CHP'den eşcinsel evliliğe yeşil ışık mı?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://blog.radikal.com.tr/lgbt/chpden-escinsel-evlilige-yesil-isik-mi-96690
CHP'den eşcinsel evliliğe yeşil ışık mı?

13.04.2015 1556
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Ekşi Sözlük'te,
"Seçim çalışmalarınız sırasında mikrofonu elinize alıp 'LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) bireyler için eşit yurttaşlık ve anayasal düzenleme vaat ediyorum' diyebilecek misiniz? LGBTİ evlilik eşitliği konusunda kişisel olarak ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya,
"herkesin hayatına kimse karışamaz :)" yanıtını vermiş.
Bu cevabı nasıl okuyabilir eşcinseller?
İki yıl önce "bu toplum eşcinsel başkana hazır değil" ifadesinden,
"herkesin hayatına kimse karışamaz :)" ifadesine gelinmesi,
bana göre devrim niteliğindedir.
Ayrıca bana göre samimidir de.
CHP'nin eşcinsellerle yaptığı işbirliği de göstermelik değil, siyaset dünyasında hayat bulmuş bir gerçektir.
Bazı CHP'li milletvekillerinin yoğun ve de içten çabalarını zaten biliyoruz.
Evet, eşcinsel evliliğe, eşcinsel haklarına CHP yeşil ışık yakmıştır bence.
CHP başkanının cevabı çok açık ve net olmayabilir ama inanılmaya müsaittir.
CHP'nin eşcinsellere bakış açısı konusunda kişisel düşüncemi açıklamam gerekirse;
evet, eşcinsel haklarıyla ilgili bir şeyler yapılabilecek tabana en müsait zemindir CHP; genel bakış açısı itibariyle ve de ortaya koyduklarıyla.
CHP'nin uç demokrasi konusunda hesap vereceği bir tabanı yok çünkü; aksine gericilik konusunda vereceği bir tabanı var.
Eşcinselleri desteklemek, CHP'yi daha da güçlendirecektir.
Bunun da tam anlamıyla bilincinde olurlarsa, hem demokrasi kazanacak, hem eşcinseller kazanacak, en önemlisi insanlık kazanacaktır.

evliligin olucagını pek sanmam ama en azından dıslanma durumunu ortadan kaldırabilirler

"herkesin hayatına kimse karışamaz :)" lafında bişey yok devrim olcakta bişey yok zaten olması gereken bu değil mi, banane yani
ama evlilik kısmı türkiye için çok fantastik

eşcinsel birlikteliği olan yaşıyordur hayatını bide işi hollandaya mı bağlayacaklar?

açılın kızlar kılıçdaroğluna sorusoran kişinin sözcüsü geliyo
nükleer satral yapılması hakkında düşüncelerini sorsunlar veya diğer ülkenin ciddi sorunları..bazılarının işine gelmez bunlar

Eşcinsel evliliğe karşı değilim. Hayata 1 kere geliyoruz, kimseye bir zararım yokken toplumda bazılarının hoşuna gitmiyor diye neden istediğim hayatı yaşayamayayım?

Chp eşcinsel evililiği yasallaştırır mı? Sanmıyorum. Daha bu toplum eşcinselleri eleştirmemeyi, ötekileştirmemeyi becerebilmiş bile değil.

Eşcinsel evliliğine birkaç yüz ışık yılı uzağız ama en azından yasal düzenlemelerle eşcinsellerin dışlanmalarını ve şiddete maruz kalmalarını engelleyebilirler,yani umarım...

Zaten bu zihniyetteki insanların çoğu evliliği saçma bulmuyor mu. Neden eşcinseller evliliği,istiyor. Zaten birliktelikleri aşikar..
çıkamadım işin içinden...,

Herkesin evlenirken kişisel sebepleri farklıdır ama en önemli sebep sosyal haklar bence.Bir kadınla bir erkek evlendiğinde birbirlerinin sigortasından faydalanabiliyor,mallarını birbirlerine miras bırakabiliyor.Eşcinseller bunu yapamıyor haliyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…