Siirtte CHP Belediye başkan adayı Galip Çakmak, seçimden çekilip adaylıktan istifa ettiği açıkladı. Çakmak, 'CHPnin basiretsiz yönetiminin tutumundan dolayı istifa ettim' dedi.
Suat Bilim
Siirt CHP belediye başkan adayı Galip Çakmak partisinden istifa ettiğini açıkladı. Siirtde kısa bir süre önce gelen CHP genel başkan yardımcıları ile birlikte PM üyesi sayın Dursun Bulutun yaptığı açıklamaların kendisini olumsuz etkilediğini kaydeden Çakmak, bununla ilgili partinin bir adım atmamasını da eleştirdi. CHP PM üyesi Dursun Bulutun Siirtlilere; Bizlere oy vermiyorsa en azından BDPye oy verin dediğini hatırlatan Çakmak, Dursunun bu açıklamasının ardından kendisini genel merkeze şikayet etmeme rağmen herhangi bir işlem görmemiştir ve buda CHPnin basiretsiz bir yönetim tarafından yöneltildiğinin göstergesidir dedi
ADAYLIK TEKLİFİ KENDİLERİNDEN GELDİ
Dursun Bulutun yaptığı konuşmanın ardından çarşıya çıkmaza hale geldiklerini ifade eden Çakmak, Adaylık teklifi kendilerinden geldi, büyük bir onurla kabul ettim ve yine onurumla istifa dilekçemi de yüksek seçim kuruluna sunarak CHPde adaylık sürecinden ayrıldım diye konuştu.
CHP'NİN NEREYE ÇALIŞTIĞI BELLİ DEĞİL
Çakmak şöyle dedi: Bir ilin bir adayı varsa, tamamıyla partinin kendi adayına destek vermesi lazım. Bugün İstanbul da tespih dağıtacaksın, Ankara da bozkurt işareti yapacaksın, İzmir de Türk bayrağını kaldıracaksın, Siirt'te BDP ye çalışacaksın. Böyle bir mantık yoktur. Cemaate mi çalışıyorsun, CHP'ye mi çalışıyorsun, MHP'ye mi çalışıyorsun, DPye mi çalışıyorsun? Nereye çalıştığın belli değil dedi
http://www.aksam.com.tr/siyaset/chpde-deprem/haber-294007