<div class="bbWrapper"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px">VEFA..<br />
<br />
Kimine göre bir semt adı, kimine göre bir lise adı, kime göre ünlü bir Boza markası...<br />
<br />
Oysa bence vefa çok önemli bir olgudur, seni var edene, acılarına merdiven dayayanlara,<br />
<br />
Dost elini tutanlara, düşecekken kaldırana gösterilecek ilgidir, sevgidir vefa....<br />
<br />
Oysa şimdi bir bakıyorum da çevreme Balıkçısından, manavına, Bakkalından, Marketinlar zinciri patronuna,<br />
<br />
Gazetecisinden, şairine, yazarına ve En ünlü sanatçısına kadar Vefayı bilen ve uygulayan neredeyse hiç yok, daha doğrusu bilen çok da uygulayan yok... Artık insanlık kimden ne koparırım dan başka bir şeyi düşünmüyor.<br />
<br />
Baba oğula kazık atmak peşinde, Ağabey neredeyse öz kız kardeşine sarkacak...<br />
<br />
Ortalık buram, buram hainlik kokuyor, buram buram sahtekarlık....<br />
<br />
Öyleki sokakta terkedilmiş bir bebek görseniz, büyüyünce bana kazık atarmı diye düşünüp , vazgeçiyorsunuz onu sıcak bir yuvaya götürmekten. Çünkü artık bu dünyada Halk , Devletine, Devlet, Halk&#8217; a kazık atıyor..<br />
<br />
Vatandaş vergi kaçırıyor, Elektriği , suyu kaçak kullanıyor. Devlet 1 lirayı 3 lira alıyor.<br />
<br />
<br />
<br />
Çocukken anlatılan aşk hikayelerini heyecanla dinler, heyecanla okurdum.<br />
<br />
Leyla &#8211; Mecnun , Kerem &#8211; Aslı ve daha niceleri....<br />
<br />
Hayran olurdum onları dienler yada okurken, oysa şimdi aşklar gözlerde başlayıp, yatak ta bitiveriyor...<br />
<br />
Ankarada oturan bir kız yada Erkek internetten sevgili arıyor ve pat başka şehirde 1 günlük yada gecelik o dev gibi aşkını yaşıyor... Adamın biri kalkıp ,Aşık olup çılgınlar gibi sevdiği eşini bir başkası ile paylaşabiliyor utanmadan, kıskanmadan...<br />
<br />
Kadın kocasına doğum gününde Telekız armağan ediyor...<br />
<br />
Ve birileri halen bu dünyada nüfus arttırmak adına ağır çalışmalar yapıyor...<br />
<br />
Ben çocukken TRT de Nasrettin hocanın Seyahat Name adlı çizgi filmini, Barış abinin ADAM Olacak Çocuk&#8217;unu, Öztürk Serengilleri vs izlerdim. Şimdi birileri onlara nasıl adam öldürülür, nasıl tecavüz edilir, nasıl çıplak gezilir, nasıl şiirsiz &#8211;notasız şarkı söylenir, Arkadaşının sevgilisi nasıl ayartılır, Nasıl hakaret edilir onları öğretiyor.<br />
<br />
Avaz Avaz Susmayın...<br />
<br />
Açıkcası ben genç bir şair olarak bu gidişat dan hiç memnun değilim, ve benim gibi memnun olmayan çok az kişi tanıyorum.<br />
<br />
Ve Öncelikle Okulları tektek gezerek devletten hiçbir kuruş almadan en azından çevre bilincini yaymaya çalışan Prof.Dr Orhan Kural&#8217;ı ayakta alkışlamak istiyorum...Ayrıca Televole Kültürüne karşı olduğunu avaz avaz haykıranlarında zamanla onların içine girdiğini görünce vay halimize diyorum....<br />
<br />
Şimdilerde bizlerde Manço Animasyon Ekibi, Grup Gönül Ekspresi ve Gökhan Karaduman olarak okulları geziyor onlara şiir dinletileri- konserler veriyoruz.<br />
<br />
Ama gel görki uçurumun kenarından ne kadar geri çekilebilir ve çekebiliriz onları göreceğiz...<br />
<br />
Hani Gelin Sizde AVAZ AVAZ SUSMAYIN...<br />
<br />
Barış Sevgi ve Aydınlık gelecekler Dileğiyle.. <br />
<br />
<br />
<br />
</span></span><br />
<br />
alinti</div>