- 23 Mart 2021
- 65
- 50
- 38
-
- Konu Sahibi CevahirKadirZeynep
Merhabalar Arkadaşlar.
Ben 32 haftalık gebeyim.Geçen Cuma birden elim yüzüm şişmeye başladı.Bende gittim idrar tahlili verdim. İdrarda protein çıktı.Acile gittim doktoruma.24 Saatlik idrar takib yapıldı 378 çıktı.Doktorum sınırda dedi. Tansiyonum nomal olduğu için 3 gün yatırdılar.Erken doğum riskine karşı iki kere ciğer geliştirici iğne yaptılar.Şimdi size sormak istediğim ben bu iğneler yapıldıktan sonra çok kötü oldum.Normalde benim kalp atışım 120 - 130 atar.Ve bunun için illaç kullanıyorum.Ama iğne yapıldıktan sonra 55 - 60 atıyor.Bütün gece uyumadım nefesim kesildi sürekli.Dermanım gücüm yok hiç.Doktorda eve gönderdi çokta oralı olmadı açıkçası.böyle olan varmı aranızda ? birde tansiyonu normal olupta sadece protein çıkmış olan varmı ? yardımcı olursanız çok sevinirim.Ayrıca panik atak hastasıyımda kafama takıyorm herşeyi
Bana da aynı tedavi uygulandı fakat bende nabız yükseldi düşmek yerine eve çıktıktan sonra da günlük 3 litre su içmeye gayret diyorumMerhabalar Arkadaşlar.
Ben 32 haftalık gebeyim.Geçen Cuma birden elim yüzüm şişmeye başladı.Bende gittim idrar tahlili verdim. İdrarda protein çıktı.Acile gittim doktoruma.24 Saatlik idrar takib yapıldı 378 çıktı.Doktorum sınırda dedi. Tansiyonum nomal olduğu için 3 gün yatırdılar.Erken doğum riskine karşı iki kere ciğer geliştirici iğne yaptılar.Şimdi size sormak istediğim ben bu iğneler yapıldıktan sonra çok kötü oldum.Normalde benim kalp atışım 120 - 130 atar.Ve bunun için illaç kullanıyorum.Ama iğne yapıldıktan sonra 55 - 60 atıyor.Bütün gece uyumadım nefesim kesildi sürekli.Dermanım gücüm yok hiç.Doktorda eve gönderdi çokta oralı olmadı açıkçası.böyle olan varmı aranızda ? birde tansiyonu normal olupta sadece protein çıkmış olan varmı ? yardımcı olursanız çok sevinirim.Ayrıca panik atak hastasıyımda kafama takıyorm herşeyi
Benim de 32. Haftamda 3 hafta gelişim geriliği vardı.Beslenmesi zayıfladığı için 12 saat arayla akciğer iğnesi verdiler İlk gün bir sorun yoktu ikinci dozdan sonra gece dörtte uyandım yüzüm vücudum şişmiş ve domates gibi kızarmıştı ne olduğunu anlamadım.İgnenin yan etkisi diye düşündüm.Namaz kıldım sabah yediye kadar sonra uyudum.Sabah 10 da uyandığımda hiç yükselmeye tansiyonum 15/8 olmuş limon içtim biraz düştü yine yükseldi ama baş ağrısı filan yok.Doktoru aradım zaten öğün muayenem olduğundan öğlen birde hastanede NST ye girdim tansiyon aleti bozuk mu diye yanımda götürdüm.Nst odasında normal çıkan tansiyonum benim alette yüksekti ama doktorun odasındaki de benimki gibi Braun marka oda benimki gibi yüksekti.Kızım kırk dk hiç yerinde durmadı NST çekilemeyince doktora dedim ben bişeyler yiyeyim yeme dedi tansiyonun daha da yükselecek yüzün de o yüzden şişip kızarmış dedi.Acil sezeryanla görmezden ikinizde ölebilirsiniz dedi.Ağlaya ağlaya spinal epidural doğuma girdim istemediğim halde normal anestezi istiyordum korkuyordum.Bebekde sende tehlikede olduğunuz için genel anestezi veremeyiz dediler ikna ettiler.Ameliyatta tansiyon 19 olmuş artık korkudan mı neden bilemedim.Gece boyu tansiyonum 17 bin altına düşmedi sabah ağzımda bir kapsül patlattılar acı o düşürdü.Kan değerlerimde bozulmuştu.Bebeğim üçüncü gün hastalandı yedinci gün vefat etti nedenini bulamadılar.İleri derece prematüre olduğu için mi bilemiyorum (gerilikten dolayı 29 haftalık büyüklüğündeydi) ama doktorlar beslenmeyle bağıntılı metabolik bir hastalık olabilir ama bebek zaman vermediği için testleri tamamlayamadık dediler.Gebelik şekerimde vardı ama çok değil diyetle kontrol altındaydı.Ciğer geliştirici iğnelerin su ve tuz tutma özelliği var bende öğün tuzlu yedim açıkçası hiç uyarılmadım ve şeker hastalarına verilmemesi gereken bir iğne.Doktoruma iğne yan etki yaptı bence dedim oda tesadüftür dedi.Bu sefer iğneyi yaptırmayı düşünmüyorum yada 34-35 ten sonra olabilir.Bazı bayanlar iğnenin preeklemsi yaptığınıda söyledi.Merhabalar Arkadaşlar.