CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, TBMM Genel Kurulu’na aynı saatlerde İstanbul’da ‘darbeye teşebbüs’le yargılanan çArşı’nın tişörtüyle çıktı. Onur ardından üzerindeki tişörtü çıkarıp konuşmasına Ali İsmail Korkmaz tişörtüyle devam etti.
Sabah saatlerinde çArşı’ya destek olmak amacıyla Çağlayan Adliyesi’ne giden Melda Onur, daha sonra 2015 bütçe görüşmelerinde konuşmak için Ankara’ya döndü. Meclis kürsüsüne de çArşı tişörtüyle çıkan Onur, “çArşı’nın darbe yapacağına inandırmaya çalışmak tamda bir yalancı çobanlıktır. çArşı toplumsal muhalefette sizden önce de vardı” dedi.
Neymiş efendim, kurabiyeyi yiyeceklermiş?!
Melda Onur, çArşı üyelerinin dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ofisine basma iddiasıyla suçlanmasına “Neymiş efendim Dolmabahçe’deki ofis basılacakmış da kurabiyeyi yiyeceklermiş. Bu nasıl bir korkudur?” yorumunu yaptı.
Onur, ardından tişörtünü çıkarıp Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde polis ve esnafın işbirliğiyle öldüresiye dövülerek komaya sokulan ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının olduğu tişörtle kaldı.
1- Tanimadiginiz insana sen diye hitap edilmez.
2- Bu partinin tarihini bilmiyorsaniz benden aciklama beklemeyin beni alakadar etmez.
3- Dusunce ozgurlurgumu kullandim kimsenin yorumunu alinti yapip hesap sorar gibi sormadım.
4- Liberalizm ana felsefem partilere objektif bakarim hic birini digerinden ayirmam.