• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift Rahim (Uterus Didelfis)

comamile

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
3
0
36
Ankara
arkadaslar merhaba..bundan yaklaşık 1 sene önce check-up yaptırmak için doktora gittiim rahimde kist olduğu ortaya cıktı..kadın doğum doktoruna gittim 6 ay sürekli ..kisti takip ettiler büyüyodu alınması gerektiğini söylediler..ve laparoskopi ameliayatı oldum..ameliyat sırasında bunun bi kist değil rahimin 2 tane olduğu ortaya cıktı..acaba çift rahimi olan var mı aranızda :( şu an bekarım..ileride bi sorun olurmu acaba cok endişeliyim :((

Bende tam böyle bir konu acmayi düsünüyordumki senin yazini gördüm. evet canim bende de var.

bendeki sorun yumurtlama kendiliginden olmuyor, yani hamile kalmak istersem karnima hormon ignesi vurmam gerek, cok sükür onu yaparak hamile kaldim ama ikiz bebeklerim erken dünyaya geldiler ve bes aylikken erken dogumdan ikisinide kaybettim.

bendeki rahim sorunu: kalb seklinde ve arada bir duvar var yani iki parca gibi duruyor sendeki gibi. hamile kalincada cocuk sadece bir tarafinda büyümeye calisiyor. eger ortada duvar yoksa cocuk en azindan diger tarafa ayaklarini uzatabiliyor.

ve benim doktorumun bana dedigi normal dogum yapamayacakmissim. sezeryan la dogum olur ancak dedi.

senin durumun nasil bilmiyorum ama bende bu sorunlar cikti ortaya. benim bir arkadasimda da var ama onun rahimdeki duvar cok uzun olmadigi icin cocuklari diger tarafa ayaklarini uzatabiliyordu. ama erken digum oldu onda. birinci cocugunu 7 aylik ikinci cocugnu 6,5 aylik dünyaya getirdi, cok sükür ikiside saglikli.

bende simdi gine karnima igne yapma asamasindayim. tekrar istiyoruz bebek. allahim insallah herkese nasip eder.

bide benim internetten arastirdigim kadariyla cok sik olmasada cogu kadinlarda var. bazilari rahat bir hamilelik gecirdigi icin bilmiyor, yada dogumdan sonra ögreniyorlar.

umarim sende bebek istedigin zaman sorunlar yasamassin.

kusura bakma cok uzzattim....

Allah yardımcın olsun canım seninde.. Doktorum erken doğum riskinin yada düşük olabilceğini, hamilelik döneminde cok dikkat etmem gerektiğini söyledi. Rahimin birinin alınmasınada gerek olmadığı ilerde belki alınabileceğini söyledi..şu an bekarım umarım ileride sorun yaşamam içimde hep bi korku var :((

bende çift rahimliyim ve bunu hamile olduğum zaman öğrendim doktorum düşük ya da erken doğum tehlikem olduğunu söyledi ama çok şükür Allah ıma hiçbişey olmadı sadecebir defa 7,5 aylıkken hafif sancım oldu bi gece hastane de yattım hatta normal doğum yapcaktım bekledik sancım gelmedi...sezeryan oldum sakın benim gibi interneti karıştırıp moralini bozma günlerce ağladım sakın hiç takılma bile hatta benim doktorum nasıl hamile kaldığıma şaşırdı ki daha 1,5 aylık evliydim

merhaba arkadaşlar benim sorunum da çift rahim.gittiğim doktorum muhakkak ameliyatın şart olduğunu rahmimin hamileliği kaldıracak kapasitede olmadığını söyledi ama ben kilolu olduğum için bu ameliyatı hemen yapamayacaklarını da söyledi.acaba aranızda bu tür sorunlar başından geçen biri ya da birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?:43:

Bu sorun benim ailemde bütün kadınlarda var.Kimse hamile kalmak için tedavi falan görmedi.En son kız kardeşim bu hafta başı doğum yaptı.Doğum sırasında rahimi ikiye bölen duvarı açtılar.Bir sorun yaşanmadı.Bu tip rahimde hamilelikte fazla kilo almamak gerekiyor öncelikle.Düşük riski her zaman var.Bence biraz kişinin vücut yapısı ilede ilgili.Kardeşlerimin hepsi sezeryanla doğum yaptı ama bu rahimin genetiğini bize aktaran annem dördümüzüde normal doğumla dünyaya getirdi.İyi bir doktor ve yakın takiple hamilelikte bir sorun yaşanmıyor.

merhaba arkadaşlar benim sorunum da çift rahim.gittiğim doktorum muhakkak ameliyatın şart olduğunu rahmimin hamileliği kaldıracak kapasitede olmadığını söyledi ama ben kilolu olduğum için bu ameliyatı hemen yapamayacaklarını da söyledi.acaba aranızda bu tür sorunlar başından geçen biri ya da birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?:43:

benim arkadaşım hamilelik döneminde çift rahimliydi ve rahmin bir tarafında gelişiyordu bebek.ve doğuma kadar sürekli yatıp dinlendi anlıcan fazla yormadı kendini istirahat etmesi şarttı ve sezeryanla doğum yaptı.arkadaşım inşallah sorunsuz halledilir amaliyata gerek kalmaz.o arkadaşımda 65 kilodan fazlaydı hamileyken .

Merhaba arkadaslar
bende bugün öğrendim 5 haftalık hamileyim . düşük ve erken doğum riski var ama illa olacak diye birsey yok dedi doktorum .allahım herkesin yardımcısı olsun öncelikle iyi düşünmek gerek ama insan ne kadar bunu bilsede sıkıntı yapmamak elinde değil. insallah sorunsuz bir hamilelik geçiririm ve buradan sizlerle paylasırm

:71: bende çift rahimliyim.iki ağzı var ama duvar yok.1 yıllık evliyim.yaklaşık 4.5 aydır korunmuyorum.korkuyorum ya olmazsa diye.herkes ilk geceden hamile ya da kazayla :) nasıl oluyorsa...kürtaj yaptıranlara ve bebeğini sokağa atanlara o kadar çok kızıyorum ki...inşallah Yarabbim aratmadan herkese bebiş nasip etsin...

merhaba arkadaşlar benimde sorunum didelfis uterus...çift rahim iki ayrı tüpü var.rahim filmi ve rahim MR ı çektirdim.şuan 1 yıllık evliyim..gebelik düşünüyorum.inşallah olur.çok korkuyorum.doktorum normal yollarla kalabilirsin,bizim için önemli olan gebelik boyuncaki süreç dedi.şuanda folik asit kullanıyorum.bakalım ne olacak...düşük riski ve erken doğum beni çok korkutuyo...:(( kısmet bakalım hayırlısı...

ben de de didelfis uterus var. ilk gebliğim 7 haftalıkken düştü.
şimdi tekrar hamileyim 6 haftalık. ama doktordan duyunca şok oldum. iki rahimden her birinde birer kese var yani ikiz. çok şaşkınım.. ve çok umutsuz. çok dua edin

canım çok farklı rahim anomalileri var benim durumum didelfis uterus . ameliyat ehtimali yok. yani birbirinden tamamen bağımsız 2 rahim.
muhtemelen senin tek rahimin var ama ortada septum var . bu durumda ameliyat istediklerini duymuştum.

aynı durumdayız canım banada ılk once perde var denmıstı ama rahım fılmıyle perde olmadıgı ve bagımsız ıkı rahım oldugu soylendı onuda cok nadır olsa da amelıyat dıyenler var ama ben dusunmuyorum boylede dusuk rıskı cok fazla ama saglıklı olma ıhtımalı de var tabıkı
senın de Allah yardımcın olsun ınsallah saglıklı bır sekılde kavusursun bebıslerıne

Annemde de çift rahim problemi var. yani durumum ırsi.
sağ rahimden doğan bebekler yaşadı.2 kg civarında doğduk. ama sol rahimden doğanlar çok küçük doğduğu için 1kg hayata tutunamadılar. rahimlerin boyutları eşit olmadığı için. tevekkül etmek lazım. ben şimdi kendimi herşeye hazırlamaya çalışıyorum. çok umutlanmamaya... sonra kabullenmesi çok zor oluyor çünkü. rabbim yardımcımız olsun

evet dua etmekten baska yapacagımız bır sey yok ınsllah her sey yolunda gıder senın ıcın ıyı dusunmek gerekır doktorun hamılelık ıcın uyarılarda bulundu mu bu surede kullanacagın ılac var mı yada dıkkat etmen gereken seyler

2 ayrı doktora gittim . biri progesteron önerdi. diğeri progesterona gerek olmadığını düşünüyor. ben de araştırdım ve aynı kanaate vardım ve progesteronu bıraktım çünkü ağır bir hormon ilacı. beni depresyona soktu. kendini çok yorma, bol bol dinlen diyorlar. mesai saatlerimde kendimi çok yormamaya özen gösteriyorum. çift rahimde gebelik için önerilen hiç bir ilaç yok. doktorların tek yaptığı takip. 5. 6 aylara ulaşırsam 2. döneme başlamadan erkenden doğum izni yada rapor almayı düşünüyorum. tek tedbir bu: kendini yorma

Angelsun merak ettim sen evli misin bebek düşünüyor musun ya da hamilelik durumu var mı?

Son düzenleme:
2 ayrı doktora gittim . biri progesteron önerdi. diğeri progesterona gerek olmadığını düşünüyor. ben de araştırdım ve aynı kanaate vardım ve progesteronu bıraktım çünkü ağır bir hormon ilacı. beni depresyona soktu. kendini çok yorma, bol bol dinlen diyorlar. mesai saatlerimde kendimi çok yormamaya özen gösteriyorum. çift rahimde gebelik için önerilen hiç bir ilaç yok. doktorların tek yaptığı takip. 5. 6 aylara ulaşırsam 2. döneme başlamadan erkenden doğum izni yada rapor almayı düşünüyorum. tek tedbir bu: kendini yorma

Angelsun merak ettim sen evli misin bebek düşünüyor musun ya da hamilelik durumu var mı?

ben evlyım canım bır dusuk yaptım cıft rahım teshısı koydular yenıden hamıle kalmak ıstıyorum merak ettım acaba bu konuda onceden yapabılecegım bır sey var mı dıye

inşallah en yakın zmanda bebeğine kavuşursun canım. zamanı gelince rabbim nasip ediyor. önemli olan sağ salim kucağına alman

Back