- 17 Ağustos 2009
- 206
- 0
- 38
Christian Lacroix
Çağdaş sanatın etkilerini taşıyan ünlü Fransız tasarımcı Christian Lacroix gelinlikleri grafik detaylarla zarif bir görüntü çiziyor.
CHRISTIAN LACROIX 2009-2010 KOLEKSİYONU
Lacroix’nın 2009-2010 gelini hem mücevher ışıltısında hem de çok modern. Malzeme ve kumaşlar nostaljik ama aynı zamanda oldukça çağdaş bir tarz ile bir araya geliyor. Koleksiyonda 1930’lu yılların figürü, narinliği ve inceliği ile göz dolduran ipek şifon, organze, krep şifon ve dantellerle bezenmiş. Lacroix 2009-2010 tasarımlarında göz alıcı brodeler, ışıltılı stras taşlar ve incili payetler ile “couture” ayrıcalığını hiç olmadığı kadar gözler önüne seriyor.
BİNBİR GECE MASALLARI’NDAN ESİNTİLER…
1951 yılında Fransa’nın güneyindeki “Arles” şehrinde doğan Christian Lacroix sadece moda takipçilerinin değil, tüm dünyanın yakından tanıdığı bir isim. Hazır giyim ve aksesuar koleksiyonları ile dünyanın en önde gelen tasarımcılarından biri olan Lacroix, çok az sayıda tasarladığı gelinlik koleksiyonlarında da kendine has çizgisini korumaya devam ediyor. Lacroix gelinliğin kendisi için ne anlama geldiğini şu sözlerle yorumluyor:
“Gelinlikler… İlk gelinlik koleksiyonumdan beri, Binbir Gece Masalları’ndaki gibi gösterişli, prenses gibi asil bir gelin yaratmaya çalıştım. Kırmızı ya da siyah kıyafetlerin gelinlik olarak kullanıldığı 19. yüzyıl geleneklerinden de esinlendim. Gelinlik gerçekten özel olmalı! Tasarımda hayatın farklı yönlerini taşıyan gelinlikleri seviyorum: Nikah töreni için klasik ama çıkarılabilen kuyruğu ve eteği ile gece boyunca dans etmeye hazır bir model örneğin! Tafta, tül, işlemeler ve danteller… O kadar çok seçeneğiniz var ki! İşte ben bu seçeneklerin hepsini de kullanmak istiyorum…”