Çift uterus

kurabi

içiMdeBiŞeyVarBuAkşaM
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2007
40
3
86
41
İstanbul
arkadaşlar iki düşük yaptım sonra da bütün araştırmalar yapıldı bir sey yok dendi biz de son düşüğün üstünden 1 yıl geçtiği için (korkudan daha önce yanaşamadım) denemeye başladık geçen ay korunmadık ve adetim 4 gün gecikti ben de doktora gittim test negatif çıktı doktor önceki doktorlardan farklı olduğu için yapılan araştırmaların sonucunu ona da götürdüm rahim filmime baktı ve senin rahminin şekli normal değil dedi hani üçgen gibi oluyo ya öyle değil de v gibiymiş ve çocuk büyüyecek yer bulamıyormuş çift uterusum varmış ama film çok kötü çekilmiş emin de değilim dedi kafam çok karıştı tedavisi de yokmuş dokuz ay yatmaktan başka .. moralim çok bozuk arkadaşlar başına böyle bir şey gelen ya da bilgisi olan var mı?? acil yardımına ihtiyacım var

canim yaa yeniden film cektir insallah kotu cekildigi icin oyle cikmistir !!!!

Cok bilimsel bir cevap degil ama aklima geldigi icin yaziyorum. Sophie Loren'in hayatini izlemistim, bir kac kez dusuk yapiyordu sonra en son cocugunu bir hastanede dokuz ay yatarak dogurdu. Belki hayatini falan arastirirsan birsey bulursun diye yazdim.
En iyisi sen bir film daha cektirip baska bir doktora git.
Umarim en kisa zamanda iyi haberler alirsin.

Canım benim bir tanıdığımın da öyleydi iki kere karnında öldü bebekleri sonra operasyon geçirdi aradaki perde alındı şimdi gayet güzel gidiyor hamileliği

merhaba bende de çift uterus var.uterus didelphis.ama rahimin çok değişik şekilleri var.evet çift rahim 4.5. aylarda düşüğe ilerki dönemde erken doğuma sebep oluyor ama herkeste böyle olacak diye bir kural yok.benimde 8 haftalık gebeliğim kalp atışları sebebiyle sonlandı kürtajdan sonra çift rahimli olduğumu öğrendim.intertte tanıştığım çift rahimli olup çocuğu olan ve şu an hamile olan arkadaşlarım var.bence seninki septumda olabilir yani perde o da kolay bir ameliyatla alınıyor.google da murat emanetoğlu çift rahimli olmak diye ara doktorun bir yazısı var.umarım yardımcı olmuşumdur.bana göre rahimin şekli önemli değil ALLAH istedikten sonra o bebeği bizim karnımızda tutar.inşaallah bebeğimiz olur.

arkadaşlar cok teşekkür ederim verdiğiniz destek ve bilgiler için ben de kürtaj oldum ama kürtajı yapan doktor hiç böyle birseyden bahsetmemişti bu son doktor beni tereddütte bıraktı anlamadım hiçbir şey bi doktora daha gitsemmi acaba??

mehaycım rahim filmini cok zor cektirdim cektiğim acıyı ve gecirdiğim korku dolu anları unutamıyorum bir daha cektirmek bana ölüm gibi geliyor yokmu bunu anlamanın baska ve olay bi yolu??

rahim filmini anestezi alarak çektirebilirsin.ama benim tanıdığım bir doktor bana pelvik mr filmini çektirmemi söyledi çünkü rahim filminde perde ile rahimin ayrı olması karışıyormuş bu filimde kolay anlaşılıyormuş.ama en etkili yol laparoskopi karından kamerayla rahmin dışını görmek.

teşekkür ederim naz09 bana hem ümit hem de gerçekten ihtiyacım olan bilgiler verdin sağol canım sen bi operasyon geçirdin mi peki?

hayır geçirmedim canım doktor hsg ye bile gerek yok dedi.netten doktorlara sorduğum soruların cevabı genellikle hamile kalıp sık kontrole gitmek oldu.ameliyat hiçbir doktor taafından onaylanmıyor.ama septum olsa çok basit işlem.aslında ben doktorlara güvenmiyorum.arkadaş laporoskopi oldu çift rahim dediler ama başka bir doktor laporoskopi cd izleyince septus olduğunu anlamış aradaki perdeyi aldılar ve çocuğu var.ben dua ediyorum hamile kalıp beklemek istiyorum.İNŞAALLAH hepimizin olur.ama yaz sonunua kadar hamile kalmazsam izmir de bir doktor var tek ona gidicem.benim arkadaşın doktoru.

merhabalr ben bu siteye yeni kayıt oldum ve yazınızı yeni okyudum ben de sizin ile aynı durumdayım çift rahim var ama ortada derin perde var bende amleiyat dedi doktorum a am başka bi doktora daha gideceğim bakalım siz ne yaptınız

merhaba arkadaşlar.bende 10 haftalık hamileyken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve kürtaj oldum.yapılan vajinal ultrasonlarda rahimde bikornu ve unikolli göründü.ve hsg çekilmem istendi.4 gün öncede hsg yi çektirdim.ve filme göre rahim üçgen şekilde değil v şeklindeydi.doktor perde olduğunu söyledi ve laparoskopi önerdi.bazen filmde rahim anomalilerle perde benzer görünebiliyomuş.rahimin üst kısmı aşağı doğru inmiş şekilde olduğu için laparoskopi ile daha net bir bilgi sağlanıyomuş.laparoskopide adetin bitiminde yapılıyomuş.o yüzden büyük ihtimal bu ayın sonunda olcam.gelişmeleri sizlerle paylaşmayı isterim.benzer konularda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşları da bekliyoruzzz... :)

Geçmiş olsun çift rahim ve perde birbirinden farklı şeyler. Yani iki ayrı anomali. Benim hsg de doktor ya perde ya çift rahim var dedi. İkisi birbirne çok benziyor ancak ameliyatta kesin bir şekilde ne olduğu anlaşılıyor dedi. Ameliyatta perde olduğu öğrenildi. Bence doktorun yanlış bilgi vermiş olabilir. İkisi aynı anda olma birinden biri vardır bence.

arkadaşım seni iyi anlıyorum benimde 1 düşüğüm[yani karnımda öldü]küjtaj esnasında çift rahim dediler çok araştırdım her kafadan bir ses işte aktif olanı bırakıp pasif olanı alıyolarmış dr tecrübesine bağlıymış vs.şu an Ankara Ufuk Fakültesinde anabilim dalı başkanı eskidende GATAda anabilim dalı başkanı olan Recai Papuççu beye gittik Malatyada doğu Fertildede çalışıyo beni muayene etti çift rahim deilde doğuştan dediğin gibi v şeklinde dedi bu şekilde hamile kalsanda 2 3aydan ötesine gidemezsin ameliyat şart dedi tabi bu dr çok araştırdım 9yıldır tedavi gören bir arkadaşım ona ameliyat olmuştu şimdi 2yaşında oğlu o tavsiye etti laparaskopi ve histereskopi yapıldı o parça alındı tabi maliyetli oluyo ama evlat için değer yurt dışında tüp bebek üzerine ilk ihtisas yapan pr. bence vakit kaybetme ben şimdi 9 haftalık hamileyim Allah yardımcın olsun istersen dr numarasınıda veririm

Gnelde çift rahimle septum (perde) aynı şeymiş gibi düşünülüyor oysaki ikisi birbirinden tamamen farklı sorunlar. Tek şey hsg de yada ultrasonda birbirlerine benzemeleri. Buda ancak laparaskopi esnasında yada rahime açık ameliyat yapıldığında anlaşılıyor. Herhalde doktorun hangisi olduğunu seçemdi ikiside birden var dedi.

çift rahim de ameliyatla perde alınması gerekiyor yoksa tekrarlayan düşük veya dış gebeliklere neden olabiliyor die biliyorum ama mutlaka ameliyatı yapacak hekim işinde çoooook iyi olmalı bunu tanıdığım bir kadın doğum uzmanı prof dan duydum ameliyat iyi yapılmazsa sonradan sıkıntı yaratır dedi

SELAM HERKESE.. BENİMDE ÇİFT RAHİM SORUNUM WAR EWET DOGUSTAN GELIY HEMDE AMELIYAT OLUNSA BILE COKDA GENISLEMIYOR RAHIM YANI ASLINDA RISKLI BUNU BILMEK BENI COK ÜZÜYOR AMA BU DURUMDA OLUP COCUK DOGURAN OYLE COK INSAN WARKI.. INSAN UMUDUNU YITIRMEK ISTEMIYOR.. DIGER SAYFADA YAZMISTIM BENDE BI DUSUK YASADIM IKINCIYI DENEMEMI ONERDI IKI DOKTORDA SIMDI BEKLEMEDEYIM,AMA IYI BI DOKTOR ONERISI OLAN WARSA DIKKATE ALIRIM CUNKU GERCEK ANLAMDA YARDIMA IHTIYACIM WARsenağlama

benim de rahimim t şeklinde doktor operasyona gerek yok dedi ne yapsam kafam karışık

arkadaslar selam...sizlere moral olsun diye yazayım dedim..bu konuyu açan arkadasımız hamileymiş geçmiş mesajlarını okudum..hatta dogurmuştur bile tarihe tam bakmadım..32.haftadayım falan yazmışş.gayette saglıklı hamileligi sanırım

bende çift rahimliymişim nisan ayında ögrendimboshayallersmile
ama lütfen karamsar düşünmeyelim..bakın arkadasımıza doktor neler demiş ama ALLAH verdikten sonra hiçbişey önünde duramaz...çok kafaya takmayın..varsın 9 ay yatalım..yeterki saglıkla gelsin meleklerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…