CHP’li belediyeye CHP’li vekil tepkisi: Bu kıyımı nasıl savunalım!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
CHP’li Yalova Belediyesi’nin, köprülü kavşak projesi için Tonami Meydanı’ndaki 158 ağacın kesimine başlamasına tepki gösteren partinin İstanbul milletvekili Melda Onur, “Biz Gezi’yi, Validebağ’ı, arkadaşlarımız Yırca’nın zeytinlerini korumaya çalışırken, bu kıyımı nasıl savunacağız” dedi.

Burada yapılanın Yırca’dan farkı yok
Yalova Belediyesi’ne bağlı ekipler, Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı köprülü kavşak projesi kapsamında bu sabah erken saatlerde meydandaki ağaçları kesmeye başladı.

İtfaiye ekiplerinin de katıldığı kesimi takip eden Yalova Platformu üyesi Hakim Menteş, “Biz işin başından beri burada ağaçların kesilmesine, buranın bir beton yuvasına dönmesine karşıyız. Yırca’da kesilen 6 bin zeytin ağacı, ‘Termik santral ihtiyacı var’ diye yapılmıştı. Burada yapılanın da bundan farkı yok”derken, platform üyeleri de protesto için belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Yürüyen Köşk’le, kesilen ağaçlar arasındaki mesafeyi ölçmesini istiyoruz
yalova-12.jpg

Platform adına açıklamada bulunan avukat Zeki Öçal, belediyeye ağaçlar kesilmeden de trafik düzenlemesinin mümkün olduğunu, bu konuda uzmanların yardımcı olabileceğini söylediklerini aktardı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 30 Mart yerel seçimlerinden kısa süre önce Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacının önünde poz verip olayı kınadığını hatırlatan Öçal, “Biz bugün başkandan Yürüyen Köşk’le, kesilen ağaçlar arasındaki mesafeyi ölçmesini istiyoruz” diye konuştu.

Gezi’yi, Validebağ’ı, Yırca’nın zeytinlerini korumaya çalışırken…
melda-onur-tweet.jpg

CHP’li belediyenin bu icraatına parti içinden ilk tepki ise İstanbul vekili Melda Onur’dan geldi. Onur Twitter hesabından paylaştığı mesajda, başkan Vefa Salman ve Yalova vekili Muharrem İnce’ye “Biz Gezi’yi, Validebağ’ı, arkadaşlarımız Yırca’nın zeytinlerini korumaya çalışırken, bu kıyımı nasıl savunacağız” diye sordu.

Bu mesajın ardından sosyal medyada başlayan tartışmalar üzerine Onur bu kez “İktidara şahin kendimize kuzgun olacaklardan olmadık, olmayız. Yanlışımız olursa kamuoyu önünde özür dilemek de şerefimiz olur…” tweetini attı.

Kesime gerekçe: Ekipman ve teknoloji yok
vefa-salman.jpg

Vefa Salman (Fotoğraf, Yalova Belediyesi’nin sitesinden alınmıştır.)

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, konuya ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ekipman ve teknoloji olmadığını savunmuş, “Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek” demişti.

http://www.diken.com.tr/chpli-beled...orumaya-calisirken-bu-kiyimi-nasil-savunalim/

Yalova belediye başkanının mazereti komik olmuş, ekipman yokmuş vs vs şart mıymış ağaç kesmek? Ha 1 ağaç, ha 158 ağaç, ha 6000 ağaç fark etmiyor, biri de bir bini de bir:KK12:
Alışkanlık oldu ağaç kesmek, köprü yapılacak kes, santral yapılacak kes, kavşak yapılacak kes, oh ne ala memleket, nasılsa ağızları dilleri yok, kesilen ağacın arkasından hesap soranı yok, sorulsa bahane çok:KK14:
Bir kuru dalı arayacaksınız ama yanarım yanarım sizler gibi ağaç kesiciler yüzünden o kuru dallara bizde muhtaç kalacağız:KK12:

çok üzüldüm,yarın yalovadayım o şekilde görmeyi hiç istemezdim.geçen bizim bahçemizde dalları kestiler o zaman bile içim kaldırmadı sanki insanın kolları kesiliyormuş gibi hissettim ki bu bir kıyım:KK43:

Muharrem İnce özür diledi

Yalova'da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bölgede çınar ağacı fidanı da dikti. Ağaçların kesildiği bölgede gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce; Ben bu kararın ne imza atanıyım, ne uygulayanıyım, ne yapanı, ne keseniyim ama ben Yalova'nın milletvekiliyim. Belediye Başkamızla da aynı partinin üyesiyim. Dolayısıyla bir yetkim, imzam ve onayım olmamasına rağmen kendimi siyaseten sorumlu görüyorum. Sorumluluk bana aittir. Ben milletvekili olarak bunu bilmeliydim. Milletvekili olarak sorumluluğu üzerime alacağım, başka bir şansım yok. Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye'deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum." şeklinde konuştu.
www.cumhuriyet.com.tr/video/video/151097/Muharrem_ince_ozur_diledi.html

Biz yapilan kiyimlarda icimiz yanarken bu yapilan katliamdir.
Vefa bey o koltuga tirnaklariyla kaziyarak geldin ama hakkini bu konuda veremedin!!!

Muharrem Ince sen nasil bir adamsin erkekce cikip ozrunu dileyip digerleri gibi kivirtmiyosun.

Istanbuldaki projede de Chpnin onayi ve imzasi vardi zaten bunların oradaki eylemleri iktidarı yıkmaktı chp millet vekilleri taksimde cirit atıodu şimdi aynısını yaparak gözden bi kez daha düştüler , her zaman derim AKPnin 12 yıllık iktidarının nedeni oy verenler değil CHP ve MHP nin beceriksiz yöneticileridir....

X