CHP'nin 'Madenlerde Yaşam Odası Zorunlu Olsun' Önergesi AKP'nin Oylarıyla Reddedildi

Bu konuyu favlayayım da unutmayayım.Olur torba yasadan Somayla ilgili,yaşam odalarıyla ilgili ,taşeronlarla ilgili,çalışma şartlarıyla,çalışma saatleri,ücretleriylilgili yasa çıkarsa (inşallah inşallah inşallah)'önyargılı davranmışım,helal olsun diyebileyim''.Ama tersi olurda Soma yine görmezden gelinirse aynısını sizden beklerim.Olur mu ? O zaman ıvırmaca kıvırmaca yok ama.

Son düzenleme:
Ben deveye hendek atlatip geliyorum El kazasiymis Neyse ebedi telde problem oldu alinti yapamadim selametle.

Son düzenleme:
Aynen ben hendegi atlatip geldim bile
Of cidden cok uzatiyorsun ayni dusunmek zorundamiyim.bende unuttuklarini dusunmuyorum.
Dusunmek zorunda degilsin de gercek sen oyle dusunmuyorsun diye degismiyor. Neyse uzatmayayim beddua falan edersin belki yine. Suan kendime sana duzgun bir sekilde laf anlatmaya calistigim icin cok kizginim.

Dusunmek zorunda degilsin de gercek sen oyle dusunmuyorsun diye degismiyor. Neyse uzatmayayim beddua falan edersin belki yine. Suan kendime sana duzgun bir sekilde laf anlatmaya calistigim icin cok kizginim.

hmmm eski defterleri açmak istiyorsun yani :) beddualar falan gerçekten çok artniyetlisin,neyin kanıtı bu,bana beddua edersin falan demek
böylemi başa çıkmaya çalışıyorsun,ben burda kaç kere bedddua etmişim getirsene önüme o mesajları,görende sürekli beddua ediyorum sanacak
iftiranın da bi dozu olur,valla sıktın artık
bedduaya gelince sen akp seçmenine tayyibe tapıyorlar,cahiller,vs.falan dersen,bende bu lafı ederim
o ara yetmişti artık bu cümleleri duymak,sinir oluyordum,sabırda bir yere kadar!
iyi dilekler mi dileseydim
pişman değilim söylediklerimden,şu an içim soğudu o yüzden bişey hissetmiyorum sadece

gerçekleri değiştirmiyormuş,o senin gerçeğin,her palavraya inandığınız için
yahu anlatma o zaman,yazmada, ben sana selametle dedim daha gündüz
sen hala bana cevap vermekle meşgulsün bi git işine ya,evet bende keşke cevap vermeseydimde kendikendine yazsaydın.

Son düzenleme:
Üsluplara dikkat edin dedikçe yorumlarda oraların buraların kılları tüylerini okur oldum.
Siyasi partilerin konu edildiği topiklerde konu alevleniyor, anlıyorum ama olmadık laflar ediyorsunuz biraz dikkat.

Hakaretler, polemikler...

Birde birçok topikte konuların geyiğe döndüğünü veya olmadık bir konuda x partisi para dağıtıyor yazıyor konu dışına çıkıyorsunuz, ne alakaysa artık.

Herkes bir toparlansın yoksa siyasetin nabzını bir tutacağım pir tutacağım.

Sizin köyde yıldız kayınca bir dileğin kabul oldu derler.
Bizim köyde yıldız kayınca biri öldü derler.
Peki sizin bir dileğinizin kabul olması için bizim köyden birinin ölmesi mi lazım?

Üzüldüm bu konuda neden böyle bir karar verildi aceba :26: bu işin AKPsi CHPsi yok arkadaşlar

hangi partili olursak olalım yanlışa yanlış demek lazım ki bence YANLIŞ BİR KARAR

Chp adını duyunca adamların tüyleri diken diken oluyor. Normal karşılıyorum reddedilmesini. Tarafsız davranamıyorlar. Oysa olay insan hayatı...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Insan hayati mi? O nedir? Yenir mi? Artik turkiye'de AKPnin ve Erdogan'in siyasi gelecegi ve iktidar koltuklari herseyden daha onemli... Insan hayati da neymis? biz 17 Aralik'in ustu kapansin diye az daha Suriye'ye savas aciyorduk, 300 degil, 300,000, 3.000.000, belki de 30.000.000 can kaybetmeye hazirdik, unuttun mu?

Bisey diyoruz iste...
Bugunun basliklarina bakin.
Tum dunya yanlis biliyor;biz dogrunun pesindeyiz.
Enerji bakani Taner Yildiz Yasam odalarinin en iyi yontem olmadini,acil hizli maske degistme noktalari konusunda calismalar yapacaklarini soyledi...
Gorduk maskelerin hepsi luflenmis ve 90 yilindan kalma maskelerdi.
Yine insan hayati hice sayiliyor.Ama koruyup kollanan insanlarda yok degil aylardir kaplumbaga hiziyla bi hazirlanamayan 4 bakanin fezlekesi acilmadan iptal edildi.Canlarim ya kiyamam.Onlar cok masum cunku.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynı fatih cami bombalanacktı gibi değil mi? müslüman diye cami yi bombalatmak yok onlar iftira size göre . sırf imam hatipler başarılı diye binlerce öğrencinin önünü kapattılar. ne oldu gün oldu devran döndü çok şükür. sende bunları hatırla

Bu yazdıkların ile maden işçilerinin ölmesi hakkında bağlantı kuramadım. Rahmetli maden işçileri tedbirsizlik ve liberal vampirlik sonucu vefat ettiler.

Burda biri 2x2=4 yazsa belgen var mı deyip kaynak isteniyor. Fatih camii bombalancaksa mahkeme dosyasını burdan yayınlarmısın lütfen.

Gün oldu devran döndü diye işçilerin ölmesi mi lazımdı?

Bir de imam hatip e saygım var ama onları ön bahçe, arka bahçe, tarla, bostan yapmak isteyen siyasetçilere saygım yok.

Yeni Türkiye için yapamayacağı şey yok. Bu ülkenin insanları onun umrunda bile değil. Yeni Türkiye planları gerçekleşirse insanlar neler olduğunu görecektir. Sadece kendi istedikleri olsun istiyorlar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayir, bu olay baska bir ülkede olsa, soma olayin hemen ardindan zaten yeni yasalar çikardi. Yani bu "kapsamli yasa" bekliyoruz lafina pek inanmam.
Madem öyle, insan gece gündüz o yasaya çalisip hemen çikarirdi. Hatta o yasaya çalisirken bare idare olsun diye simdilik yasam oda yasasini çikarirdi.
Ne malum soma gibi bir olayin yarin tekrar yasanmiyacagini? Aradan 2 ay geçti ve halen tik yok! Ama o insanlar halen hayati tehlike altinda giriyorlar o madenlere!! Enerji bakani bir iki gece uyumadi diye neredeyse halk kahramani oluyord, o madencilerin yakinlarina bi git sor nasil uyuyorlar!

Insanlar buna nasil kabulleniyor anlam veremiyorum. Somada en 300-500 arasi isçi öldü! O zamanlar akp'ye, hükümete kizdigimizda "çikarici" oluyorduk, yas tutmuyor olurduk. Eh simdi? O facianin sorumlulari bile hapiste degil fakat o madencilerin eslerine,çoçuklarina,.. hapis cezasindan daha agir bir ceza kestirildi!

[h=2]Akp hukumetinin Soma Holdıngten cok buyuk bır bağı olduğunu daha 13 mayıstan ıtıbaren anlamıştıkta bu kadar olacagını düşünemedik.301 kişiye mezar olan o madene yatırıma ortaklık ediyorlar resmen.Tam gaz desteklemeye devam edenler su anda derin sessizliktedirler.

Soma patronuna ödül

Enerji Bakanlığı’nın taşeronu olarak kömür çıkartırken Soma’da 301 maden işçisinin katline neden olan Soma Holding’e devlet üste ödül verecek. AKP’lilerin önergesiyle, Soma’da kömür çıkaran taşeronlara 250 milyon prim verilmesi için Hükümete yetki verildi.?Soma Holding 86 milyon TL?alacak.[/h]
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP tarafından verilen bir önergeyle rödovansçı ya da hizmet alımıyla çalışan dokuz firmaya bir yıllık tutarı yaklaşık 250 milyon lira olan fiyat farkı ödenmesi için Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğini söyledi. Taraf Gazetesi'nin haberine göre bu yetkinin, Meclis’te görüşmeleri 38 gün süren torba kanun tasarısında firmaların, madenlerle ilgili düzenlemelerden kaynaklanan zararlarının devlet tarafından ödenmesi için kullanılacağını iddia eden Özel, “AKP’lilerin, yaşam odası önergemizi reddederken yüzleri dahi kızarmadı ama işverene bir kalemde 250 milyon lira aktarırken elleri hiç titremiyor” dedi.
İKİNCİ SOMA KÖMÜRLERİ A.Ş.
Rödovansçı ya da hizmet alımıyla çalışan şirketlerin, kanundan kaynaklanan maliyet artışının karşılanması için Bakanlar Kurulu’na verilen yetki büyük tartışmaya sebep oldu. Muhalefet partileri, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)’nden doğacak bu maliyet artışına ilişkin bir etki analizi istedi ve dokuz maden şirketine ödenecek rakamın 250 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Bu analize göre Soma’nın en büyük rödovansçısı İmbat A.Ş.’nin 91 milyon TL daha fazla para almasına karar verilirken onu 86 milyon TL ile bir ocağında facia yaşanan Soma Kömürleri A.Ş. izledi.

Kaynak:Hurriyet.

benim en dikkat ettiğim şey bunların savunurken konudan sapıp hemen saldırma, uydurma, hakaret ile başörtüsü, imam hatip tırıvırılarına girmesi
biz ne diyoz siz hala imam hatip.
yaşam odası diyoruz başörtüsü diyo. e orada ölen kardeşlerimizin eşleri de başörtülüydü, yüzlerce çocuk babasız. insan en azından der ki "akp liyim ama bunu yapmasalardı keşke, madem Allah, kitap, kul hakkı var, bu olmamış" deyin canımı yiyin ama işine gelince "benim bacıma işediler ühüüüü", "esma mısır da vuruldu vaheeeeey" işine gelince de "eee fıtrat, kader". böyle insanlık, dindarlık dünya da bi akepelilere mahsus

Son düzenleme:

aynen katiliyorum... her ikiside birbirinden farksiz.. CHP de ayni AKP de bu konuda.. birbirinin adi gecince gozune isik tutulmus tavsana donuyorlar.. birbirlerinden gelen hersey kotu hersey tu kaka.... cocuk oyunu sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…