CHP'li Tarhan'dan sert sözler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin sert açıklamalar yaptı. Tarhan, Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi, seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir." diyerek Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulundu.
Sitene Ekle

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.
Tarhan, "İlk turda rakibin kazanma ihtimali yok edilecekti. İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi biz ilk turda kaybettik. Dünyada herhangi bir siyasal parti yoktur ki daha seçime girmeden kendi değer ve önermelerinden vazgeçsin ve havlu atsın. Artı bir oy için ilkelerinden ödün verip milyonlarcasını kaybetsin" dedi.

GENEL BAŞKAN MAKAMDAN ÇEKİLMELİ

Tarhan, "Sayın genel başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir. Tekrar ediyorum, makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermelidir" dedi.

Tarhan, "Ben ilk günlerde bu formül yanlış bile değil demiştim. Ne yazık ki sonuç felaket olmuştur. Bize oy verenler yüreklerinde şu soruyu sormadı mı zannediyorsunuz. Bu tercihle siz artık bu ülkede artık bize ihtiyaç yok mu demek istiyorsunuz. Bu seçim sonucu partimizin varlık, yokluk mücadelesi sürecine girdiğini, önümüzdeki genel seçimlerde ana muhalefet özelliğini dahi yitirme riski ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Bu açık ve yakın tehlike karsında gerçek sorumluluk sahipleri olan Kurultay delegelerimizi, partimizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

MUHARREM İNCE DE BOMBALAMIŞTI

CHP grup başkanvekili Muharrem İnce, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve başarılıyız demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz" dedi.

İnce, Twitter hesabından takipçilerine yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının büyük bir hezimet’ olarak nitelendirirken, dün gece yapılan MYK toplantısında, sonuçların başarısız olmadığını söylediği belirtilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da isim vermeden tepki göstererek, “Hala susmak ve başarılıyız demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz” dedi.

Muharrem İnce, “Seçim sürecinde ter döken il-ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, üyelerimize, gönüllülerimize teşekkürler” diyerek başladığı değerlendirmelerine şöyle devam etti.

1- Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve başarılıyız demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz.
2-Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim.
3- Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım.
4- Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz.
5- Şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır. milliyet

Biri gider diğeri gelir düşünceler aynı kaldıktan sonra hiç bi anlam ifade etmiyor, etmicek de.

Çok güzel konuştu,seçim öncesi de adayımızdı ama kılıçdaroğlu takmadı..bahçeli de kılıçdaroğlu da istifa etmeli.bu rezalete koşarak gittiler..aynı hızla siyasetten de gitseler iyi olur...

Mhp'yi bilmem, tabanı ne düşünüyor, ne istiyor fikrim yok ama gerek sitede olsun, gerek çevremde olsun Chp'yi destekleyen insanlar ana muhalefet partisinin tutumundan memnun değil, en azından benim konuştuklarım tepkililer, istifa edilmesini isteyenler var.

Chp çok uzun zamandır yeterli ve istikrarlı bir davranış sergilemiyor, muhalefeti yanlış yerlerden yaptı ve ne yazık ki muhalifliği zayıf.

Halk, partiler arası senin oğlun, benim kızım kavgasından da sıkıldı artık. Sonra kendilerini tanıtım, yapacakları hakkında bilgi konusunda çok yetersizler, yol haritaları nedir, iktidar olurlarsa ne yapacaklar doğru dürüst bilmiyoruz.

Kılıçdaroğlu ya istifa etmeli, tüm kadrosu da değişmeli ya da hatalarının farkına varmalı.

Doğruya doğru eleştirdiğim çok yanları olmasına rağmen Akp'nin bir konuda hakkını yiyemem, tüm gençlik kolları, kadın kolları vs iyi çalışıyor.
Tanıtımlarını iyi yapıyorlar, tv olmasa sokakta nabız ölçülüyor, yapacaklarını anlatıyorlar, netten tanıtım yapıyorlar, Chp'nin sokak sokak gezdiğini görmedim, kapının önüne bir broşür koyup gittiler.
Şahsen ben kararsızlar arasında olan bir vatandaş olarak doyurucu bir tanıtım göremedim. Farkında değiller ama partiler öyle ya da böyle onlara sıkı sıkıya bağlı tabanlarının oyunu zaten alıyor lakin bizleri kazanmak için bir çabaları yok.
16 milyon seçmen Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy vermeye gitmedi, gidenlerin bir kısmı geçersiz oy attı, bu yabana atılır birşey değil.
Emine Ülker Tarhan eğer Chp'nin çehresini değiştirecek ve aynı hatalara düşmeyecekse aslında Chp için gayette iyi bir aday bence.

Ben kendi adima Kılıçdaroğlu ve bahcelinin el altından rteyi desteklediklerini düşünüyorum akillari sira bu adam giderse biz basbakan oluruz onumuzden bu engeli kaldıralım mi dediler acaba ?

kendi içlerinde bile parçalandılar. herkes bangır bangır adama git diyor ama ne kadar pişkin..
gider mi?hiç sanmıyorum.

Parti başına bu hanımın geçmesini istiyorum ben açıkçası. Çok beğeniyorum siyasi duruşunu.

ee bi zahmet etsin artık istifa ama etmez bence yok.. kılıçdaroğlunun sonuda baykal gibi olana kadar otursun bakalım koltukta

Genel başkanlar gitse de bir şey değişmez. Muhalefet partilerinin iktidar olmak gibi bir amaçları yok ki..
Meclise girip muhalefetimize devam edelim diye karar almışlar belli ki. Yoksa şimdiye kadar ellerine o kadar çok şey geçmiş muhalefet neden susar değil mi? Tabanlarını kandırmaktan vazgeçsinler... Canhıraş onları savunan partilileri görünce üzülüyorum.....
Tüm Milletvekilleri de aynı... Konuşmakla, ceylan derisi koltuklarda oturmakla olmuyor o işler...

Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte aslında, Chp'nin "elitist parti, beyaz Türk partisi" gibi kavramlarla algılanmasının az biraz önüne geçilmişti. Muhalefeti sırasında evet pek çok hatası oldu, evet belki iktidarın ortaya çıkan yolsuzluklarını ve pek çok kirli işlerine rağmen iyi bir yol çizip bunları kullanarak muhalefetlik görevini iyi icra edemedi. Ama dediğim gibi yıllardan beri algınan "elitist parti" kavramını kırdı bence.

Eğer Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu'nun liderliğini eleştirecekse ,bunu ikna odaları gibi rezil bir icraatı olan Nur Serter'i, "Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değil" diyerek ırkçı söylemde bulunan Birgül Ayman'ı yanına alarak eleştirmemeli. O zaman ben şunu anlarım ki, kendisi Deniz Baykal dönemindeki gibi halktan uzak ve "elit" çizgiye geri götürmeye çalışıyor partiyi.
Şayet Chp eski "elitist" çizgisine geri dönerse alacağı oy malum... Yavaş yavaş değişen ve kırılan bu algıya gerçekten yazık olur.

Kadının gücünün ve özgüveninin sembolü bence tam olarakta bu kadındır! Bayılıyorum tavrına, duruşuna. Canım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…