum ama sütde yokki dudak tiryakisi sadece ergıterapi araştırıyorum çok da umutlu değilim ergoterapiden ama başlayacağız Lütfen benim gibi olan var mıydı ne çare buldunuz söyler misiniz teşekkür ederim