• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift rahime sahip olup doğum yapan kimse var mı?

smnrsmsk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2024
4
4
1
21
Çift rahime sahip olup doğum yapmış kimseler var mı , sormak istediğim bir kaç soru var .
*Hamilelik süreciniz nasıl geçti
*Erken doğum yaşayan oldu mu
*Bu süreçte nelere dikkat ettiniz
* Doğumu sezeryan mı,normal mi gerçekleşti
Bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi

Sorunuza herhangi bir cevap alabildiniz mi ? Suan benim durumumda ayni. 5 haftalik hamileyim. Cift rahim ya da bikornuat dedi doktor. Dusuk tehlikesi ve erken dogum riski varmis ama suan tutundugu yer olarak alani guzel gozukuyor dedi. Normal dogum yapamazsin dedi.onun haricinde suanlik gundelik hayatima devam edebilirmisim.

Merhaba benim de unicornis bicornis olaeak adlandırılan rahim şeklim. 4 ay önce sağlıklı bir doğum yaptım 38+3 de. Bu tarz rahim anormalliklerinde erken doğum ya da düşük riskleri olabiliyormuş evet ama sağlıklı doğum yapan çok kişi var. Ben de hamilelik sürecinde çok stres yaptım bu yüzden. Yaklaşık dört beşinci aya kadar prog Están kullandım ama onu çift rahim olduğu için değil gebeliğin başında kanamam olduğu için vermişlerdi sonrasında kesildi. Rahim anormalliğinden kaynaklı ekstra yapmamız gereken dikkat etmemiz gereken bir durum olmadı bir çok doktorla görüştüm hiçbiri bu konuda özellikle şunu yap demedi. Benim bebeğim rahmin sağ tarafındaydı. Ki şöyle de bir ayrıntı var rahim şekilleri çok fazla. Mesela rahmin tamamen kapalı olduğu iki rahim durumlarında araştır riski oluyormuş ama benimki üstten bastı yani tamamen kapalı değildi. Belki bu yüzden çok sorun yaşamadım. Çok şükür ki hamileliğimiz sağlıkla tamamlayıp bebegimi kucağıma alali dört ay oldu. Dediğim gibi bebeğim sağ tarafta olduğu için rahmi Sol tarafının da temizlenmesi gerektiğini söylemişti doktorum. Hem bu nedenle hem de bebeğim ters olduğu için sezaryenle doğum yaptım. Hatta şöyle söyliyim görüştüğüm birkaç doktor eğer bebek doğum pozisyonuna girseydi normal doğum yapabilecegimi de söylemişti. Bu anormalliklerin çok büyük bir kısmı tedavi gerektirmeyen kendiliğinden hamile kalabileceğiniz durumlar. Tamamen ayrı ya da tamamen perde olduğu durumlarda gerekli olabilir belki tedavi umarım sağlıkla kucağına alabilir her isteyen

Çift rahime sahip olup doğum yapmış kimseler var mı , sormak istediğim bir kaç soru var .
Merhaba çift rahim bicornis unicollis olup incir havuç kürü ile 2. Kez yumurtalarım çatladı şans eseri ve doktor gördü o gün ilişkiye girdik tuttu bebeğimiz 1.5 yıl uğraş sonucu hamileliğim çok güzel geçti sadece 13. Haftamda 1 aylık pıhtılı kanamam oldu sürekli progestan hap ve bi iğne kullandım 5 kere vuruldum şükür ki kanama alanı kapandı bu zaman diliminde yani ilk 3 ayda çok dikkat edilmesi lazım iş yapılmamalı doğum normal olacaktı fakat çocuğun boynuna 3 tur kordon dolanmış suni sancı almama rağmen gelemedi sezeryanda fark edildi 38+0 da kucağıma aldım sağlıkla çok şükür çift rahim bi engel değil kanama pcos bunlar bi engel değil rabbim nasip ettiyse yaşayacağı varsa oluyor

Merhaba. Rahim şekliniz nedir? Bende Didelfis uterus ( Birbirinden ayrı 2 rahim) var. sanırım en nadir ve zor olanı bu.

Back